Benim kuşlarım sizce ne zaman yumurtlar 1 hafta oldu bu belirtilerini farkettim benim kuşum çok kalamar kemiği yiyordu ve bu aralar bıraktı yumurta oluşumunda kuşlar yermiş benim kuşum hep gidip yerdi ama bu aralar bıraktı sanırım yumurta oluşumunu tamamladi bugün tam 1 hafta oldu kuyruk üstü biraz şiş sanki yuvalığı kemiriyorlar ikiside ama daha girmediler sadece kemiriyorlar zaten hamileyse 10. Gün yumurtlamasi lazım daha da fazla bekletmez hamileyse değil mi bu arada çiftleştiklerini görmedim yalnız 🙏hamilemi sizce
Güncellemeler
+1 yıl
Bir tek senmi varsın burada başka kişiler de bilgi vardır belki onlar yazarlar bilgilendirirler 🙏
Yakın bir arkadaşımın veteriner olmasına dayanarak ben de aynı sorunu yaşadım sırt kısmındaki şişlik yalancı yumurta olarak geçiyor kuyruğunun düşük olması gerekiyor ve yumurta dışarıdan net görünmez yumurtlama döneminde kabuk oluşur zaten yanı kabuk oluşumu çok kısa sürer benim kuşum da aynısını yaşadı ve veteriner arkadaşım sadece uçması gerektiğini söyledi tabiki bir veteriner değilim ama bekle derim ya da çok sabırsızlık hissediyorsan bir veterinerden destek alabilirsin
Öncelikle çiftleşmeden sonra ilk yumurtanın gelmesi 2 -3 gün kadar sürer. Klavuz yumurtasını attıktan sonra 2 şer gün arayla yumurtalama devam ederler. Bazen 2 'den 8'e kadar çıkabilir bu rakam.
Kuşlar hamile kalmazlar , memeli değillerdir.
Ancak çoğu zaman çiftleşseler bile döl tutamama sorunları oluşabilir. Bu tüylerden ya da kısırlık problemlerinden dolayıdır.
Çiftleşme gerçekleşti mi? -Gerçekleştiyse ne kadar arayla tekrarlıyor? Dişi kuşun yuva durumu nasıl? Dişi kuş yuvaya ilgi gösteriyor mu ve erkek onunla birlikte yuvaya girmek istiyor mu? Yuvadan kazıma türü garip sesler geliyor mu?
Daha fazla kriter sayabilirdim ama parmaklarım yoruldu. Ve rica ederim.
Ya ne alakası var sadece merak ediyorum yani fotoğraf atabilecegim bir uygulama var mı ilk şişkinlik olduğu zaman fotoğraf çekmiştim onu atayım uygulama varsa 🙏
Bir şey dicem bu arada benim kuşumun şişkinliği düzelmiş acaba yumurtladimi yuvaya girmiyor ama hiç gormedim de 🙂😏 yumurtladimi mi acaba diye aklımdan geçirdim yuvaya girdiğini görmedim ama geceleri giriyorsa biz görmeden bilemem
Yorumları altı mesajlarını tek çatı altında gönder lütfen. Dişi de gaganın koyuluğu ve mat beyaz olması kızgın döneme girdiğini gösterir. Öte yandan boş yumurta da verebilirler. Kontrol etmeyi de öğrenmen lazım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yakın bir arkadaşımın veteriner olmasına dayanarak ben de aynı sorunu yaşadım sırt kısmındaki şişlik yalancı yumurta olarak geçiyor kuyruğunun düşük olması gerekiyor ve yumurta dışarıdan net görünmez yumurtlama döneminde kabuk oluşur zaten yanı kabuk oluşumu çok kısa sürer benim kuşum da aynısını yaşadı ve veteriner arkadaşım sadece uçması gerektiğini söyledi tabiki bir veteriner değilim ama bekle derim ya da çok sabırsızlık hissediyorsan bir veterinerden destek alabilirsin
Senin kuşun yumurtladimi peki yalancı yumurta olarak yumurtladimi çünkü ben bu şişkinliği fark edeli 1 hafta oldu o yüzden soruyorum hala yumurtlamadi
Öncelikle çiftleşmeden sonra ilk yumurtanın gelmesi 2 -3 gün kadar sürer. Klavuz yumurtasını attıktan sonra 2 şer gün arayla yumurtalama devam ederler.
Bazen 2 'den 8'e kadar çıkabilir bu rakam.
Kuşlar hamile kalmazlar , memeli değillerdir.
Ancak çoğu zaman çiftleşseler bile döl tutamama sorunları oluşabilir. Bu tüylerden ya da kısırlık problemlerinden dolayıdır.
Anladım teşekkürler peki benim kuşum yumurtlamayacakmi 🙏
Çiftleşme gerçekleşti mi? -Gerçekleştiyse ne kadar arayla tekrarlıyor?
Dişi kuşun yuva durumu nasıl?
Dişi kuş yuvaya ilgi gösteriyor mu ve erkek onunla birlikte yuvaya girmek istiyor mu?
Yuvadan kazıma türü garip sesler geliyor mu?
Daha fazla kriter sayabilirdim ama parmaklarım yoruldu.
Ve rica ederim.
Ben kuşlarımın çiftleştiklerini görmedim denk gelmedim bilmiyorum fakat dişi kuşum ve erkek kuşum yuvayı kemiriyorlar evet ses çıkıyor kemirirken 🙏
Bu iyi bir hazırlık gibi duruyor. Bekleyip görelim.
Yerlerini değiştirmeyin.
Öyle mi tamam teşekkür ederim yalnız daha yuvaya girmediler 🥺
Ee yuvadan kemirme sesleri geliyor demiştiniz?
Evet ama girmediler daha giriş kısmını kemiriyorlar ve ses geliyor tık tık diye 🙂
Giriş kısmını da kemirebilirler. Peki elde ettikleri kırık tahta parçalarını yuvanın içine mi götürüyorlar?
Anladım ama onu hiç fark etmedim sadece kemiriyorlar yani onu gördüm 🙏
Peki ben bu belirtileri göreli 1 hafta oldu bugün tam 1 hafta oldu eğer yumurtlayacaksa ne zaman yumurtlar sizce
Yuvayı açıp bakabilirsiniz.
Hiçbir problem oluşmaz ise ; çiftleşmeden sonra 2-3 gün.
Anladım ama ben kuştaki belirtileri fark edeli 1 hafta oldu belki ciftlesmis olamazlar mi sizce yoksa sadece hazırlık mi yapiyorlar kuşlarım 🙏
Kuşların cinsleri nedir?
Bilmiyorum 😂🙏
Bu arada zaten yuvanın içine taşıyacak kadar kemiremiyorlaf yuvayı 😁
Kafayı yiyecem.
Muhabbet kuşu mu bunlar?
Evet evet muhabbet kuşları
Albino , Lutino ,, Jumbo , Japones , Çek , Klasik?
Hangisi?
Bilmiyorum 🙏biz bunları petshoptan aldık ama söylemediler cinsini
O zaman klasik yerlidir.
Şunların resimlerini bir görmek lazım. Hayâli şeyler konuşuyoruz.
İşte resim koyamiyorum uyarı veriyor
Hızlıresim sitesine yükleyip görmemizi sağlayabilirsin. Ya da neyse...
Resim koysaydim yumurtlayacakmi anlardiniz 🙂
Birbirlerine uygun olup , olmadıklarını anlamakla başlardık.
Dişi mi , erkek mi bunlar onu anlardık.
Ya dişi mi erkekmi ben biliyorum çiftler 😁
Bakalım artık yumurtlarsa 3 4 gün sonra yumurtlar 😏
Umarım.
Yumurtlayacagini nereden anlarız peki🙏ben gogulda okudum ilk yumurtası çiftleştikten10 12 gün sonra olabilir yazıyordu 😁
Benimki 7 gün oldu bugün
Dişi sıradanlığın dışında yuvada çok vakit geçiriyorsa tamamdır.
İşte yuvaya girmiyor ki daha yuvanın giriş kısmını kemiriyorlar sadece 😌
Ahaha sen adamı gerçekten çileden çıkarırsın. :))
Ben sana takım yapar gönderirim daha sonra.
Yumurtlamayacak mi ya yuvaya girmiyorlar
Burada bile bu kadar heyecanlıysan , sen onları asla rahat bırakmamışsındır.
Bu sebepten ötürü bence yumurtlamayacaklar.
Ya ne alakası var sadece merak ediyorum yani fotoğraf atabilecegim bir uygulama var mı ilk şişkinlik olduğu zaman fotoğraf çekmiştim onu atayım uygulama varsa 🙏
Telegram yok bende Instagram olsa olur mu
Ben hayatımda hiç instagram kullanmadım. Üzgünüm. :))
Anladım napalim bekliyecem o zaman 3 4 gün daha bekliyim 😌10. Güne kadar
Hadi bakalım , inşallah.
🥺👍
Bir şey dicem bu arada benim kuşumun şişkinliği düzelmiş acaba yumurtladimi yuvaya girmiyor ama hiç gormedim de 🙂😏 yumurtladimi mi acaba diye aklımdan geçirdim yuvaya girdiğini görmedim ama geceleri giriyorsa biz görmeden bilemem
Kuş incelmiş
Yuvayı açıp bakar mısın artık? : )
Yumurtlamamis
Hala aynı şişlik var kuyruk üstünde ya
3 4 gün daha beklemem lazım
Kuyruk üstünde neden şişlik olsun ki?
Yumurtalama döneminde olan bir dişi muhabbetin kuyruğu düşer.
Anladım işte bizimki yumurtlama döneminde değil bence ya
Gagası daha yeni koyu kahverengi olmuş 😐
Kuyruğu düşük değil
Yorumları altı mesajlarını tek çatı altında gönder lütfen.
Dişi de gaganın koyuluğu ve mat beyaz olması kızgın döneme girdiğini gösterir.
Öte yandan boş yumurta da verebilirler.
Kontrol etmeyi de öğrenmen lazım.
😏yumurtlamicak bence ya
Çok mu istiyorsun yumurtlamasını?
Ve karnında çizgi var kuyruğunun altı biraz şiş sanki
Evet ya
Ama bence yumurtlamicak 😏🥺
Karnının altında çizgi oluşması ve şişlik yumurta belirtileridir zaten.
Ancak bu yumurta sperm içeriyor mu bilemem.
Erkek kuş ne durumda?
Anladım
Erkek kuş dişiyi öpüyor yuva kemiriyor öyle yuvalıkla birşeyler konuşuyor
Ben fark edeli bunun belirtileri 1 hafta oldu demiştim ya bugün 8. Gün 2 gün daha bekliyim 10 gün olsun
Öpüyor ne la?
Gagasını öpüyor işte yuva kemiriyorlar ikisi ama yuvaya girdiklerini görmedim yuvalıkla bir şeyler konuşuyor erkek
Kuşların karın bölgesi neresi oluyor kursak tarafı mi göğüsü
Göğüs ve genital bölgeye yakın olan kısmı.
Şiş değil bu ya sanki biraz şiş sanki ama şimdiye kadar yumurtlamasi lazımdı daha yuvaya bile girmiyorlar
Biraz daha bekle olur mu , sabırla kal.
Eğer olmaz ise ben sana kızgınlaştırma ve o da olmazsa suni döllemeyi anlatırım.
Kaç gün bekliyim
Kemal Sunal'ın eşeğin karnında ki elmas filmini biliyor musun? :))
O geldi aklıma.
2-3 gün kadar daha bekle.
Anladım bekliyim de ama yumurtlayacak kuşun yuvaya girip çıkması ve yuvalığın içinde vakit geçirmesi lazım benimki daha girmiyor ki 😏
Yuvalığın içerisinde vakit geçirir ama yumurtalamadan , yumurtladığı zamanlarda ki kadar değil.
Şu fotoğrafları atar mısın artık?
İyice sıktı bu konu.
İşte benimki yuvalığı içine girmiyor ayrıca nasıl Atacam fotoğraf uyarı veriyor bana 😏
Hızlı resim sitesine yükleyerek özelden gönderebilirsin arkadaşım.
Hızlı resim sitesini play storeden mi yükleyecem 😌
Bir sürü uygulama var hangisini yükliyim
Ahaha yok..
https://hizliresim.com/
Direk fotoğrafını mi koyayım
Direk resim seç yazıyor zaten koyayım mi
Direk değil , direkt.
Evet yap şunu artık ya. Valla çığrımdan çıkmak üzereyim.
👍😂 YMM
Tmm😂😂
Yükledim napcammm
Nasıl göndercem sana
tenor.com/.../sinirlenen-day%C4%B1-gif-8708171014466650389
Bu ne ya
Tövbe yarabbim 😂
Nasıl göndercem ya
Ne bilim kızım git veterinere sor hit googleye sor kızım niye inadı inat kuş bakmayan kişilere soruyorsun