Minik tırtılım bir süredir kardeş istiyordu, olmayacağını anlamış olacak ki bu isteğinden vazgeçti, şimdi de kedi alalım diye tutturdu 🐈

•Oğlumun bu isteğini geri çevirmeli miyim?
Minik tırtılım bir süredir kardeş istiyordu, olmayacağını anlamış olacak ki bu isteğinden vazgeçti, şimdi de kedi alalım diye tutturdu 🐈

•Oğlumun bu isteğini geri çevirmeli miyim?
Bakmakta zorlanmayacağınızı düşünüyorsanız almanızı öneririm. Çocuğa sorumluluk bilinci kazandıracaktır. Empati yeteneği bile gelişecektir. Öz gelişimi açısından oldukça faydalı. Ebeveynleri olarak sizlerin de hayatını olumlu olarak etkiler. Ama size bazı durumlardan da bahsetmek isterim güzelliklerinin yanında zorlukları da var. Uzun süre evde yalnız kaldığında bunalıma girebilirler, şehir dışı yolculukta özel araciniz yoksa zorlanabilirsiniz hatta kendi arabanızla bile yolculuklar sizi zorlayabilir. Cinsiyetine göre farklılık göstermekle birlikte yaklaşık 5-6 aylık olduklarında çiftleşme için eş aramak isterler, evden çıkabilmek için bağırıp hırıltılar çıkarabilirler. Koku bırakırlar. Bu dönem birkaç gün içinde geçiyor. Aylar sonra tekrardan yaşanıyor. Ta ki kısırlaştırana kadar bitmez. Belki kedinizin yavrusu olsun istersiniz. O zaman da eş bulmanız gerekli şartları sağlamanız gerek. Bunları fikirden uzaklaştırmak için söylemiyorum bir kedi sahibi olarak artıları eksileri her şeyiyle bilmeniz sizin açınızdan iyi olucaktır diye söyledim.
Teşekkür ederim
Kediye sen bakabileceksen eger alabilirsin ama heves ugruna cocugun önüne verip bakamayacaksan alma bence. yani büyüdügünde daha uygun olur hem sizin icin hem onun icin. yoksa cocuk icinse sadece bazen cocuklar yüzünden cokca kediler terkedilebiliyor. öyle bi durum olur mu ileride diye düspnüp ona göre hareket edin günahina girmeyin hayvancagizinda. Mesela ben alacak olursam kediyi kendim icin alirim hem cocugumda sever ama diyorsaniz bu daha cok cocuk icin o hayvaninda bakima ihtiyaci ve ilgiye ihtiyaci var sorumluluk alabilecekseniz alın
Evde hayvan sevmiyorum ama o istiyor diye de vicdan yapıyorum
Yok almayin bence hayvanin günahina girmeyin daha sonra o cocuk baska bisey istersen o hayvani istemezse napicaksiniz. bi cok hayvanlar terkediliyor bu sebebden ve bakamayaginiz sorumluluklarin icine sirf cocugunuz heves etti diye yapmayin hevesi gecince napicaksiniz? oyuncak degil onlar can tasiyor. Bence cocugunuza dogayi gezdirin dogadaki hayvanlari sevsin sonra büyüyünce sorumluluk alinca konusunursunuz bu durumu. cünkü evde sevmiyorsaniz o hayvana kim bakacak öyle kolay bisey degil 3 yasinda cocugunuz var iyi düsünün can tasiyor onlar da. hani önceden bakmis biri olsaydiniz veya sorumlulugunu alirim deseydiniz neyse ama onlarda bi cocuk kadar olmasada sorumluluk ister. tatile gidince birskacaginiz biri hergün mamasini verecekmisiniz? kum kabini temizleyecekmisiniz.. vs. vs. ve cocugunuz agliyor diye vicdan yapmaniza gerek yok bu sebebden cocuk bu ama alacaginiz veya sahipleneceginiz sey oyuncak degil
vicdan yapacagim derken baska bi cana bilmeden kötülük yapmayin. dedigim gibi sorumluluk alabilecekseniz sahiplenin. siz ebeveynsiniz cocugunuz a eger sizin icin bisey dogru degilse bunu anlatabilmelisiniz.
Alırsam sorumluluğunu da alırım elbette ama istemiyorum böyle bir şeye hazır değilim 🙂
Bence eve kedi almak sorun olmuyorsa alabilirsiniz. ama eğer kedi almak istemiyorsan da konuş bence bu durumu onun yerine oyuncak al ya da başka bir şey al dikkatini çeken varsa. çocuklar genelde bir şeyi çok ister ama sonra vaz geçerler yani heves ederler sadece.. ya da mesela youtube da saldırgan kedi videoları izlet :D o zaman vaz geçer büyük ihtimal..
Çocuk sonra da hayvanlardan korksun bide 😃
Ama sende çok kararsızsın abla :D
Tırtıl beni yoruyo ablam 😄
Öyledir ya çocuklar :D ☺️
20 senedir fazladır kedi ve kediler besledim. Dünyanın en zahmetsiz hayvanları bana göre. Ayrıca çocuklar içinde çok güzel arkadaş olabiliyorlar. Sadece aşıları tam ve zamanında yaparsanız hiçbir sıkıntı çıkmaz. Ben tavsiye ederim.
Kardeşi 1 ay istedi kediyi de 1 ay seversw napacam 😂
Cevap
37Cevap
Valla alsan motor becerileri için harika olur gadası
Ama kedi bakımı zor
Bakımı zor gada bakamam ben
Aynen masraf hemde.🤣
Ben de istiyorum bir yavru kedi alacam ama kendime bakamiyorum diye almiyorum sen bakacaksan al kediler hayvanlar arasinda en iyisidir evde kedi beslemenin cok faydasi var hatta ama alipta eziyet edeceksen hayvana sakin sakina alma senin oğlun nasıl cansa o da bir can unutma bunu
Niye eziyet edim hayvana bea
İstemiyorsun da ondan çocugun istedigi icin alacaksin
Tamam da eziyet falan etmem yani severim ben hayvanları
Bakabileceksen çok cana yakın eğitimli bir kedi al bebeğin hayvan sever olur, küçük yaşta alıştır.
Ancak kedinin tüyünden 1 tanesini bile yutsa hastanelik olabilir, ameliyatla alıyorlar bu yüzden kedi değilde muhabbet kuşu alsan daha iyi olur.
Hem alerji de yapabilir.
Büyüyünce alırsan daha iyi olur.
🐈
Ben de kuş düşündüm 💚
3 yaşındaki çocuk ne anlar hayvan sevgisinden. Mıncıklar, rahatsız eder hayvanı. Hayvan da tırmalar onu. Suçlu hayvan olur. Sonra oğlunun hevesi de çabuk geçer. Çocuğunun üç günlük hevesi için hayvan besleme. Hayvan besleyecek olgunluğa eriştiğinde al.
Aynı fikirdeyim
çocuklar kedileri bunaltıyorlar genelde. yaşı da küçük olduğundan ilk günler sürekli kediyle oynamak isteyecek, kediyi inanılmaz strese sokacak, kedi tüy dökecek belki de hasta olacak. 3 yaş erken.
Aynı şeyi düşünüyorum
Ben hayvanların evde insanlarla aynı ortamı paylaşmasına karşıyım. Yaratılış farklı. Hayvanları sevelim koruyalım ama doğasını bozmayalım.
Bir bayan arkadaşım da mide ameliyatı olmuştu yediği bir şeyle beraber hayvan kılı yutmuştu. Hele ki bebek için çok sakıncalı buluyorum.
Bi anlık heves bakabilecekseniz alın oyuncak değil oda bi canlı sizin gibi oda nefes alıyor ve onunda bi hayatı var. İyi düşünün bu bi sorumluluk hadi alalım aaa hediye olsun denilecek bir şey değil, bilmem anlatabildim mi ya da pardon anlıyabildiniz mi.
Eğer kedi bakımı size zor gelmeyecekse alın hem çocuğunuz mutlu olur size de huzur verir 😊 kedileri çok seviyom çok tatlı masum canlılar Maşallah 😻
Sahibi evde ölse gözlerini çıkarıyorlar ne masumu korkuyorum ben kedilerden 🙈😂
Abla iyi bakacaksan al bahçede besle bahçen yokmu çocuk istemiş heves etmiş hayvan sevgisi çok güzel bişey çocuklar öğrensin bunu bizde 3 tane kedi var
Bahçeli evde yaşasak keşke
Minik tirtil büyüsün 6.. 7 yaşına gelsin o ilgilensin her şeyi ile ben bekliyorum 14 yaşına gelsin ona atacam kediyi kumu, tüyü falan ben uğraşamam diye
Ben de uğraşamam ya
Sorumluluğunu oğlun almayacak. Sen alacaksın. Madem evde hayvan beslemeye sıcak bakmıyorsun, küçücük çocuk istedi diye hiç girişme o işlere derim.
Ben de öyle düşünüyorum
Zamana yay şu an küçük olduğu için hayvanın hayatı söz konusu. İlerleyen dönemlerde sorumluluk bilinci ve merhamet duygusunu geliştirmesi için iyi oluyor ama.
Ileride düşünebilirim evet 💚
Ya ne tatlı… 🥰
Benim de bi kedim var (oğlum..) sahiplenin bence çocuklarla kedilerin büyümeleri çok tatlı oluyor… 🥲
Öyle mi diyosun 🥺
Sakin bir kedi alırsanız hem kardeşlik duygusunu anlamış olur hem de sorumluluk alma bilincini de öğrenmiş olur. Yalnızlık çekmez.
Bir hayvanın soeumluluğunu alamayacak kadar küçük ama daha 🙂
hayvan bakmak büyük bir sorumluluk heves uğruna alıp sokağa atacaksanız hiç almayın
Sokağa atmayız da ben zaten pek sıcak bakmıyorum
Ay yaa. Benim babaannemin evinde vardı her yer tüy kıl içindeydi üstün kıl dolu yemekten kıl çıkıyor yatak odasından kıl ve banyodan kıl. Delirecektim
Başak burcuyum ben de hayvanları çok severim ama aynı evde yaşayamam 🤷🏽♀️
Evet bende çok severim hayvanları ama bahçeli bi ev gerek bence hayvan bakmak için
Kediden ne anlar daha 3 yaşındaki çocuk. Siz ona kardeş yapın
Kardeşten ne anlarsa 😂
Anlar en azzından sevgi, saygı, paylaşımı kardeşiyle paylaşır
Kedi alınmaz mııı benim annem korkamasa evi doldururum
Kendi evine artık
Olursa inşallah
Neden çeviresin ki kedinin aşılarını her şeyini yaptır sorun olmaz
Daha bir evcil hayvanın sorumluluğunu alabilecek kadar büyümedi ileride düşünebilirim ama şimdi daha erken gibi geliyor
Kedi tüyleri zararlı olur o yaşta yüzünü gözünü çizer ileriki yaşlara ertele
Dimi unutur zaten 3 5 güne
Ben de böyle düşünüyorum
Bence al çünkü eğer kardeşi yoksa zaman geçireceği biri gerekiyor, en uygun hayvanda kedi çünkü köpek evi pisletir, pisletmeyen türleride çok pahalı hadi aldın diyelim mamaları çok pahalı, kuş alsan yemini koymak felan zaman alır unutabilirsiniz ve çocuk kuşu rahat bırakmaz acı çektirir, fakat kedi mesela çocuk rahatsız ederse hemen kaçar zarar verdirtmez, ayrıca kucağa gelmeyi felan çok sever, çocukla devamlı oynar
Uzun yıllardır kedi besleyen arkadaşım sakın almayın diyor şu an o sorumluluğun evlattan farkı yok sanırım ondan
Al ne olacak merhamet duygusunu geliştirirsin çocuğunuzun. Aşılarını düzenli yaptır kedinin bir şey olmaz
Kardeş yapma masraflı eziyetli olur bence kedi al kedisiyle kavga ederken sizi unutur üzemez :)
Bi kedi maması kaç para 😂
mama benden :)
Anlaştık 😂
çoçuk bezi bedavamı 😅
Anlaştık :)
Kardeş zaten istemiyorum 😂 çocuk ısrarla evde bi nüfus daha istiyor kediden vazgeçse köpek isteyecek djjd
köpeğe karşıyım oyuncakla kandıramadınmı oğlun çokmu uyanık :)
canım oğluşum de sana hergün iki etipuf alayım kediden vazgeç de 😅
Ben köpekleri daha çok seviyorum 😁 köpeği düşünebilirim jdjd
Çok uyanık bi çocuk 🤷🏽♀️
babasınamı çekmiş? küçük büyümeyen cins köpek al az mama yer
Pinscher olabilir hem az tüy döküyorlar
bencede olabilir anlaştık
Çok tüy döküyorlar birde tüylerin çocuğun boğazına kaçma riski var
Evde evcil hayvanlarla büyüyen çocukların bağışıklık sistemi kuvvetli oluyormuş
Kedinin bakımıni siz yapacaksiniz eğer bakabilirim diyorsanız alın bence 😄
Bakamam başak burcuyum olmaz 😄
Bence almalısınız çocuğunuz kedileri hayvanları sevmesi cok guzel bir sey
Kardeş istediğinden 1 ayda vazgeçti kediyi de en fazla 1 ay severse napacam 😂
Bir sey olmaz ya
Kesinlikle almalısın. Hayvan sevgisi kazanması önemli ❤️
Hayvanları çok seviyor zaten ama ben evde hayvan bakamam 🥺
Tırtıl evimi yeterince kirletiyor, anlıyor musun 😂
Tüy döküyorlar yine deeee komşumun kedisi bütün koltuklarını parçaladı bide, hiç beni kandırmaya çalışmaa 😂
Yerlere düşmesin diye kar yağarken bile saçlarımı açık balkonda tarayan insanım ben lütfen jdndnd
Direne direne kazanacağız 💚
Muhteşem bir british yavrumuz mevcut sahiplenmek isterseniz eger ulasabilirsiniz. bence istegini geri cevirmeyin hayvanlar çocuklarınızn en iyi dostudur.
Bizim evde de aynı sorun var. Balık ve kuş besleniyor sıra geldi kedi köpek'e ev Jurassic park gibi
Bence doğru bir karar
Almamak mı
Hayır almak tüylerini kontrol edersen çok işe yarar
Kuş aldık 😂
Hangi tür
Muhabet kuşuuuu jumbo
Üzdü shshss
Niçiiiiin
Daha büyük bir kuş alsaydın keşke
Onu seçti tırtıl
Üzdü...
Bir heves cabuk gecer
Almadım unuttu zaten 😂
Valla onın bakımı sana kalır bakacaksan al
Zaten bana kalacak o yüzden istemiyorum 😄
çocuk yalnız mı büyüsün kedi bari al işte
Balık falan alayım 😂
çocuk istedi diye hayvan alınmaz oyuncak mı bu
Dimi
İlla evde nüfus artsın istiyor yani. 🤣
Çocuk taktı illa bizi masrafa sokacak 🤣
Alın ablacım hayvan sevgisiyle büyür.
Hayvanları sokakta sevse 😃
benim de kedim var sandığınız kadar zahmetli değil
Bence alın hayvanlar insanlara iyi geliyor
Bana ne iyi gelecek tüy dökecek beni strese sokacak 😃
O da doğru hayvanlar tüy döküyor ama düzünli şekilde tarakla taranınca fazla dökmez
cok istiyosa al bi tane
Kardeşten 1 ayda vazgeçti bu isteği de o kadar sürecek
Kardeş yapın daha iyi
Öyle mi diyosun 😂
Tabi
Almamalısın tabii ki : ))
Sana inat alacam 😂
Offf yandın sen, o kedinin pisliğiyle uğraş dur 😂 Geçen hafta arabaya binerken yanlışlıkla kedi bokuna bastım, ayakkabımı Domestos la yıkamama rağmen 1 haftada kokusu geçmedi 😂 Gerisini sen düşün 😂
Yok alamam ben başak burcuyum yapamam 🤣
İnanamıyorum şimdi sen çocuğunun dediğini yapmayacaksın öyle mi 😂
Alacam 😂😂
Sen bunu göze alamazsın😂
Gazlama beni 😂
Eve kedi alırsan ben sana başına geleceklere küçük bir örnek verdim 😂
Benim geçen gün dediğime geleceksim, çocuğun her istediği yapılmazzzzz😂
Ben de çocuğumun her dediğini yapmıyorum ya o kadar da değil sadece daha esnek bir anneyim 🙈
Biz de zalim ol demedik : ))
Sizin kedilere bakış açınıza bağlı
Evde hayvan fikrine çok açık değilim hayvanları severim ama dışarda 😄
Bosverin kediyi siz kardeş yapın
Öyle mi diyosun 😂
kardeşi neden olmasın ki
Çünkü başka çocuk istemiyoruz 🥺
ama haksızlık bu erkeğe :/
Ezanlara Allah bekler okunuyor diyo 😂 geçen dedi ki anne Allah bekler yeri var ya ben oraya dua yaptım bana erkek bebek kardeş versin diye dedi djdjdj
siz de kırın şu inadı : )
Bakabilecekseniz alın
Bakabilirim ama evde hayvan sevmiyorum 🥺
Hayırlısı olsun.
Teşekkür ediyorum xjxn
Onu köpekle tanıştır ve kediyi unutsun..
Köpekleri bende daha çok seviyorum
Kesinlikle, kardeş düşünmüyorsanız tabi oyalanacağı bi’ şey iyi gelecektir kendisine..
Geri çevirme al bir kedi gelişimi içinde daha faydalı sorumluluk bilinci ile yetişir, merhametli biri olur
Kedi çiftliği alın. 😃😃
muhabbet kuşu alın
Hayvanlarla büyüsün.
Köyde köpekleri kedileri var illa eve mi alalım 😃
Bırak alsın ya
Deme ya
Dedim bile 😀🌸
bakımı zor
Kesinlikle
ancak bu isteğine karşın ona uğraşacak başka bişiler alabilirsin peluş oyuncak balık vs
Balık alabilirim bende düşündüm
Alırsanız çocuk zarar verebilir
minik tırtılını dinle :D
Alma
Almam zaten korktuklarımı tırmalar diye korkuyom
Hayvan sevgisi çok önemli
Çocuk hayvanları sevmeyi bilsin … kediye mama versin bir yerden
Ama alma bu yaşlarda o hayvana dokunma ve sevgiyi geliştirmesi çok faydalı
Fazla mesai çok da değil bakma sen moda olduğuna
Sahiplenebilirsiniz birtanecikkkk kedişşş 🖤
3 yaşında bebek kediyi nerden biliyor
Artık bebek değil çocuk ve tüm hayvanları tanıyor