Allah cezasinj versin bunun yemin ederim hayattab soğudum.10 gün önce falan sokakta buldum yavruydu 20-25 günlük. Acıdım aldım. Annesi de ölmüş. Aldığımdan beri hayatı zehir etti bana. O yavru haliyle ellerimi mahvetti. Tirmaliyo ısırıyor bu büyüyünce canımı da alır. Yanımdan atıyorum başka odaya sabaha kadar miyavlayip uykumun içine ediyo. adam gibi dursa yanıma alicam yanımda yatsın ama durduğu da yok ya ısırır ya tırmalar.
İnada mi yapıyor anlamadım tuvalete de yapmıyor çişini. Üç gün kuma yapıyor tamam diyorum alıştı dördüncü gün halıya yapiyo yine. Bunun bokunu temizlemekten bıktım. Her yer çiş kokuyor. Her gün halı fircaliyorum. Ev leş gibi artık sicrattigi kumdan. Mutfak surekli kilitli. Boklu kumlu ayaklarıyla oraya da girmesin diye. Sahiplendirmeye calisiyorum birisi istiyor kimse sahiplenmezse sokağa aticam yeter be. Cidden sokak kedisi evde olmuyor canım çıktı.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Gece miyavlamalari falan yaklasik 3-4 aylikken biter, yavas yavas bebeklikten cikiyorlar o aylarda. Bunun haricinde daha el kadar, tabii ki kum egitimi ve size guvenmeye baslamasi zaman alacaktir.
Bence sokaga birakmayin, en kotu kucuk bir odada bakimini surdurun zamanla o size alisir, zaten icgudusel olarak kuma yapmak isteyeceginden de evi de kirletmez. Sokakta eger sansliysa uc yil yasayabiliyor kedicikler.
Baska birine sahiplendir iyilik yapmissin ne guzel benimde bi ara hasta olan kedielre bakmam gerekti hepsi ishaldi sokagada birakimiyordum kisti o hayvanlara o sekilde baktim evet cok zorlandim ama onlarin cani daha degerliydi bi kedinin bakimindan bir sey olmaz ve gercekten buyuyunce sakinlesir bi hayvani guzel bir yasama alistirip sokaga birakmanin gunahi elbet bigun sizden cikacaktir bunu bilin o hayvani caresiz bir sekilde sokaga birakmak vicdanin el vericek mi istemiyorsan kesinlikle sahiplendirr illaki biri sahiplenir
Kardeş demesi kolay. Öyle olmjyor o işler. Bir yavru kedinin bakımı diye kucumsedigin şey neleri kapsıyor biliyor musun? Saat başı tuvaleti geliyor oraya buraya yapıyor. İkide bir temizlik yapamam ben yani kusura bakma. Miyavlayip komşuları rahatsız ediyor. Ellerim kollarım kan içinde görsen. Ben zaten iyilik yaptım aldım eve ama olmuyor işte. Sahiplendir diyorsun da burada akıl verenler de dahil herkes ancak konuşmayı bilir. Zayen herkes o kadar vicdan sahibi olsa benden önce biri alırdı evine. Benim bahçeli evim yok. Ama bahçeli evi olanlar bahçeye bile alismasin diye kovalıyor hayvanları. Günahı falan oldufunu dusunmuyorum yaptığımın. Arabanın altından aldım hayatını kurtardım yedirdim icirdim bir ton masraf ettim ama bu hayvan evde olmuyor yani. İnsanların neden cins kedi aldığını şimdi anladım. Cins kediler hiç olmazea daha uysal bunlar vahşi. Sahiplendirmeyi ben de istiyorum bir kişi haftaya alacağını söyledi hiç sanmıyorum vazgeçer bence. Alırsa ne ala almazsa atarım uğrasamam
Seninde kesinlikle hakli yanlarin var ama biraz daha sabredersen hircinligi gececektir zaten cok cabuk buyuyorlar bilemedim keske o zaman hic almasaydin Şu an sokaga birakirsan cok daha kotu duruma dusecektir uzuldum acikcasi umarim alacak kisi vazgecmez ama vazgecersede baska birini bulabilirsin bence
Egitsene güzelce sokağa atacağına insan mı bu anlayacak sokağa atılmaktan. Gülü seven dikenine katlanıyor.
Gülü sevdigim falan yok. Arabanın altında ezilecekti az kalsın. Çok da kötü durumdaydi acıdım aldım yoksa bayıldığımdan değil. Nasıl egiteyim sanki kolay bir şey. Ne yapsam olmuyor yani.
Ben 10dan fazla eğitim sahiplendirdim zor olsa emin ol yapmazdım.
Ben hayvan terbiyecisi değilim iş güç arasında bunlarla uğraşmak istemiyorum. Adam gibi dursa sorun cikarmasa keşke kalsın ama bu kadar sorumluluk altına giremem.
Çocuk sahibi olma sen 😂
annesinden cok erken ayrıldıgı icin tırmalama ve ısırmanın ne anlama geldigini ve verdiği zararı bilmiyor.
Valla banane ya ben bu acıya mi katlanicam hadi onu geçtim tuvalet kumuna yaptığı da yok. Ben daha önce de kedi besledim o böyle değildi hemen alıştı çok temizdi bu sanki inada yapıyor gözümün icine baka baka halıya isedi az önce.
annesinden eğitim alamadan annesinin öldüğünü söylüyorsun. forumlarda eğitim üzerine bir sürü kanallar var, sokağa atman bence saglıklı degil. Balkon yok mu evde
Yok. İstersen sana göndereyim sen eğit?
3 kedim var zaten :)
Herkes kedi bakamaz. Yol yakinken disari birak en azindan disari adapte olsun. En azindan dışarda gözünün önünde olsun. Yiyecek biseyler ver ilk günler. Sonrasinda o alışır zaten. Birde arabalarin az geçtiği biryer olsun mümkünse
Valla normal kediler böyle degil. Hiç suçu bana atma. Ben daha önce de besledim ikinci gün kuma alışmisti. Bu bir garip. Biri istiyordu bir hafta içinde almaya gelecek eğer vazgeçerse sokağa bırakıcam zaten yetti
Yavru kedi o sonuçta. Bilinci yok ki. Atarsan aynı gün ölür sokakta. Zaten havalar da soğuyor. Sakın atma
Demesi kolay. Herkes akıl veriyor kimsenin alıp baktığı yok. Kolay sanki saat başı halıya sıçan tırmalayan ısıran hayvana bakmak
Bir kutuya filan koy gerekirse ama sokağa atma
kediyle seni paket halinde sahiplenebiliyor muyuz
büyüyünce sakinleşiyor, tavru diye öyle
Hiç sanmam çok vahşi olduğu belli. Büyüyünce daha da delirir bu.
Dışarı bırak bir şey olmaz
Bakmazsan bakma lan
Al sen bak lan
Hangi ildesin alırım
Almayanin? Bursa
Alakasız yerdesin yemin ederim alırdım yoksa
Hayvana güzel davran bak o senin sınavın bakmıyorsan bu dükkanın önüne koy kış gelmeden
Erkek mi
Evet
Ahsha
Gönder geldigi yere