Sokkta çambura batmış yavru bir kedi buldum ve aldım. Bunca zaman sokakta çok kedi baktım ama hiöbiri bu kadar kötü değildi. KEDİNİN HER YERİ PİRE. Kedide pire olur demeyin evet olur ama bildiğiniz tüm vücudunu istila etmiştive çok kötü bir durumdaydı. Dışı böyleyse içide ne parazitlenmiştir diyerek ilk sirkeyle sonra kediye özel şampuanla yıkadım. Tüm banyo pire oldu ve yarısını döktü ama hala bence kesinlikle ve kesinlikle çok fazla vardı. (Özellikle yüzü pire kaynıyordu) akşam olduğu için ilk gittiğim petshoptan (fotoğrafını görünce kadın da şaşırdı) iç-dış parazit aldım ve uyguladım. Ancak sorun şu ki hala pireler geçmedi ve eve de yayıldı... ne yapacağım bilmiyorum sizce barınağa vermeli miyim?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çok fazla kedi bakmış biri olarak tavsiye vereyim. Öncelikle petshıplardan aldığın parazit ilaçları bi işe yaramaz. Yarasa dahi bahsettiğin kadar pire varsa hayvanda kesinlikle petshıptan aldığın ilacı kullanma boşuna. Yıkayınca da geçeceğini pek sanmıyorum ben. Bi kaç sene önce aşırı piresi olan bi kedinin bitlerini tek tek ayıklamıstım ben. Onu acilen bi veterinere götürmelisin. Barınağa sakın verme. Barınakta emin ol düzgün bakmıyorlar bi süre sonra sokağa salınan bile var daha yeni barınaktaki hayvanları öldüren birine denk geldik haberlerde hatırlarsan. Bu yüzden lütfen barınağa verme ve onunla ilgilen. Sen Şu an onun içim birşeyler yapmassan hayatta kalamaz. Sana bağlı hayatı. Belli ki seviyorsun hayvanları. Ne yap ne et barınağa verme sadece. Veterinere götürebilirsin asırı piresi varsa buna ancak veteriner müdahale edebilir
🥺🥺kıyamadım hayvana ailece bakıyoruz. Petshoptan bayernin multisini alıp vurdum iyi değil mi?
Öğrenci olduğum içinde çok fazla bütçem yok. Zaten ay sonu ailede de para yok...
Kendi kedime daha uzunca iç dış parazit yapan bi veteriner bulmuştum normalde 500 ise o veteriner 300 e falan yapıyordu. Fakat hayvandaki bitler bi türlü geçmiyordu. Düşün yani bazı veterinerlerin bile yaptığı ilaçlar bitleri geçiremiyor ise petshıptaki nasıl geçirsin. Suanda başka bir yere yaptırıyorum ve gayet iyi. İlacın ismini bulabilirsem sana söylerim. Ama kesinlikle bi veteriner in görmesi şart. Veteriner değilim sonuçta bende hangi ilaç iyi gelir bilemem ama dediğim gibi kendi kedime vurdurdugum aşı yu bulursam yazarım sana. Sen en kısa sürede götür veterinere onu. Ve pahalı diye vermemexlik yapma lütfen. Ucuza yaptırdığın zaman hiç bi işe yaramıyor ilaçlar
🥺🥺 lütfen öğrenip yazın... bi 10 gün sonra götüreceğim
Dediğim gibi okadar piresi varsa veteriner müdahale edebilir sadece ya da bi kaç sene önce benim yaptığım gibi pirelerini tek tek ayıkla pire tarağı ile falan. Fakat tek tek ayıklasan bile her ihtimale karşı iç parazit vurdurman gerekli
Teşekkür ederim 💜
Öncelikle bu kadar iyi kızlar var mı dedirttin bana.
İkinci olarakta temiz oldugundan tam emin ol ve evde tut. Hayvan hastanelerinde içinde bişey olup olmadıgı anlaşılır
Cinsiyet fark etmezsizin vicdanı olan her insan o manzarayı görse vicdanı sızlardı. yatak yaptım kediye orada uyuyor... hayvanı temizledim tek sorun pire hala yüzü pire kaynıyor ve döktüğü pireleri görseniz emin olun şok olurdunuz. Merak ettim dış parazitler acaba kaç günde dökülmeye başlar?
Komple
Biraz uğraş adam gibi et sonra sal
Veterinere mutlaka götür içinde bişey yoksa dışı zaten temizdir
Sürekli yıkarsan geçebilir elma sirkeli suda yıka
Daha önce hiç kedi bakmadığın burdan belli oluyor. bir şey bilmiyorsan kızı yanlış şeylere yönlendirme. Kediler sürekli suda yıkanmaz üstelik yavru kedi ise sürekli asla yıkanmamalı. Sürekli yıkamakla ugrasmaktansa direkt veterinere götürünce olayo kökten çözecek zaten. Sirkeli su pireleri öldürür diye söylenti var fakat kediler daha hassaslar ve kokularını sevmezler ve bu yüzden sirkeli su ile yıkanması taraftarı değilim.
@salçalımakarna93 doktors götüremiyorsa yıkayabilir evet tam geçmez ama gitmeli zaten ablişko
Hayır dostum doktora götüremiyorsa bile sürekli yıkayamaz bir şey bilmiyorsan konuşma ablacım 😉
@salçalımakarna93 tamam abla
Ya ne güzel iyi kalpli insansınız 💚☺️fakat yine barınağa vermek iyidir bence
Barınağa verilmemeli. Barınaklarda bakamıyorlar maalesef daha yeni haberlerde barınakta hayvanların bogazını kesen srfsşzi gördük. Ve bi süre sonra ya uyutuyorlar ya da sokağa salıyorlar maalesef bu yüzden barınaklara vermek sandığınız kadar güvenli değil. Lütfen sizde her kötü durumda olan kediyi barınağa vermeyin iyi bir şey yaptığınızı sanıp hayvanın ölümüne sebep olabilirsiniz
Dikkate alırım hanımefendi☺️bilgilendirdiğniz için teşekkürler