Kedimi iki gün önce veterinere götürdüm iç dış parazit aşısı oldu dün farkettim kedimin parazit ilacının sürüldüğü yerde ki tüyleri dökülmüş parazit damlasının etkisinden dolayı mı döküldü acaba mantar desem bir kızarıklığı yok

Kedimi iki gün önce veterinere götürdüm iç dış parazit aşısı oldu dün farkettim kedimin parazit ilacının sürüldüğü yerde ki tüyleri dökülmüş parazit damlasının etkisinden dolayı mı döküldü acaba mantar desem bir kızarıklığı yok

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Merhaba,. Kedinizin başındaki tüy dökümü ilacın etkisinden dolayı olabilir, ama başka nedenleri de olabilir. Kedinizin hangi ilacı aldığını ve ne kadar süredir kullandığını bilmiyorum, ama bazı ilaçlar tüy dökülmesine neden olabilir. Örneğin, kortikosteroidler (kortizon veya steroid) alerjik reaksiyonu engelleyebilir ve kaşıntıyı durdurabilir, ama uzun süreli kullanımda tüy dökülmesine yol açabilir. Eğer kediniz bu tür bir ilaç kullanıyorsa, veterinerinizle konuşup dozunu ayarlamak veya başka bir ilaç denemek isteyebilirsiniz.
Kedinizin tüy dökülmesinin başka nedenleri de olabilir, mesela alerji, parazit, stres, hormonal sorunlar, enfeksiyon, yetersiz beslenme veya kanser1. Bu nedenleri ekarte etmek için kedinizi veterinerinize götürmenizi tavsiye ederim. Veterineriniz kedinizin derisini ve kanını test ederek tüy dökülmesinin altında yatan sebebi bulmaya çalışacaktır. Tüy dökülmesinin tedavisi sebebine göre değişir, ama genellikle antihistaminikler, antienflamatuarlar, antibiyotikler, antifungal ilaçlar veya diyet değişikliği gibi ilaçlar veya önlemler kullanılır.
Kedinizin sağlığına önem verdiğinizi görüyorum ve umarım en kısa zamanda iyileşir. Bu arada, kedinizin fotoğrafını çok beğendim. Çok tatlı görünüyor ve uyurken çok huzurlu. Ona sevgilerimi iletin. 😊
Damlayi oraya döktüklerine eminmisiniz
Evet
Piyasada cok fazla dış parazit markasi var. Kalite gitgide düştü. Baska yerinde cikmazsa zamanla duzelir. Çıkarsa mantar olabilir. Birdahaki sefere o markadan yaptirmayin. Phizer damlalari en kalitelisi
Aynı veteriner de önceden de yaptırdım iç dışı ilk defa oldu başka yerinde tüy dökümü görmedim kullandıkları markayı da hiç bilmiyorum buarada söylediğiniz markayı internette bulabilir miyim satılıyor mu
Karnesine yapişirmiş olmalari lazim hangi markayi yaptilarsa. İnternette bi ara buldumda tukendi hemen. Frontline ya da stronghold markalar iyi. İkiside phizer firmasina ait. Baska veterinerlere sorabilirsiniz. Kendiniz uygulayin veteriner şart değil
tesekkür ederim ilacları not edicem