Merhaba, gözü bu şekilde şiş ve iltihaplı bir yavru kedi buldum. Gözüne bizim yapabileceğimiz bir tedavi var mı?

Merhaba, gözü bu şekilde şiş ve iltihaplı bir yavru kedi buldum. Gözüne bizim yapabileceğimiz bir tedavi var mı?

aynı şekilde yine bir yavru kediye biz de yardım etmiştik. lütfen oku
Önce çaylı pamukla sil, sonra hemen genta gut veya muadili bir damla damlat. Günde iki kere. Bir saniye bile geçirme. Zaten bir gözü kör gibi görünüyor belki diğeri kurtulur. Ayrıca damladan sonra veterinere gitmen en iyisi. Veteriner zaten damla verecek ama ekstra antibiyotik de gerekebilir.
Cevap
7Cevap
Çay suyu ve pamukla düzenli pansuman yapıp göz merhemi sürebilirsin bir kaç gün.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Pamukla pansuman yaparken zaten o kurumuş iltihap yumuşadıkça içindeki boşalacaktır. Teramisin ucuz bir merhem eczaneden alıp sürebilirsin günde 2 defa.
Teramisin vardı evde hemen çay ile temizleyip uygulayayım. Çok teşekkürler.
Rica ederim, çok ufak bir eforla hayvanın kör olmasını önleyebilirsin. Denemekte fayda var, kolay gelsin 👍
Hemen deneyeceğim, sağlıcakla kalın.
👍👍😊
belediye veterinerine götür üçretsiz tedavi ederler
Teşekkürler
Sol göz muhtemelen ampute edilecek.
Kornea büyük hasar almış olmalı diğer göze antibiyotik ve damlalara bir süre tedavi uygulamasında yarar var.
Eğer oda düzelmezse oda ampute edilir geçmiş olsun efendim
Sizin yapabileceğiniz tek şey veteriner hekime gitmek
eczanede bebekler için antibiyotikli göz damlaları var onlardan alıp damlat
Gözüne hafifçe, çaya bandığın pamuğu sür.
Yaptım bakalım inşallah düzelir...
Terramycin pomadla temizlenmesi lazim
Cevabınız için teşekkürler, bir arkadaş daha yazmış hemen deneyeceğim.
Ayyy kıyamam 😭
çayı pamuğa damlatıp gözüne sür daha sonra veterinere götür
Cevabınız için teşekkürler.
Rica ederim
Hiç ellemeden bence direk Veterinere götür. Onlar bilir ne yapacaklarını. Ama güvenilir bir Veterinere götür
Veterinere götür direkt
Bir veterinere götürün, bakımını yaptırın.
soğumuş çay antibiyotikli yara kremi
veteriner
Çok üzüldüm veterinere götür 🥹
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?