Güvercinle ilgili bilgisi olan veya veterner biri yazabilir mi çok acil?

Bu güvercini 6,7 gün önce buldum kedininn ağzından aldık dediler. Aldım eve getirdim. İlk başta çok korkuyordu şimdi elimden inmiyor. Çok cana yakın oldu. Bir kaç kişi karga bu dedi ama güvercin gibi öttü. Karga mı güvercin mi bilmiyorum. Yavru olduğu için uçamadığını söyleyen oldu yarası çok derin değil ondan kaynaklı değildir dediler. Üniversite açılmadan bir kaç gün önce şehir dışına gidicem ozamana kadar iyileşmesi gerekiyor. Ağzına gagasını açıp bulgur koyuyoruz o şekilde yemek yiyor. Kendisi gagasına alıyor ama boğazına itemeyip düşürüyor. Suyu kendi içebiliyor. Bir de gözü iltihap kapıyor en az 2 günde bir çayla pansuman yapıp gözünü açıyorum yoksa çapak kapatıyor. Bu şekildeyken onu nasıl bırakıcam bilgisi olan önerisi olan yazabilir mi? Yavru olduğu için mi uçamıyor sizce. Resimlerini ve yarasının resimlerini koydum. Elime göre yavru olup olmadığını bilen biri çıkar belki. Doğru düzgün veteriner yok kuşla hiç ilgilenmiyolar onu söyleyenler için açıklamamı yapıyım. Teşekkürler.