Kedim dışarıda aşırı agresif ve saldırıyor, ne yapmalıyım?

Merhaba, gri bengal erkek birkedim var. 1 aylıkken eve getirdik, aşıları tam. şu an 10 aylık oldu yani. Düzgün mamalarla besliyoruz. Evde hiç sıkıntı yok, normal kedi gibi tabi bazı tuhaflıkları var, kendisini pek sevdirmez, kendi isterse sevdiriyor, yanına yatınca kalkıp gidiyor falan değişik huyları var. Oyun oynuyoruz, evde kovalamaca falan da oynuyoru ve eğleniyoruz.

Daha kısırlaştırmadık sürekli evde mızmızlanıyor, böğürüyor, uluyor ve bunu hergün saatlerce bıkmadan yapıyor. Sonra höytt falan diyorum ince ve kısık sesle miiiy diyo tam komedi ama çıldırtıyor bazen. Uygun gördüğü her yere koku bırakıyor, marketten gelmişim poşetleri bırakıyorum direk kokuyu bırakıyor:) Her neyse geleyim konuya, evde yaramazlığı, hırlaması, saldırganlığı 0. Ayda 1-2 kez dışarı salıyordum büyük bir bahçe ve sokak kedileri falan var, sürekli kavga ediyor, bazen kovalıyor bazen kaçıyor. Bende yaralanmasın diye son bir aydır tasmayla çıkartıyorum, evde kapı önünde tasmayı alıyorum koşa koşa geliyor yanıma, oturuyor, tasmayı takıyorum buraya kadar 0 sıkıntı. Kapıdan dışarı çıkıyor ve tuhaflaşıyor, ilk zamanlar dediğim yere gelmezdi tasmayı koparmaya çalışırdı, hırlardı, kımıldamazdı, şimdi bu duruma alıştı, dışarda istediğim yöne geliyor, gidiyor, bazen hırlıyor ama saldırmıyor ne zaman eve doğru götürmeye çalışsam ortamın anasını ağlatıyor 🤣 2 aydır haftada 4-5 kez çıkartıyorum sürekli aynı. Alışmadı. Ne yapmalıyım? Kısırlaştırmak evde bağırmasını vs engeller mi? Dışarı çıkardığımda bu durumları düzeltir mi?

Kedim dışarıda aşırı agresif ve saldırıyor, ne yapmalıyım?