Adı leo 😍 Çok tatlı, kendini sevdiren bir kedi ama oyun olsun diye sürekli tırmalıyor. Nasıl alıştırırız? Tırmalamaması için ne yapmak lazım?

Adı leo 😍 Çok tatlı, kendini sevdiren bir kedi ama oyun olsun diye sürekli tırmalıyor. Nasıl alıştırırız? Tırmalamaması için ne yapmak lazım?

Merhaba bende kedileri çok severim :) Kediler, doğal olarak oyun oynarken veya bazı durumlarda heyecanlandıklarında tırmalayabilirler. Kedilerin tırmalama davranışı, onların içgüdüsel bir ihtiyacıdır ve bu davranışı tamamen ortadan kaldırmak yerine, onları uygun yerlerde tırmalamaları için yönlendirmek daha etkili olabilir. Kediniz için uygun bir tırmalama tahtası veya direği alın. Kediler, tırmalama tahtasını kullanarak tüylerini düzeltirken ve tırnaklarını keserken doğal içgüdülerini tatmin ederler. Kediniz tırmalama tahtasını veya direğini kullanırken, onu ödüllendirmek için olumlu pekiştirme yöntemlerini kullanın. Örneğin, tırmalama tahtasını kullandığında ona ödül maması veya sevdiği bir ödül verin. Kedinizle düzenli olarak oyun oynamak, onun enerjisini ve heyecanını dağıtmaya yardımcı olabilir. Oyun zamanları sırasında, kedinize uygun oyuncaklarla oynayarak tırmalama isteğini başka yöne yönlendirebilirsiniz. Kedinizi tırmalama davranışı konusunda eğitirken, her zaman pozitif yaklaşım ve sabır göstermek önemlidir. Kedinizle olumlu bir bağ kurmak ve onunla sevgi dolu bir şekilde iletişim kurmak, tırmalama davranışını kontrol altında tutmada yardımcı olacaktır. Eğer kediniz tırmalama sorununa devam ediyorsa veya agresif davranışlar sergiliyorsa, bir veteriner veya profesyonel hayvan eğitmeninden yardım almak faydalı olabilir.
teşekkür ederim öneriler için
Rica edeirm
Uysallastirmak icin daha az ve yavastan yaklasilmasi lazim. Mesela ben bu olaya sokaktaki hayvanlari severken dikkat ediyorum guvensiz olabiliyolar cunku. Guvenilir oldugunuzu kediye gostermeniz lazim. Guvenle ilgili de olmayabilir belki. Kediler cok icli disli olunmasını sevmeyen hayvanlar. Kopekler gibi degiller. Yoldan gecenin rahatça sevebilecegi kedi sayisi cok az. Oynamasi icin pelus alabilirsiniz. Tirmalama tahtasi da alinabilir evcillestirilebilen hayvanlarin hala vahsi hayata aliskin taraflari var biraz. Avlanmaya aliskinlar oyunu da vahsice oynuyolar. Mamasını elden vermeye calisin. Beden dilinize dikkat edin. Daha çok alternatif olabilir simdilik aklima bunlar geldi
güzel taktikler, teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim
Cevap
3Cevap
Oyyy demek ki çok oyun sever 🥹🥹🥹 tırnaklarını kesin eğer dışarı çıkmıyorsa veya evde başka kedi yoksa 🥰🥰🥰
başka kedisi yok ama biraz hınzır bir kedi :D
Bunun gibi bir çok hayvan daha çok koşullu öğrenmeye dayalı bir zekaya sahip oldukları için ödüllendirme sistemi ile eğitilebilir.
deneyeceğiz, teşekkürler
İki gün dışarda yatsın kendine gelir. İşe bile girer
aa olur mu öyle, yazık
Maşallah çok tatlı. Kediler için tırmala eşyaları oluyor onlardan alabilirsiniz. Bir de tırnaklarını kesin.
var aslında ama gidip koltuğu tırmalıyorlar yine de :D
Pençelerini kesmek mantıklı bence
tırnakları düzenli kesiliyor
Tırmalayınca zarar veriyor mu kesik haldeyken
Tırmalama tahtası alın
var ama başka yerleri tırmalamayı tercih ediyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?