Evcil hayvanın (kedinin) yaramazlık yapmaması, uslu durması için nasıl otorite kurabilirim? Patron benim demenin bir yolu var mı? 😂

Evcil hayvanın (kedinin) yaramazlık yapmaması, uslu durması için nasıl otorite kurabilirim? Patron benim demenin bir yolu var mı? 😂

Bende hayvanları çok seviyorum çok şirinler. bunun için Evcil hayvanınıza net kurallar ve sınırlar koymak önemlidir. Bu, özellikle eğitim ve davranış konularında tutarlı olmanızı gerektirir. Belirlediğiniz kurallara her zaman uyun ve hayvanınızın bu kuralları anlamasını sağlamak için tekrar edin. Evcil hayvanınızın istenmeyen davranışlarına karşı negatif cezalar yerine pozitif takviyeler kullanmak daha etkilidir. İstenmeyen davranışların yerine getirilmesi beklenen davranışları ödüllendirerek (örneğin, sevme, övgü, ödül) hayvanınızın doğru davranışları öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Evcil hayvanınızın eğitimini iyileştirmek için eğitim programlarına katılmak veya bir uzmandan yardım almak faydalı olabilir. Profesyonel bir eğitmen, size hayvanınızın eğitimi ve davranışı konusunda rehberlik edebilir ve size özel yöntemler sağlayabilir. Evcil hayvanınıza liderlik ederek, onun güvende ve dengede hissetmesini sağlayabilirsiniz. Sabır, kararlılık ve sakinlik göstererek liderlik rolünüzü doğru şekilde sergilemek önemlidir. Aynı zamanda hayvanınızın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve sevgi, ilgi ve egzersiz gibi gereksinimlerini yerine getirmek de liderlik rolünüzün bir parçasıdır. Evcil hayvanınızla etkili iletişim kurmak için beden dilinizi kullanın. Onun anladığı işaretleri ve komutları kullanarak istediğiniz davranışları iletebilirsiniz. Aynı zamanda yumuşak bir ses tonuyla ve olumlu bir tutumla onunla etkileşimde bulunun.
Otorite kurmak, sevgi ve özeni içermelidir. Evcil hayvanınıza sevgi ve şefkat göstermek, onunla bağ kurmanızı sağlar. İyi davranışları ödüllendirmek ve onun ihtiyaçlarına düzenli olarak yanıt vermek, sağlıklı bir ilişki inşa etmenizi sağlar.
Genelde hangi hayvanlar olursa olsun yavruluktan itibaren yetiştirmek gerekiyor nasıl alıştırırsanız öyle gider ama yavru olmadan sahiplendiğiniz bir kediyi ya da farklı bir hayvanı çok fazla otorite etmek doğru değil yani yapamazsın sen ağaç yaşken eğilir diye bir şey var ya ancak O küçüklükten olur mesela bizim muhabbet kuşumuz vardı 22 Eylül 2022 tarihinde kedi saldırısı sonucunda öldü, biz onu yavruyken almıştık Ben onu çok güzel yetiştirdim konuşuyordu ele geliyordu ondan sonra şirinlikler yapıyordu falan ama yani şimdi mesela yavruluk zamanını geçmiş bir kuş alsam o kadar yetiştiremezsin hatta sana alışmaz bile
Kediler özgürlüğüne düşkün canlılardır. Eğitmek gerçekten çok zor. Normal şekilde yıllarını alabilir bu. Diğer türlü zaten hayvana psikolojik şiddet uygulamaktır. Seni sevdiği için değil, senden korktuğu için seni patronu olarak görür. Bir kediye miyavlama, tırmalama, yıkma kırma diyemezsiniz. Onun yapması gerekenler o. Soru biraz da esprili olmuş ancak ben yine de ciddi olup kedinin üstünde otorite kurmak isteyenler için bu yorumu yapıyorum. Kedinin üstünde normal şekilde otorite kuramazsınız. 😃
Benimde bir kedim var satın almadım sokak kedisiydi sürekli kapıma gelirdi sahiplendim belki sokak kedisi oldugu icin bilmiyorum ama otorite kurmak çok zor kurmayıda düşünmedim açıkçası. Bazen evi dağıtıyor tüy döküyor ama bakıma muhtaç sevgiye aç oldukları kesin. Sevgi gösterdiğin taktirde sadece birkaç şımarıklık dışında çokta otorite kurmaya gerek olduğunu düşünmedim dilediği gibi yaşıyor ve öyle olması daha çok hoşuma gidiyor
Cevap
12Cevap
Bizimki baya söz dinlıyor. Yaramazlık vs de yapmaz masalara tezgah üzerine vs cıkmaz salam sucuk bile olsa vermeden yaklasmaz hatta mıyavlayarak istemez bile kücüklukten alıstı cunku. Biz yemekteyken bazen sandalyeye oturuyor. Belki canı çekmiştir dıye masaya koyuyorum önüne doğru ama yemıyor alısmadıgı ıcın tabakla yere vs koymazsak yemıyor onu. Kedim mukemmel 😌
Bu arada aşagıdaki arkadasın dedigi gibi bi şiddet vs uygulamadım. Kedim sakin huylu. Sahibinin biz oldgunu hissettiriyor bize. Aksini hiç yapmadı biraz kopek gibi. Tek dediğim şişşt ne su sıktım ne şiddet uyguladm ses tonundan anlıyor sanırım yapmaması gerektıgı seyı kücükken anlamıyordu ama sürekli yapmaması gereken seylerde sist dıyordum suandada ne yapması ne yapmaması gerektigini biliyor sanırım. Bu arada gelen misafirlerin vs verdiginide yemiyor.
Ince dal ile dayak at. Ince agac dalı canını yakar. Popo tarafına vur genelde ve ağaç dalı ince olsun esnek olsun. Kalın olmasın. Esnek acıtan bir ağaç dalı ile patronun sen olduğunu kısa sürede anlayacaktır.
3 kedi sahibiyim, maalesef. Köpek almalıydınız bunun için. Kedi sizi dinlemez.
Kediler üzerinde otorite kurulmaz onlar senin üzerinde otorite kurar 🫠🫠🫠
Var verdiğin yemeklerden kıs eve yemek getiren evin reisi bunu hayvanda bilir emin ol
Tsk nın günlük eğitim programını uygularsan hem disiplin hemde itaat konusunda çok iyi bir hale gelecektir
Kediler üstün de otorite kuramazsın kafasına eseni yapar
Köpek olsa olurdu ama kediler umursamaz hayvanlar kendi istediklerini yaparlar sadece
O senin sahibin sen değil. Onun yaşam tarzına karışamazsın. Gerekirse abi abla diyeceksin😀😀😀
Onu maaşlı bir işe sokarak
Kuramazsin sen degil o senin sahibin
ne kadar desende kediler bağımsız maalesef 😂
Bence sanmıyorum
yavaş yavaş olur
Mama ile
bence imkansız 😂
Onu eğiterek
Kedi dilinden iyi anlamak lazım
Çok bağımsız hayvanlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?