Merhaba benim sarman cinsi iki kedim var. Fotoğraflarını çekemediğim için internetten örnek görseller buldum. Bir kedimde fotoğraflar da görüldüğü gibi üçüncü göz kapağı iki gözündede 2 gündür çok belirgin şekilde ortada ve göz bebeği büyümüyor sabit hep aynı. Şu an maaşımı almadığım için 4 gün sonra veterinere götürebileceğim. Aranızda bu sorunla karşılaşıp nedeninin ne olduğunu bilen var mı sormak istedim. Çok endişeliyim yemek yiyor çok su içmiyor şu ara sokağa salıyorum sokakta çok vakit geçiriyor. Dün traş ettim, yıkarken biraz fazla miyavladı. İnternette araştırdığımda az su tüketimi, travma dolayısıyla, üst solunum-orta kulak rahatsızlığı, iç parazit sebebiyle ve bağışıklığı düşmüş olabilir yazıyordu. İç parazitini 20 gün önce yaptım haricinde bağışıklığı bilmiyorum diğer kedim idrar yolu sorunu yaşıyor onun arada urinary mamasından tüketiyor ben görmeden yiyor. O neden olmuş olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Yaş mama veriyorum bilemiyorum yani normal her kedi sahibi gibi takviye paste vs ile desteklemeye çalışıyorum, nedeni ne hiç anlamadım. Lütfen çok acil bilen biri bilgi verirse çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum 🙏🏼
Kedinin durumu nasıl. Hâli, neşesi hareketleri nasıl. Tuvaletini düzenli yapıyor mu. Kakası nasıl. Su tüketimi nasıl. Kilo durumu nasıl.
Su tüketimi az ise, hâli neşesi yok ise, sürekli uyku hâli varsa ve kilosu zamanla düşüyorsa çok acil Kan tahlili yaptır. Ama tam teşekkül bir veteriner olsun.
Tavuk vereceksen tavada yağsız sote yap. Tavayı iyice ısıt ve tavukları mühürle. Suyunu salmasına izin verme. Her iki tarafta mühürlendiğinde ocağı kıs ve kapağı kapat yavaş yavaş kendi suyunda pişsin. YAĞ Kesinlikle koyma
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hali iyi yani geziyor dışarda hep uyumuyor, işte bu durum yaşanmadan önce ki uykusuyla aynı uyuyor. Kilosuda normal ben bir farklılık göremedim yemeside normal çünkü. Eskiye nazaran çok fazla su içmiyor onu farkettim bugün, her yere su koyuyorum yeniliyorum da. Tavuğu dediğiniz gibi yapacağım hiç daha önce denemedim o şekilde duymadım da. 20 gün önce iç parazit yaptım her yerde parazit kaynaklı yazdığı için ve böyle durumlarda 15 gün sonra sakınca olmadığını okuduğum için bugün tekrar verdim. Pazartesi götüreceğim veterinere o test yapıyor mu emin değilim ama yapmıyorsa bir hayvan hastanesine götürürüm mutlaka. Gözü hakkında sizin bir bilginiz var mı yani sizin çevrenizde bu şekilde bir durum yaşayan oldumu acaba?
Gözü için bir şey diyemem. Bilgim yok. Ama su içmesine zorla. Gerekirse şırınga ucuyla, biberonla ver. Böbrek yetmezliğine neden olur su içmemesi. Böbrekler iflas ederse kediniz zor durumda kalabilir.
Zamanla geçer. Benim gözlemlerime göre parazit enfeksiyonundan oluyor. Daha önce çiğ balık yiyen birkaç kedimde aynısı olmuştu. bagısıklıgını destekleyecek şekilde besle kısa sürede normale döner. yoğurt süt falan yedir ama uht kutu süt değil pişmiş sokak sütü olsun. uht sütler külliyen zarar veriyor sindirilemeyen dayanıklı beyaz eşya. Bagısıklıgını artırırsa o artırır.
1
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Acaba dışarda bir şey yemiş olabilir mi bilmiyorum ki, çünkü ben tüketebileceği farklı hiç bir şey vermedim. Normalde dışarı çıkarmam ama yazın çok eziyet ediyorlar perdeleri, sineklikleri yırtıyorlar o nedenle çıkarmak zorunda kalıyorum. Dışarıda çıkarmam bir süre o zaman. Okuduğuma göre 15 gün arayla tekrar iç parazit verilebilirmiş böyle durumlarda, tekrar iç parazit hapı verdim bugün. Siz bir ilaç kullandınızmı acaba? Birde yoğurt ve süt mü verdiniz sadece tavuk haşlasam versem olur mu? Yemiyorlar çünkü süt ve yoğurt. 😓
1 haftada falan normale dönmüştü. çiğ tavuk da veriyorum ben zaten hatta çiğ ciğer çok etkili bagısıklıgı artırmada. bunlar sorun yapmıyor parazit konusunda ama balık çok berbat bişey özellikle çiğ verilince bu perdelenme ortaya çıktıgını tüm kedilerimde gözlemledim. balıklarda aşırı parazit var. içini temizleyip vermek gerek çiğ verilecekse de. Balıkların sindirim sistemlerinde oluyor genelde oradan geçiyor kedilerin vücutlarına. Süt içirebilirsen çok etkili olur ama yemiyolarsa çiğ ciğer mutlaka ver her şey var onun içinde. pişince besin kaybı çok oluyor o sebeple pişirme ciğeri. ve çiğ daha iştahlı yiyorlar pişmişini pek yemiyorlar.
Anladım ben ciğeri hep haşlayıp veriyordum diğer türlüde zararlı dendiği için. Bilmiyorum bazı veterinerler de direk ciğer vermek zararlı diyor ama ben de veriyorum ciğer ya da tavuğu haşlayıp. Hiç balık ürünü yedirmiyorum konserve mamada bile. İç parazit ilaçlarını da düzenli yapıyorum. Dışarda kurban zamanı olduğu için bir şey yemiş olabilir mi diye düşündüm, muhtemelen öyle bir durum olmuş olabilir. Verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Eğer aklınıza yine bir şey gelirse yazarsanız çok memnun olurum söylediklerinizi deneyeceğim tekrar tekrar teşekkür ediyorum. 🙏🏼🌸✨
Kurban etlerinin yapacağını sanmıyorum yapsa benim kedilere de yapardı kusana kadar yediler böyle bişey olmadı. Benim kedilere bir tek balık bunu yapmıştı hem de hepsine birden. Ama balık mevsimi de değil ki senin kedi nerden ulaştı balığa diycem. Bilmiyorum belki de balık değildir bir enfeksiyon oluşmuştur kedide.
Yok sokakta çöp kenarına konulanlardan olabilir mi diye düşündüm beklediyse sıcakta kötü olmuştur belki, ama benim kedilerim pişmiş pişmemiş hiç bir eti yemezler kolay kolay. Huyları değişik biraz her şeyi yemiyorlar öyle kuru mama, yaş mama, tavuk ve ciğer işte en fazla yedikleri. Ben de anlayamadım nerden bulaşacak, susuzluktan gözleri böyle olabilir yazıyordu internette, hatta ben yavru yeni doğan sokaktaki kedilerde de görüyordum bu üçüncü göz kapağının belirginliğini o ihtimali yoğun tutuyorum umarım öyledir diye düşünüyorum kötü bir şey değildir İnşAllah.
Ev kedisi sokağa salinmaz tras edilmez yıkanmaz. muhtemelen hastalanmış
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sokağa çıkartmak benim tercihim değil Antalya da ve giriş katında yaşıyorum. Ben çıkarmak istemiyorum yazın pencereleri havalandırmak için açıyorum, ama perdelerimi ve sinekliklerimi paramparça ettiler kaçıncı sineklik değiştirişim saymadım. Artık baş edemeyince salmak mecburiyetinde kaldım. Diyecekseniz şimdi metal olan sineklikten yaptırın, kirada oturduğum bir eve o kadar masraf yapmak mantıklı gelmiyor. Diğerine gelecek olursam traş etmek bir hayvanın sağlığında çok büyük olumsuz sonuçlar doğursa zaten yaptırmam ve veterinerler de yapmaz değil mi? Her zaman yıkamıyorum traş edildiğinde küçük tüyleri kendini temizlerken yutmasın diye mecburen sadece o zaman yıkıyorum. Lütfen ezberden bilgilerle konuşmayın. Sizin bu konuda fikrinize danışmadım. Gözünde oluşan durum hakkında bilginiz var mı diye sordum, eğer bir tavsiyeniz ya da bilginiz varsa dinlerim eleştirmek için yorum yapmayın lütfen.
Merhaba, bunu burada kimse bilemez veterinere gotur.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yazıyı okuduysan zaten veterinere götüreceğimi yazmışım. Ama önümde maaşımı almama 3-4 gün var, o süreçte bir veteriner ya da başına gelen birine durum hakkında bilgi almak adına, o güne kadar yapabileceğim bir şey var mı diye sordum. Malum sitenin konsepti de bu o yüzden teşekkürler önerin için.
Allah’ın aşkına siz ne diyorsunuz ne yapabilirim? Gözünü sök çıkart deseler çıkartacak mıyım? Tıbbi müdahalede bulun diyecek hali yok milletin ki öyle bir durum da yapacak da değilim. Bu durum zaten genellikle bağışıklık, enfeksiyon, parazit ya da susuzlukla ilgili bir problem olduğu yazıyor. Siz yorumları okuduysanız herkes zaten yemesiyle alakalı bir şeyler yazmış haricinde ilaç önerisi ya da harici bir öneri söyleyen olsa pek tabi ki evvela veterinere danışacağım. İlk kez kedi beslemiyorum, benim burada sormak istediğim bu durum başına gelen varsa çok büyük bir sorun mu, bir kaç gün idare edilebilir mi bu yani. O süreçte önlem olarak ne yapılabilir siz çarpıttınız da çarpıttınız, cevap vermek için veriyor gibisiniz mantıksız değilim bende.