Kedimin gözündeki sorunun sebebi ne olabilir?

Merhaba benim sarman cinsi iki kedim var. Fotoğraflarını çekemediğim için internetten örnek görseller buldum. Bir kedimde fotoğraflar da görüldüğü gibi üçüncü göz kapağı iki gözündede 2 gündür çok belirgin şekilde ortada ve göz bebeği büyümüyor sabit hep aynı. Şu an maaşımı almadığım için 4 gün sonra veterinere götürebileceğim. Aranızda bu sorunla karşılaşıp nedeninin ne olduğunu bilen var mı sormak istedim. Çok endişeliyim yemek yiyor çok su içmiyor şu ara sokağa salıyorum sokakta çok vakit geçiriyor. Dün traş ettim, yıkarken biraz fazla miyavladı. İnternette araştırdığımda az su tüketimi, travma dolayısıyla, üst solunum-orta kulak rahatsızlığı, iç parazit sebebiyle ve bağışıklığı düşmüş olabilir yazıyordu. İç parazitini 20 gün önce yaptım haricinde bağışıklığı bilmiyorum diğer kedim idrar yolu sorunu yaşıyor onun arada urinary mamasından tüketiyor ben görmeden yiyor. O neden olmuş olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Yaş mama veriyorum bilemiyorum yani normal her kedi sahibi gibi takviye paste vs ile desteklemeye çalışıyorum, nedeni ne hiç anlamadım. Lütfen çok acil bilen biri bilgi verirse çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum 🙏🏼