Bence sıfıra vurma zamanı geldi diyebiliriz :D tarıyorum tarıyorum gene pamuk oluyor böyle :D

Bence sıfıra vurma zamanı geldi diyebiliriz :D tarıyorum tarıyorum gene pamuk oluyor böyle :D

Kedilerin tüyleri tras edilmez ve kesilmez. Onun yerine yazın neler yapabilirim diye düşün. Mesela yazın her gün tara ve malt ver. Hava çok sıcak olduğu zaman da ıslak ve soğuk bezle silersin tüylerini. Kesersen psikolojisi bozulabilir. Hayvanlar tüylerini yalama ihtiyaçları duyarlar. O yüzden kesme
Ben her gün düzenli olarak 3-4 kere tarıyorum mama ve vitaminleri konusunda da oldukça dikkat eden birisiyim ama cinsi iran olduğu için ve çok fazla uyuduğundan dolayı tüyleri ne yaparsam yapayım çok topaklanıyor rahatsız olduğunu düşünüyorum şu an 3 yaşında ve daha önce 2 defa kesmiştik oldukça mutluydu halinden.
Veterine hekime danistiniz demi? Eğer mutluysa yapabilirsiniz. İran kedileri izin verir
İlk aldım zaman danıştım yazın kestir diyordu :)
Onun o minnak burnunu ısırır ki insan 😍 neyse konuya dönersek, bu tarz aşırı tüylü kedi ve köpekler tüy dökme mevsimlerinde geçiş sürecini rahat atlatmak ve daha az bakım gerektirmesi maksadıyla traşlanabiliyor.. karşı değilim ancak sıfıra vurdurmak psikolojisini etkileyebiliyor..
Sıfır aslında işin esprisi tabi ki tüy bırakacağım üstte amaç çoğunluğu gitsin :)
Yaaa bu hallerini çok seviyorum ama yazın bir kere kestirmeyim dedim hayvan su gibi kaldı resmen ter döktü. Sıcak havalarda onlar için çok zor oluyor. Ama kesince de psikolojisi bozuluyor sanırım kendini çirkin buluyor tüysüzken😅
Aslında kestirince veterinerden ötürü kötü hissediyor iğne yedikleri için ben evde kendim kesiyorum geçen sene de öyle yaptım ve ruhu duymadan kısaltıcam :)
Ya ben bunun tüylerini kesmeye kıyamam. d ama şey değil mi bildiğim kadarıyla kedilerin tüyleri kesilirse psikolojileri bozuluyormuş, bende kestirecektim veterinerim izin vermemişti bunun yüzünden.
Bu şöyle oluyor eğer ki kediyi veterinere götürürsen anestezi ile kesilirse evet kediler bir tık etkileniyor ama ben kendi evimde ona aldığım özel sessiz makina ile keseceğim geçen yılda kısalttım tüylerini bir şey olmadı ve rahat etti tüyleri cidden çok uzun yazın evde evet klima var ama her türlü terler..
Aa anladım, teşekkür ederim.
Cevap
5Cevap
İran kedisi ölürüm len buna ben. Kardeşim normal boyutta kestirebilirsin bakma sen milleti. Evde ki kedileri de sokaktaki gbiiler sandıklarından kesilmez edilmez bla bla konuşuyorlar. Hayvan da rahatsız olur topaklardan kendi kedimden biliyorum
Tabi ki dostum İran cinsi bak biliyorsun ne kadar tüyleri var yani ben ne kadar iyi bakarsam bakayım topaklanıyor ve en iyi şekilde baktığım halde böyle ve kendim kesiceğim için ruhu bile duymuyor geçen sene de öyle yaptım yani sorun olmayacak ve enerjisi yerine gelecek daha fazla :)
Çirkin 😊 burnu içine kaçmış gibi.. doğal yaratılışına müdahale etme olur mu.. bu sevimli şey böyle çok mutlu.. evin hanım ağası gibi kurulmuş da oraya..
Burnu için nedense her gören aynı şeyi söylüyor ama evet öyle gerçekten :D
Evin hanım ağası cidden o :) ama tüyleri biraz kısaltsak rahatlar diye düşünüyorum çünkü çok topaklanıyor günde 3-4 kere taramama rağmen
Veterineri daha iyi bilir aslinda.. evet burnunu bi öpesim geldi.. bizim yerimize de öp.. maşallah 😊
Veterinerde yazın kesin diyor zaten ona göre hareket ediyorum o benim canım herşeyim :) öperim sağolun :)
Çok ciddi bakan yumoş bir kedin var. Derinlere dalmış acaba bu yaş mamalar nerede diye düşünüyor gibi
Muhtemelen öyle :D :D
Uuu bu tam tontikmiş diyeceğim de hakaret olacak, piremses gibi aynı.🥲
Bence kesme, yastık olarak kullanılabilir djfj
Kesip yastık olarak öyle kullanayım daha iyi bence 😂😂
Yani o daha makul ve daha az canice olabilir tamam fjfj
Yaaaa çok tatlıııı bu maşallah 🧿 😍 ama kedilerin tüylerini kesmek iyi değil psikolojilerini kötü etkiliyor 🥹( zaten biliyorsunuzdur 🙂)
Veterinere söylediğim de İran cinsinin kesilmesi gerektiğini söylüyor ki ben ne kadar düzgün tarasam da düzenli şekilde gerçekten çok topaklanıyor çünkü çok fazla uyuyor ve bunlar uyurken oluyor. Önümüz yaz ve ben kendim keseceğim tüylerini sessiz bir makinayla geçen senede uygulamıştım bu işlemi bir sorun olmamıştı :)
Tecrübeli o zaman :) sizde sessizce yapacaksanız huysuzluk yapma ihtimali düşük. Böyle keyif bende de olsa bende hep uyurum 😅😅iyi öyleyse yüzü yaşlı gibi geldi bide eliniz değmişken bakım falan yapın 🤭
İran cinsi olduğu için yüzü hep asık :D evet elimden geldiğince hassas şekilde davranıp keseceğim :)
Zaten köpeğe benziyor. Böyle büyük kedi hiç görmemiştim
Aslında tüyleri kesince minnacık bir şey kalıyor 😂
Suratıda dedemin kardeşinin kuması gibi 😂
Evet İran cinsi biraz öyle görünüyor ama tüylerini kisalttim şu an ama gene aynı yani 😂
Yaaa çok pofidik bu
Ama sanki kendini pek sevdirmiyormuş gibi bir hali var
Kuçak sevmiyor onun dışında ilgi görmeyi sever kendi gelir :)
Evet öyle gerçekten :) çok teşekkür ederim :)
Bu senin mi ya maşallah çok güzel
Çay sorumdaki gizli görüşü alabilir misin lütfen
Evet benim kedim :D
Aldım :)
Rica ederim :)
İnci ama ben ona incik bazen petibörüm de diyorum canım ne isterse :D zaten ne desem sesleniyor koca evde ikimiz yaşadığımız için sadece :)
O hep böyle cinsinden dolayı olsa gerek 😃
Yazın sıcakta perişan olur o kadar tüyün içinde bence zamanı gelmiş
Bende öyle düşünüyorum ve 2 yıldır kesiyorum gayet mutlu oluyor :)
Tüyün kedisi var gibi 😅😅 bence zamanı geçmiş bile..
Cidden dediğiniz gibi tüyün kedisi var modunda şu an :D
Ben her yaz mutlaka kedime tıraş ettiriyorum
Aynen abim son 2 yaz kestirdim cidden rahat ediyor gene düşünüyorum kesmeyi :)
Yuh bu nasıl tüy ya koyunda bu kadar yok kes bence de rahatlasın hayvan
Geçen yaz kesmiştim siz düşünün işte :D
Tüyleri kesince çöpe atma yastık yap 😄
cidden yapılır yalnız çok pamuk :D
Sakin kesme!
bu asalet nedir yahu?
nerenin kraliçesi bu kedi 😀😀
Kesmezsem rahat edemez diye düşünüyorum çok pamuk ya :D
Benim evimin kraliçesi :D
Bence kesilmesi lazim benimde kedim var ve yazın bunalıyo :3
Bende öyle düşünüyorum :)
kedinin tüyleri kesilmez strese sokarsın hem o öyle serinliyor niye hayvanın doğal klimasını bozuyon
Gelmiştir., maşallah 😻
Bence de :) teşekkürler :)
Kes bence de. Yazın zorlanır.
Evet enerjisi daha iyi oluyor kesince :)
Öfff ne yün çıkar bundan
Geçen yıl kestim de çıkmıştı 😂 irahat etmesi için kesicem mecbur geçen yıl kestim de daha hareketli olup oyun oynuyorduk 😃
Nerelisin sen giresun mu 😃
Bursa demiyelim de İnegöllü :D kızımda İranlı :D
Bizim orada da kelimenin başına i getiriyorlar da😃
İrahat
İrize
İlahana
Hmmmm sizin orası neresi :D mesela benim olduğum bir bölge var konudan bağımsız H harfi yoktur :D
Edirneee😂
Biz giresun
Giresun olduğunu sanki biliyordum görüşlerde denk gelmişti sanırım :D
Benle ilgili her şeyi duymayan kimse kalması sayemde şükür jfjfj
Ben duyduğuma inanmam sadece gördüğüme inanırım kskldlkk
Çünkü buarda çok saçma şeyler var o yüzden yalnız takılmak en iyisi :D
Valla iyi insan bulunca yapışmak lazım değerini bilmek lazım çünkü iyi insan diye bir şey var 😃
Tabi ki var bu kadar kötünün içinde de olsa oluyor :D bir arkadaşım vardı burada güzel sohbetimiz vardı önceki hesabımdan bahsediyorum bir anda habersiz çıkıp gitti şimdi iyi insanların bu özelliği de var :D
Vardır bi bildiği kimse bu hale kolay gelmiyor 🥺
İyi insanları birileri hep üzüyor gerçekten sebepsizce hemde
Bilmez miyim:/
Maalesef :( güzel sohbet için teşekkür ederim yemek yapmaya kaçayım :D
Ben de teşekkür ederim
Yiaaa çokkk tatlı amaa
Ponçik işte :D
Amann bu çok ponçik kestir bence yazın daha rahat eder.
Bende öyle düşünüyorum ve ben kesicem zaten ama şu aralar havalar soğuk önümüzdeki ay düşünüyorum :)
Süpürge işi baya bi azalır 😅
Ben tüy kesmiyorum
Ben kesiyorum :P
Kesinlikle gelmiş😅
Bence de :D
Evet yeni kıyafetleri gelsin beyaz tüyleri 😅
Kesinlikle.
Geldi.
Yaaa bu şey ne böyle aşırı tatlı 😍
Çok tatlı ☺️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?