Hem dışarıda, hem de içerde yaşayan kedi sokağa alışır mı?

Arkadaşlar şimdi ben 23 yaşındayım ve kendi evimizin altında depom var , ticaret ile uğraşıyorum 8 9 metre kare bir alanda , 4 tane yavru kedi büyüttüm, yaklaşık 8 9 ay boyunca geceleri depoda. gündüzleri dışarıda vakit geçirdiler. Depom çok küçük ve minik bir camı var. Yavruyken sıkıntı yoktu ama buyudukce mallarıma zarar vermeye başladılar, camı açık birakamadigim için içeride yogun bir koku ( tuvaletten kaynakli) ve sineklenme olmaya başladı. Akşam derleyip topluyorum sabah bir bakmışım her yerde o kedi kumu bazen minik minik kakalar, kartonlari zaten hep tirnakliyorlar yerler hep karton çöpü, raflardan birsey döküyorlar yerlerde pis olduğu için hersey batıyor, kılları zaten söylemiyorum artık onu aştım sorun degil. Kısacası onların dağınıklığını toplamaktan elim iş yapmaya gitmiyor ve çok vakit harcıyorum. 2 ay önce gelen malımı daha yeni siteme yükledim ve bayağı geriden geliyorum. işlerim ciddi anlamda aksadı. şu an ikisi dişi ikisi erkek , 1 erkeği kisirlastirdim , diğer iki dişi hamile (belediye biraz geç randevu verdi ve o zamanda karınları çoktan sismisti bile ) . Havalar güzel olduğu için dışarıya bıraktım kapımızın önü sürekli yemeklerini sularını eksik etmiyorum 2 haftada bir bütün tavuk veriyorum. Ki 4 tanesi hariç sürekli gelen 8 10 kedi daha var. Her ay temizlikleri için çok masraf yapmaya başladım kapalı tuvalet , hali yikatma , cam yaptırdım kısık açık kalsın içerisi hava alsın diye ama artık cok koku olmaya başladı. İçerdeyken dışarı çıkmak istiyorlar disardayken içeri girmek istiyorlar. Kısacası artık onlara sokakta bakmaya başlayacağım. sokağa adapte olmaları sizce kolay olur mu. Yaşları 1 1 buçuk, arası, evimizin bahçesi var ama sokağa açık. 1. Katta oturuyoruz camlardan arada evede koyuyorum ama giremeyince zorla girmeye çalışıyorlar ve miyavliyprlar 10 15 dk sonra gidiyorlar. Bilgisi olan biri beni aydınlatsın lütfen, yaklaşık 5 6 yıldır bakıyorum kedileri de çok seviyorum ama gerçekten psikolojik olarak çok kötü etkileniyorum bu durumdan. Hamile olanlar depoda doğuracak yer bulamazsa ona yapacak birseyim yok.

Hem dışarıda, hem de içerde yaşayan kedi sokağa alışır mı?