Arkadaşımın kuşları yavrulamış yavru çok oldugu için bunu bana verdi ama daha yem yemeyi öğrenememiş bende bebe büskivisini ezip veriyorum ağzına ama ne zaman yem yemeyi öğrenecek bu

Arkadaşımın kuşları yavrulamış yavru çok oldugu için bunu bana verdi ama daha yem yemeyi öğrenememiş bende bebe büskivisini ezip veriyorum ağzına ama ne zaman yem yemeyi öğrenecek bu

Öncelikle dal vererek yem kırdırmaya alıştır. Bisküvi falan verme. Dal darının kabuğu çok ince olduğundan kolayca kırabilirler, daha sonra iri darılara geçersiniz. Yemesi için sakın zorlama acıktığı zaman eni sonu didikleye didikleye darıyı yiyecektir.
Çok teşekkür ederim 😊 öyle yapacağım bakalım
😊😁 umarım
DalDarısı ver bayılıyorlar daldarısına. Çok olmamak şartıyla ballı kraker de verebilirsin. Şekerli olduğu için çok yerse zararlı olabilir yine de kuşçuya danışın. Onun haricinde kabuksuz yem satılıyorsa ondan da verebilirsin. Ama bence yem yemesini biliyordur çünkü yem yemesini bilecek kadar büyümüş. Belki de bulunduğu ortamı yabancıladığı için yemiyor yemek istemiyor olabilir.
Olabilir 3 gün oldu geleli de umarım alışır ve yer hep ben veremem ki annesi gibi
Kızıl dal darı aldım ona
Bence bulunduğu ortama alıştıkça o kendisi yiyebilir. Yine de gizli gizli takip edin. Yem yediği zaman kafes alt kısımlarında yem kabuğu olur. Zaten yem kabuğu varsa yiyor demektir. Yavru olduğu için daha kolay alışır sana. Yetişkin kuşlar nedense alışamıyor o yüzden yavru almanız çok iyi olmuş
Peki öyle yaparım çok saolun zaten kendisi geliyor hemen yanıma sevdim ben bunu 😊😁
Çok tatlı ama bu 😍😍
Tatlı bişey 😁
Cevap
4Cevap
Bence aç kaldığına yer
Annesinden yem kırmayı öğrenmesi lazımdı ama o zaman şimdilik elinle mama yedir. Kafesine yeni koy zamanla kendisi alışır.
Öyle yapıyom da bazen istemiyor mamayı da
Karşısına geç kuş taklidi yap azcik yem ye kafani assagii eğip belki algılar jsjsjjd ( ciddiyim valla 😂) bu arada bu kuş nasıl yem yemiyor içgüdüsel olarak yemesi gerek ki
25 günlük daha bilmiyorum yemiyor
Garipmis.. ben içgüdüsel biliyorlar diye saniyordum
Bunları annesi öğretiyor galiba
Öğrenmesine gerek yok iç güdüsel bir şey bu
Nasıl içgüdüsel ya yemezse aç kalırsa
Kuş yemini al ver önüne yer o
Kabuksuz yem ver onu yer
Dal darı aldım onu ufaladım
Yerim seni ya çok tatlı ☺️buyudumen ogrenir
İnşAllah 😁
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?