Annem evde kedi̇ i̇stemi̇yor, ne yapmalıyım?

Merhaba. Yaklaşık 3-4 yıldır evde bir kedim olsun istiyordum ama annem izin vermemekte kararlı. İlkokula giderken akrabamızın kedisi beni tırmaladığı için çok uzun süre ben de korkmuştum ama kendi kendine geçti, şu anda bir sıkıntım yok kedilerle besliyorum seviyorum falan. Ablam kendimi bildim bileli bir kedi aşığı, kediler için deliriyor. Babam ise kedi, köpek, tavşan aklınıza hangi hayvan gelirse delicesine sever çok hayvansever. Mahallede de çok baktığımız kedi var zaten buralarda ilgilenen tek kişi biz olduğumuz için çok alışıklar bize.

Annem de mahalledeki kedileri besler, sever ama uzaktan. Hiçbir kediye dokunduğunu görmedim şu ana kadar. Sokakta yürürken kedi görürse yanından uzaklaşır ama hayvanları seviyor gene de. Kısacası aynı ortamda bulunmak istemiyor ama seviyor gene de. 2 yıl önce de evsiz bir yavru kediye evimizi açmıştık belli bir süre toparlanınca başkasına sahiplendirdik. O zaman da annem zorlanmıştı yavru olmasına rağmen. Kedi sahiplenme konusu açtığımızda lafı ağzımıza tıkıyor desem yeridir. Ben çok küçükken terasımızda köpek de besledik. Hamster da beslemiştik birkaç yıl önce. Bir de işte dediğim gibi 2 yıl önce yavru kedi bakmıştık yani hayvan bakma deneyimimiz var. Ancak çoğu hayvanı annem yüzünden başkasına sahiplendirmek zorunda kaldık. Yıllardır üçümüz de uğraşıyoruz annem için çok seviyor ama eve almıyor. Ne yapabiliriz?

Annem evde kedi̇ i̇stemi̇yor, ne yapmalıyım?