kalk derim kalkmaz.. ah kıyamam ben sana, boş annem onların içi... dolu olsa idi şimdiye çıkardı. bak kaç gün oldu hala yatıyorsun...
dert oldu bana.
kalktığı anda alıcam yuvayı çıkarıcam kafesten.
Yumurtladı. yattı biraz, sıkıldı kalktı. ben de aldım yumurtaları attım. bağırdı çağırdı kızdı epeyce... gene yumurtladı gene biraz yattı sıkıldı kalktı şimdi geziyor sabah beri... ne diyim ben bu kuşa şimdi? bebeler dondu dondu... git yat üstüne şunların diyorum bakıyor yüzüme aval aval...
Bence düzgünce konuşarak çözebilirsiniz. yani sonuç olarak şiddet veya bağırma ile bu tür şeyler çözülmez. yani keşke yumurtaları atmasaydınız. mesela yumurtaya yatana kadar başında bekleyin veya konuşmayı deneyin belki sizi anlar ve dinleyebilir. yani yemek verin su verin sevdiğinizi gösterin mesela kalkıp gezdiği zaman da uyarın kızın anlar o. sonra elinize alın mesela geri yumurtaların olduğu yere koyun annelik öğrenmesi lazım umursamaz olarak bebekler bakılmaz ki ya da yumurta yapılmaz ki. benim kuşum olsa benim sözümü dinlettirirdim ben ona eğitim verirdim mesela anne olması için
ah be kuzum, bunların cinsi böyleymiş. o kadar zor yatıyorlar ki.. 1 hafta sürttü orada burada bebelerinden 2'si çıkmıştı yumurtadan, haspam onları da atmış aşağı. ah ölür müsün öldürür müsün.
elime alamam kuşları zira korkuyor ve strese giriyorlarmış. ellenmezmiş bu cins. cinsine tüküreyim :)))
Cevap
12Cevap
Ahahah nası ya niye oturmuyor, üşüyecek yavrular ölecekler 😊😅
Evet yaa iki hafta yatıyor son hafta kalkıyor. Hep aynı şey
2 hafta yatıyor son hafta kalkıyor diyorsun ki zaten onlar 14 'le 16 gün arası yatıp yavruyu çıkarıyorlar senin daha önce attığın yumurtaların içinde yavru var mıydı hiç baktın mı
@Tuhafhayatlar evet 2 yavru çıktı yuvadan attı öldürdü
O dediğim tavuk oturmuştu sadece 1 tane civciv çıkarmış geri kalan hepsini kırdı icinde yavrusu oldugu halde benimkide sizinki gibi canım 😂
O kendisi bilir saatini karışma istersen. Kaynana gibi başında dikilmesen mi acaba
🤣 Bunlar özel bir finch türü. Yatmaması büyük sıkıntı. Forumlarda yüzlerce konu başlığı açılıyor yatmadı diye.
Demek ki yatmayı sevmiyor 😂. Suyuna uyku hapı karıştır. Mayışsın üzerinden kalkmaz 🤣
🤣
Benimde bir tane tavugum var kuluçkaya yatıyor buraya kadar gayet sakin yavruların çıkmasına 2 gün filan kala yumurtalarını tek tek kırıp yavrularını öldürüyor çok ilginç bir şey gerçekten
@Tuhafhayatlar al işte... benim de 2 yavru çıktı aldı attı yuvadan. tam yumurtadan çıkmalarına birkaç gün kala kalkıyor haspam
İşte kuş rahatsız oluyor onlar kesinlikle ellemeye gelmiyor muhabbet kuşu gibi değil çünkü yazık edersin yavrulara yumurtalara
Mümkünse birdaha yumurta yaparsa sessiz bir yere bide ışık görsün yönünü çevir kimseyi görmesinler bide kafesin sıcaklığının normal olmasına dikkat edin
Yatmaya başlayınca eşinden ayır birde öyle deneme yap
Yatarken sırayla yattılar ama.. İki hafta yattı sıkıldılar şimdi ikisi de yatmaz oldu. Başka kafes yok. Kafes mi alacağım? Finch türü bu. Beslediniz mi hiç?
Sırayla yapıyorlarsa 2 hafta olduysa bir hafta kalmış acaba düşük güçlü gece lambasıbir ampulü ısısı onlara yeter gibime geliyor yuvanın altina az ısı yayan ampul pirize takarak o bölgenin ısınmasını sağlayabilirsiniz diye düşündüm arada elle işi kontrolü yaptı ne çok ısınsın nede soğusun olabilir gibime geldi iyi geceler
Tamam teşekkür ederim eşime söyleyeyim halletsin
Kendi yatıyor durmadan. Bu sene geçti artık da seneye öyle yaparız. Kalksın şunların üstünden o zaman yavruluğı çıkarıcam
hiç uzmanlık alanım değil gitmiyorsa bir bildiği vardır:D
Yaa bu cins böyleymiş. Yatmadığı için üremesi çok zor
o zaman vazgeçin bu sevdadan :)
Ben vazgeçtim onlar kuduruk. Ha bire cilve ha bire yumurta 🤣
hahahaha yapacka bişi yok ona da:D
🤣 Öyle komik ki
Ev sıcak olduğu için olabilir. O bilir ne yapacağını, bırak anneleri düşünsün🙂
düşünmüyorrr edepsiz
Daha önce iki bebe çıktı öldü. Finch türü annelik yapması çok zormuş. Genelde terk edermiş.
Kuluçka makinası alıp yumurtalar makinaya koyabilirsin
aklıma geldi ama bu sefer beslenme meselesi doğabilir. 6 bebeği nasıl beslerim?
Kuşların türü ne :)
Bi çeşit finch
Olsun 6 da yavru olsa vaktin var ise şırınga ile yeme düşene kadar besledinmi sorun olmaz :)
Bakalım ya nasip
Bu şekilde olmaz düzgünce konuşmalısın. Yaptığının yanlış olduğunu anlatmalısın
anlamadı işte.. yumurtlayıp yumurtlayıp bırakıyor yuvaya.. kendi kafesin içinde koca ile muhabbet peşinde
Oturduğu yer yani yattığı yer kapalı mı hayvan kendisini güvende hissediyor mu etrafık açık kuş görünüyorsa oturmaz ozaman gidipde durmadan kaldırıp bakayım deme zaman ver kuşa knkam
selamlar. finch türünden anlar mısın? cidden sorularım var.
oturduğu yer güvende. finch için doğaya uygun hasır yuvalık aldık. yuvasını kurması için ip aldık koyduk.
yumurtlamayı kolaylaştırmak için balık kemiği aldık koyduk.
2 hafta yattı, iki yumurtadan yavru çıktı yavruları yuvadan attı, yumurtaların üstüne yatmadı. sonra 1 hafta 10 gün geçti o yumurtaları tam atmak istediğim anda baktım gene yumurtlamış. onları n üstüne de 2 hafta yattı. sıkıldı kalktı. gezindi... aradan 1 hafta geçti, öldü bu yavrular dedim ben, aldım attım tüm yumurtaları. sonra baktım yumurtlamış... öyle böyle derken 6 yumurta oldu mu gene.. yattı bunların üstüne. sonra hafta geçti.. 1 hafta daha yatsa tamam olacak ama sıkıldı kalktı. eveli gün baktım bi yumurtayı yuvadan atmış... şimdi geziyorlar karı koca kafesin içinde. kafes gayet yerinde, ışık güzel. hava güzel. yem su yeterli. ama bunların cinsi, bebelerine bakmayangillerden. finch besledi isen bunun büyük sorun olduğunu bilirsin.
Genelde bu kuşlar ağaç iclerinde bide bol yemek olan yerlerde üreme yaparlar kafestede ürerler ama kafesin sıcaklığı hijyeni çok önemli kafesinin genişliği mesela önemli tahmini kafesinin uzunluğu 45 cm yükseklik 40 cm hayvan sıkıntıya gelmiyor çünkü bide kafesi yeterince gün ışığı alan bir yere koyun bide sessiz bir ortam olsun zaten bunların üreme ayları en uygun Eylül bide Mayıs
Kuşları iyi hazirlaman lazım keten ipi yuva kılı bak kesinlikle yumurtaya oturduğu zaman asla ve asla kuşları rahatsız etmiceksiniz ya yumurtayı kırar ya da yavru olsa bile yavruyu yuvadan atar
Sen diyorsun da yumurtaya oturmuyor diye zaten ilk 2 3 gün yumurtaya oturmazlar bide gündüz erkek kuş gecede dişi kuş yumurtaya oturur sen belki hep dişiyi yuvada görünce kalktı sandın zaten kuluçka süreleri 14 15 sürüyor aslında seninkinler çıkması lazımdı yavrular koca tavuk 21 gün sürüyor çünkü sizinki 2 hafta
Parmağım ayrıdı sana açıklama yapcam diye hadi görüşürüz 😂😂
sağolasın açıklamalar için.
ortam güzel. kalabalık yok. ısı ışık yem her şey yeterli... kısmet artık bakalım...
Hayırlısı inşallah çıkarır valla
ikna kabiliyetini konuş ve ebeveyn olması yönünde onu telkin ve ikna et :)
Boyu devrilsin öyle anne mi olurmuş 😂
Hah işte aynen ben de öyle diyorum. Analık nedir bilmiyor haspa
Babası otursun 😂
O da oturdu biraz. Sıkıldılar
Küçükken ben bi ara civciv büyütüyordum yumurtaları makineye koyuyorduk sanki öyle kalmış aklımda 🙈 o makine işe yaramaz mı?
Beslemek de gerekir. Bazen tüm gün ofiste olmuyorum. Ama eşime söyledim alalım diye.
Sağlıkla kucağınıza alın torunlarınızı 😂
Amin.. Evvelce 2 taneden yavru çıktı, yuvadan attı. 6 tanesinin üstüne yatmadı aldım attım yumurtaları. Şimdi 6 daha yumurtladı. Ama yatmıyor haspa
Suriyeli mi ne kuş doğurup doğurup atıyor sokağa 🙈
🤣Anadolunun kuşu
Al karşına ve sakince anlat o yumurta boş beni çıldırtmak mı istiyorsun o yumurta boş de 😂
Hahha yaa kıyamıyorum aylardır böyle bu deliler. Çıkıyor iki sevişiyor giriyor yapıyor yumurta yatıyor.. Sonra sıkılıyor geziyor bi iki daha öpüşüp koklaşıyır gene yatıyor... Bi kere yavru çıktı iki tane.. Attı onları aşağı... Bi daha da çıkmadı
Bunların kısırlaştırması yok mu yahu 🙈
Yok valla 😊 ha bire fiki fiki
Avukat hanım gereği yapılsın ve boşansınlar lütfen 😂 Belki haram helal biliyorlardır
Hahaha aman fikirdesinler be
Aynı saftayız sanıyordum meğer antitezimmişsin olmadı bu 😂
Hahaha güzeldir 🤣
Tecrübeye saygım var ben kaçarım buradan 🙈
Hahaha kaç kaç
otur karşısına konuş bak yavrumdde şöyle böyle de
vallahi dinlemiyor. yahu ana mısın sen? böyle ana olmaz olsun!
ama ne!
geçen sefer bebelerden ikisi çıktı yumurtadan, almış atmış yuvadan haspam! öldüler. oysa yuvanın içinde canlıydılar gördüm. ertesi gün baktık yavrular yerde... ay hiç analık yok bunda ne yapıcam? habire oynaşıyor kocasıyla ha bire yumurtluyor.
ay zaten soyu kuruyor öyle deme.. tehlikede...
bebeler ne olacak? yumurtanın içinde bekliyorlar ki anamız gelsin ısıtsın bizi diye. ya ne yapayım ben buna?
bunlar ofiste duruyor. sucuğu ne yapacağım?
:)))) bebek var içlerindeeee
bebek için yumurtladı bre.. elledim bi sefer attım hepsini. şimdi ellemem
bi damlacıklar. yesen dişinin kovuğuna gitmez değmezzz
yatsa çikacak... yatmıyor geziyor. napayım nasıl ikna olur?
aklıma geldi.. acaba dedim yün kumaş pamuk mu koysam.. ne bileyim.. sonra bebeleri de beslemez ki böyle yaparsa... onu düşündüm.. analık yok ruhunda demek ki. sıkılıyor yatmaktan.
bi de öyle deneyeyim...
Bilmem hiç bilgim yok
Bicirik bicirik de
geziyor, kocasıyla gönül eğlendiriyor. bebeler yuvada dondu sabah beri geziyor
valla gagasının ucunda kırmızılık var :)) çok tatlı abisi bi görsen
çok özel bi şey.. gören bi daha bakıyor ama huyu kötü
kuş pis iş ya.. bulaştığıma pişmanım.
Kanarya mi
değil. bi çeşit finch
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?