Bir kedi sahipleneceğim ama evde ablamın kuşu var. Kedi zaten yavru ben alışır diye düşünüyorum ama emin olamadım. Sizce kedi hemen kuşa alışır mı?

Bir kedi sahipleneceğim ama evde ablamın kuşu var. Kedi zaten yavru ben alışır diye düşünüyorum ama emin olamadım. Sizce kedi hemen kuşa alışır mı?

Kedilerin doğal olarak avcı içgüdüleri olduğunu unutmamak önemlidir. Yavru bir kedi, zamanla muhabbet kuşuna alışsa bile, içgüdüler nedeniyle kuşu avlamaya çalışabilir. İki evcil hayvanın güvenli ve uyumlu bir şekilde bir arada yaşaması için dikkatli bir süpervizyon ve eğitime ihtiyaç duyulacaktır.
İşte muhabbet kuşu ve kedi ile başarılı bir uyum sağlamak için bazı ipuçları:
Yavaş ve kontrollü bir şekilde tanıştırın: İki evcil hayvanı yavaşça tanıştırarak ve süreci kontrollü bir şekilde yöneterek stres ve riski azaltabilirsiniz.
Kedinin erişemeyeceği bir yerde muhabbet kuşunun kafesini yerleştirin: Kedinin erişemeyeceği yükseklikte ve güvende olan bir yerde kuş kafesini konumlandırarak, kuşun güvende hissetmesine yardımcı olun.
Kedinize tırmalama oyunları ve oyuncaklar sağlayın: Kedinin enerjisini ve avcı içgüdülerini başka yönlere kanalize etmek için tırmalama oyunları ve oyuncaklar kullanın.
Sürekli gözetim: Kedi ve muhabbet kuşu aynı odada olduğunda, sürekli gözetim sağlayarak herhangi bir olaya hızlıca müdahale edebilirsiniz.
Kedi eğitimi: Kedinize "hayır" ve "dur" gibi komutlar öğreterek, kuşa zarar verme eğilimi gösterdiğinde durmasını sağlayabilirsiniz.
Her iki evcil hayvanın bir arada yaşaması zaman ve sabır gerektirecektir. Kedinin muhabbet kuşuna zarar vermemesi için, özellikle başlangıçta sürekli gözetim altında tutulması önemlidir. İlerleyen zamanlarda, kedi ve muhabbet kuşunun birbirlerine alışması ve uyum sağlaması mümkün olsa da, her iki hayvanın güvenliği için dikkatli olmak önemlidir.
Sakın bu hataya düşmeyin. Bir yakınımda kedi besliyordu, sonradan kuş aldılar eve. Zor çıkardılar kuşu. Şimdi travması var başına dokunamıyoruz bile kuşun. Kaç kere kedinin elinde yakaladılar. Zor kurtardılar yani. Bu hataya düşme derim
Cevap
9Cevap
Evet bakılabilir. ama alıştırılmaları lazım kedi çok küçükken alın. yoksa saldırır veya yiyebilir.
boş ver ya muhabbet kuşları huysuz değil tüy dökmez çok kediyle uğraşılmaz
Yavruyken kedi ve kuş alınırsa birbirlerine alışırlar
bir arkadasimda hem kus hem kedi hem kopek var sıkıntı cekmiyolar ama daha agresif kopek/kedi turlerinde sıkıntı olabilir belki yavruyken alıstırmak lazımdır
Bizim evde 2 muhabbet kuşu var ve 6 kedi var 3 tanesi yavru 2-3 tane de yakında doğacak. Bir süre sonra kedi alışır saldırmaz.
Deneyimlemiş birisi olarak şunu söylemek istiyorum. Sakın eve kedi alma ben deneyimledim. Bir gün odama girdim ve yerde sadece tüyler vardı.
Dışarıyı görmemiş küçük bir yavru alırsan sorun olmaz.
Kuşun psikolojisi bozulmasın da 😂
Bakılmaz. Denendi onaylandı.
Kritik ham yapabilir en çocuk ruhlusundan
3 kuş ve 1 kedi sahibiyim bakılıyor sorun yok...
Hemen alisamazlar birbirlerine
Hemen alışmaz
Belli olmaz bence kimi alışır kimi alisamaz
Kedilere güven olmaz 😂
hemen alışamaz biraz zaman lazım
Sıkıntı çıkarabilir yiyebilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?