Hiç huyu olmamasına rağmen kedim anneme saldırdı, neden olabilir?

Kedim bir yıl bir aylık. Kısırlaştırmadık kendisini daha ve Mart ayında olduğumuz için kızgınlığa girdi yüksek ihtimal. Çok uysal bir kedidir normalde insanlara karşı, sadece kedilerle iyi geçinemiyor ve sadece onlara tıslıyor. Ancak son günlerde bir anda annem onun odasını temizlerken ona tıslamış köşeye sıkıştırmış ve tırnaklarını geçirmiş. Anneme ne yaptın diye sorduğumda ise cevap vermedi, benim bildiğim ona ilk saldırdığı gün odalarını süpürürken kapıyı kapatmış hayvanlar çok korkmalarına rağmen kaçamamışlar. Ama sadece benim kedim böyle tepki verdi diğer kedi normalde benimkinden daha agresif olmasına rağmen anneme hiçbir şey yapmıyor. Ben acaba odasında bir yeri mi işaretledi annem de orayı temizlemeye çalıştı diye sinirlendi zannettim ama bugün girip bende süpürge çalıştırdım odada. Hayvan gene gözlerini bana dikti ama tık yok kendini de sevdirdi üstüme de uzandı. Annemi gördüğünde deliriyor ama. Ne olmuş olabilir anlamıyorum. İki kedi de kısırlaştırılmadı ama benimki sadece anneme saldırıyor diğer kedi gene normal halinde ve benimki ona da saldırmaya başladı. Normalde doğduklarından beri birlikteler ve iyi de anlaşıyorlar ama sinirlenince hayvan etrafında kim varsa ona saldırıyor

Hiç huyu olmamasına rağmen kedim anneme saldırdı, neden olabilir?