3 yıldır bir çift kuş besliyorum 1 ay önce ilk defa 2 tane yumurtladı kuşum kafesin içine bende eldivenle yuvalığa koydum sonra yanına hiç yaklaşmadım sessiz bir odada duruyorlardı rahat edecekleri bi ortamdı yani ama hiç kuluçkaya yatmadı sürekli yuvalığa girip çıktı içindeki talaşları dışarıya çıkarıyordu en sonunda ikisini de birer gün arayla kırdı birisinde yavru vardı sadece
2 gündür çiftleşiyorlar dişi kuş yine yumurtlayacak gibi duruyor bilmiyorum
Sizce çiftleştikten kaç gün sonra yumurtlar ve yumurtaları kırmaması için ne yapmalıyım (bu arada kuşlarım bana alışkın değil)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhaba cıftlestıkten sonra yaklasık 5 ile 8 gun arasında yumurta gelır mutlaka kafeste yuvalık olmalı. Elle alıp yuvalıga koymanda sorun olmaz temız elle almak yeterlı bnlar kumru veya guvercın degıller.
Kuluckaya yatmama sebebı yumurtaların dollenmemıs olması olabılır.
Teşekkür ederim kırdığı yumurtalardan birinin içerisinde yavru vardı diğerinde yoktu ilk yavru olanı kırmıştı zaten umarım düzelir yavrularının olmasını çok istiyordum çünkü
Eğer ilk defa kuluçkaya yatacaksa onun stresi olacaktır kesinlikle. Tedirgin olduğu bir ortamda yavruların çıkmasına, çıksa bile büyümesine izin vermez. Sen kuşlara yabancıysan yine büyümesine izin vermez.. Yavruluğundan itibaren baktığım muhabbet kuşum beni sevmediği için yumurtadan çıkan yavrusunu bile öldürüyordu..
Muhabbet kuşları çok ilgi bağımlısı bir kuş türüdür, aynı zamanda çok hassas. Yavrularını büyütmesi için güvendiği bir ortam, güvendiği ve sevdiği kişiler olması gerekiyor. Bazı kişiler eline alınca kokusundan anlar kırar falan der ama alakası yok. Tamamen karşıdaki kişiye ve kendine olan güvenine bağlı.
Tüm bunlardan bağımsız olarak annenin tecrübesizliğinden dolayı olan tedirginlikte var işin içinde.. Dişi kuşun daha önce kuluçka deneyimi olmadıysa bunun stresi çok daha fazla olacaktır, bu yüzden çok daha dikkatli olacaktır. Bu koşullar altında yavruların büyümesi çok zor.. Yavrular çıktıktan sonra da öldürebilir. Bizim vampir kendi yavrusunu yemişti, o gün onu öldürmek istemiştim, diğer gün sattım tabi ki..
Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra kendin besleyerek büyütebilirsin. Nasıl mama yapacağın internette her yerde yazıyor. Tabi en önemli olan şey yavruyu sıcak tutmak. Sıcak bir kaloriferin üzerine bir kap içinde tutabilirsin. Çok dar olmasın ve yavrunun altına bol bol bez koy ki ısıyı çok almasın, ılık ılık değsin sıcak.. Neyse bunlar ileri konular, bunu yapacak noktaya gelirsen bana yazabilirsin, yardımcı olurum.. Bir kaç kere kendi elimde yavru büyüttüğüm oldu
teşekkür ederim eve geldiklerinde yavrulardı çok üzerlerine gitmedim zorla elime almaya çalışmadım ama hayvan vahşi ya siwxikckakdk geçen gün elimi mecbur kafese soktuğumda etimi kopardı umarım düzelir bu durum
Rica ederim, çiftleşme ve kuluçka döneminde dişiler fazla vahşi oluyor. Bendeki kuşların dişisi, erkeği dövüyordu. Çok güzel alıştırmıştım, elimi kafese uzatınca kedi gibi boynunu sevdirmeye gelirdi, parmağımı şıklatınca nerde olursa olsun elime gelirdi ama sonradan çok bozdu.
Muhabbet kuşu aldığın zaman ya tek alacaksın seni eşi sanacak, ya da çift alıp yemini suyunu verip çıkacaksın. Yanında eşi olup çiftleşmeye başlayınca çok yabani oluyorlar