Dün kedim köpeğimin gözünü tırmalamıştı ben tırnağın gözüne battığını farketmediğim için veterinere götürmedim damla damlattım biraz daha iyileşmişti ama şu an farkettim gözünde tırnak izi var ve göz bebeğinin üstünde bi beyazlık var sizce kör mü oldu? En erken yarın sabah veterinere götürebilirim.
Bu konu hakkında profesyonel olmamakla birlikte sadece duyduğum birkaç bilgiden bahsedeceğim. Gözde eğer yaralanma olursa (ki derin yaralanmalar olsa gerek bunlar) göz eskisi gibi iyileşemez ve iyileştiğinde skar doku denen bir doku oluşturur (göz kör olunca beyazlaşır, işte o skar doku). Kedinizin köpeğin gözünü ne kadar çizdiğini bilmiyorum, lakin eğer biraz derin gibiyse bu skar dokuya neden olabilir. Tabi bu 1 günde mi belli olur onu bilmiyorum. Yani bu beyazlığın sebebi farklı da olabilir, belki köpeğinizin gözü şişmiştir ondandır. Ama bundan sonra bence ders alıp kedinizin tırnaklarını kısa tutmak lazım. Malum bir gün gelip sizin de gözünüzü tırmalayabilir. Ama rahat olun bunun skar doku olduğunu da düşünmüyorum, 1 günde öyle hızlı iyileşmez bence. Ama siz yinede hızlı olun ve veterinere gidin en yakın zamanda. Hiç olmazsa içiniz rahat etsin. (Dediğim gibi bu konuda bilgisizim, sadece birkaç duyduğum şeyi söyleyeyim dedim)
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim cevabın için. Sabaha kadar daha kötü olmaz umarım