Kedim 9 aylık Erkek Himalayan İran Kedisi
N&D kuru mama dışında yemek yemez.
Ocak ayında kısırlaştırdım ama kısırlaştırdıktan sonra tüy dökmeye başladı önceden bir tel bile dökülmezdi şu an çok yoğun.
Aynı sorunu yaşayan var mı? Nedeni nedir?

Kedim 9 aylık Erkek Himalayan İran Kedisi
N&D kuru mama dışında yemek yemez.
Ocak ayında kısırlaştırdım ama kısırlaştırdıktan sonra tüy dökmeye başladı önceden bir tel bile dökülmezdi şu an çok yoğun.
Aynı sorunu yaşayan var mı? Nedeni nedir?
Mevsim geçişlerinde tüy dökme artıyor çünkü kışa girerken kışlık daha uzun tüyler çıkıyor bahara doğru yavaş yavaş bu kışlık tüyleri döküyor. Bunun yanında kullanılan mama da etkili oluyor. Ben de önceden N&D ve Advance kullandım mevsim geçişi olmamasına rağmen aşırı tüy döküyordu şu an Hills kullanıyorum tüy dökme de azaldı tüyleri de kaliteli olmaya başladı. İstersen Hills'i dene.
Mevsimsel nedenlerden dolayı düşündüm ilk başta ancak daha önce hiç tüy dökmeyip şu an döküyor olması stresten olabilir. Kısırlaştırılırken aldığı narkoz ve sonrasındaki süreç rahatsız etmiş olabilir
Cevap
14Cevap
Alerjisi olabilir. ama genel olarak kedilerin bazı dönemlerde tüy dökmesi normaldir. yani mevsim ile ilgili olabilir veya stres olabilir. bence bunun için tarak alıp tüylerini tarayın
bu arada çok şirin değil mi kedi :D çok sevimli kediniz var
Teşekkür ederiz umarım hasta olmasın da önemli olan o
Bende kedi sahibiyim zamanında kedim çok fazla tüy döküyordu şimdi mamasını değiştirdik çok memnunuz tüyleri çok nadir dökülüyor ve tüyleri daha iyi durumda daha yumuşak ve parlak oldu aslında seçici bir kedi ama bu mamayı sevdi
Biz aslında biraz daha kilo alsın diyede mamasını değiştirme kararı almıştık resmen hayvan önceki mamayı sırf aç kalmasın diye yiyormuş şimdi zevkten yiyor o da mutlu bizde mutluyuz☺️
Bir mama ismi verip onun dışında mama yemediğini yazmışsınız bende kedimin mamasının ismini bırakayım bir deneyin yerse memnun kalacağınızı düşünüyorum
Mamanın İsmi : Perfect Fit
Veterinerlerle görüşüp en iyi mama N&D diye hep onunla büyüttüm ödül maması dışında yoğurt bile yemiyor çok seçiyor. Hiç tüy dökmezdi kısırlaştırınca dökmeye başladı çocuğum önerdiğiniz mamaya bakayım teşekkür ediyorum.
https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/34054-nd-kisirlastirilmis-kedi-mamasi-kullaniyorum-tuy-dokmesi-gecmiyor-yardim-lutfen buraya bakabilirsin
Çözüm. Sıfır tüy dökme.
ay bu kedilere bayılıyorum çok tatlı
mamalarına bak , mamalar sebeb olabilir , depresyonda olaiblir mevsimsel oalbilir. Yakuın zamanda mama değişikliği veya yeni birşeyler verdin mi
Hayır fix büyüttüğüm mama ve en iyi marka hiç dökmezdi anlayamadım ben de
Başka bişi yedi mi ki? Yemek fkan verdin mi hiç
asla yemez veriyorum koşarak uzaklaşıyor
Psikolojisi bozulmuştur onun , geçen sene bu aylarda nasıldi?
muhtemelen daha doğmamıştı 🤠
Ohoo psikolojik o
Kedi beslemedim hiç
Tavşan ve kuşum oldu hastalık mevsim degisimi ve stresten olabiliyor bu şeyler belki kedilerde de aynidir
Bu çok tatlı ama benim ruh halim şu an bu ya 😆
Çifleşme mevsimi gibi tüy dökme mevsimi de var korkma yani😂
Burası Türkiye cumhuriyeti, iran kedileri irana.
#Ülkemdeirankedisiistemiyorum
kediden daha çok sen iranlıya benziyon @mk once sen git
aynısın saçını sakalını kaşını düzelt önce
Kısırlaştırma sonrası hormonal denge değişiyor bu yüzden tüy dökme sorunu yaşanabilir, mevsimsel geçişte olabilir.
Veteriner bakmıyor mu ona danışsan kırık dökük bilgilerim
hayvanın cinselliğini bitirmişsin strese girmiş gayet normal tüy dökmesi
Tipe bak ya dkskkfd dönemsel olabilir
Seni isiririm ben😍😍
ama ben bunu yerim ki :D
Nick name aşırı iyi
Çok merci 🫶🏻
Siyam kedisi 🥺
Himalayan İran ama benzer 🥰
Rahatsızsan, onu satın alabilirim.
Satmak ve satın almaya karşıyım ayrıca evladım gibi asla kimselere verememmm
Doğrusu 'Onu alabilirim.' daha antisempatizan kesilirdi.
Sev onu, örseleme.
Tipe bak çok tatlı🥰😍
Mama degiştirmediysen mevsimsel.. 🦂 '
Adi ne
Dobby
Bu ismi gecen de duymustum baskasinda
harry potterdaki cinin ismi ama ben dobik olduğu için koydum
cok tatlıyms
Yumurta yedr
Keşke yese maması dışında ağzına bir şey sürmüyor
Belkide hasta olmuş
Gayet iyi
Sen hiç kedini veterinele goturdunmu bendede vardı
En iyi veterinerde en iyi markalarla büyüdü ben yemem ona yediririm o derece iyi bakıyorum tabi ki hep iletişimdeyim doktoruyla :)
Ozaman sen evdeki tüm ihtiyacını gidermişsin
Neden senin gibi güzel bir hayanın yanında hasta oluyor tam dersine çok sağlıklı olması gerekiyordu
Çok datluuu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?