Arkadaşlar
Kedim artık kuru mama yemiyor. 1yasina girdiğinden beri sadece yaş mama yiyor. Kedime bundan sonra sadece yaş mama versem bir sakıncası olur mu.
Arkadaşlar
Kedim artık kuru mama yemiyor. 1yasina girdiğinden beri sadece yaş mama yiyor. Kedime bundan sonra sadece yaş mama versem bir sakıncası olur mu.
Yaş mama yeterince besleyici değil ve obeziteye neden olur. En başından yaş mamaya alıştırmamalıydın. Ayda 2-3 kereden fazla vermeyi önermiyor veterinerler.
Islak mama ve kuru mamayı karıştırarak ver ve yavaş yavş kuru mama oranını arttır. Kuru mamaları biraz ıslatırsan geçişi daha kolay olur. Bir noktadan sonra yese de yemede de sadece kuru mama ver, bir gün yemez ama ikinci gün açlıktan yemek zorunda kalır.
Yani bir şekilde kuru mama yemeye alıştırma lazım, sürekli yaş mama vermez çok zararlı.
Benim kedim şimdiye kadar yavru kedi maması yiyordu şimdi yetişkin olduğu için eski mamasiyla karıştırıp yediriyordum. Sonra yeni mamayi yemeye başladı. Bu son 1 haftadır yemiyor kuru mamayi. Bizde taş mama veriyoruz yaş mamayi yiyip bitiriyor. 3 gün öncesi en son mama yemişti önüne kuru mama koyduk yemedi. Halen de yemiyor. Bu kedi 3 gündür ac😄 Ve kuru mamayi yaş mamayla da karıştırdım. Yaş mamayi yedi kuru mamayi bıraktı. Her yöntemi denedim kuru mamayi yemiyor
Yetişkin kedi maması da geçerken mama değiştirdin mi? Aynı markada geçiş yapmak daha kolay. Ben kendi kedilerimi 20 günde yavaş yavaş alıştırdım yetişkin mamasına. Başta az koyup çok yavaş bir şekilde yeni mamanın miktarını arttırdı 20 güne yayarak ve sorun olmadı.
Bence yemiyor diye ıslak mama vermek mantıklı değil. Yine yavruyla yetişkin karıştırıp ver, eninde sonunda yemek zorunda kalacak. Bir süre aç kalmasının zararı yok
İlk cümle çok saçma olmuş otomatik düzeltmeden.
"Yetişkin kedi mamasına geçerken marka değiştirdin mi?" Olacak
Mamanın markası aynı. İlk bir hafta eski mamasını yeni mamaya karıştırıpta verdim yiyordu. Bu son bir haftadır kuru mama yemiyor sadece
Dediğim gibi yine karıştırarak ver ve yemiyor diye ıslak mamayla telafi etme. Yemiyorsa yemesin, iki gün aç kalır sonra paşa paşa yer. Kedilerin her istediğini yaparsak 3 yıl bile yaşamazlar xd
Doğru diyorsun😂😂 Yalnız 3 gündür aç ve 700 gr kilo verdim korkuyorum açlıktan ölecek diye. Mama kutusuna sürtünüyor ama mamayı yemiyor tuhaf😄😄
Veterinere danıştın mı bo konuda
Cevap
6Cevap
Yaş mamayı haftada bir ver. Kuru mamayı sevmiyor olabilir bi farklı alternatifleri dene.
Farklı alternatifler ne mesela. Kedi çorbası veriyorum, yaş mama veriyorum hepsini seviyor ama sıra kuru mamaya gelince yemiyor😄
düdüklü tencereye; tavuk ciğeri, patates, havuç, makarna, pirinç ve su koyup kapağını kapatıp yüksek ateşte ocağa koyuyoruz. düdüklü ses vermeye başladığında 20 dk kısık ateşe alıyoruz. ocaktan aldığımız yemeğin içine kuru kedi mamasını döküp karıştırıyoruz.
İnternetten gördüğüm bir tarif. Ben daha önce denemiştim kedim sevmişti. İçeriğini kedinin sevdiği besinlere göre değiştirebilirsin mesela benim kedim haşlanmış patatesi çok sever.
Ton balığı ile karıştır azcık kokusunu alsa yemeye başlar.
Beyefendi balık sevmiyor illaki tavuk olacak:)))
kuru mamayı az ıslak ya da ıslat rondo da cek yas mama gibi ver
Kızlar yetişkin değilseniz hayvan bakmayın. Benim kedim ağzına vurmaz yaş mamanın. Sağlıklı kedi kuru mama yer.
karıştırıp vermeyi dene. yaş mama yemeleri hele ki wiskas felix falansa kediye hiçbir faydası yok diye biliyorum.. kanlı ishal falan oluyorlar.
Yaş mamayi kaldir. Gunde en fazla 1 tane yarim ver, bak nasıl yiyor. Bizim kedi de oyleydi, acıkınca yer bide aldigin kurumama markasi onemli
Biz buna Harmony diyet maması veriyoruz. Yavru kedi mamasindan yetişkin mamasina geçtik. İlk başlarda yiyordu mamayi şimdi yemiyor. 3 gün hicbirsey yemedi
Haftada 2 kere falan kusuyor. Malt yediyoruz dışarıda otlaniyor ondan bence muhtemelen.
Ac birak
3 gün oldu bugün kuru mamayi yaş mamaya karıştırdım yaş mamayi yedi sadece
İkisini karıştır
Karıştırdım kurulari bıraktı
Robottan geçir
Benim kedilerin yanına yolla her yemeği yer hsjsj
Yaş mama ver
Dışarıya sal gitsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?