Cansu Dere'nin evinde yangın çıktı! Kedili evde mum yakılır mı?

Kedinin mumları devirdiği iddiası var
Kedi olan evde banyo yapılmaz, soğan saklanan yerde ütü yapılmaz, çöplüğe sıcak su dökülmez, gece olmadan çay demlenmez, mertekler sarıya boyanmaz. Bu inançları öğrenin lütfen, hepsi denendi ve inanıldı.
Sadece kedi olan evde değil, normal bir evde de mum yakılırsa dikkatli olmak gerekir. Ben mumları aşırı severim ve kedim bahçede olmasına rağmen kontrol ederim sürekli söndürmeyi ihmal etmem. Keyifli geceler..
Cevap
21Cevap
Evde kedi köpek beslenmez, çok pis hayvanlar, temiz diyenler yalan söyler, ben aldım bi kedi, istediğin kadar kaliteli kum al, hergün temizle kumu yine de evi kokutuyo, dökülen tüyler bütün kıyafetlerime yapışıyo, kumunda kakasına çişine başıyo o ayaklarla evde dolaşıyo. Benim gibi temizlik takıntınız yoksa problem yok ama ben yine de bütün canlıların doğal ortamında yaşamasından yanayım.
insanlarda iğrnç kokuyor çöpünü yere atıyor her yeri pisletiyor saçları dökülüyor
tabikide var sfenks kedisi
al sana tüysüz çözüm
kokulu kumlar var
ona bakarsak bebekte altına yapıyor
bebeklerde kötü kokuyor ki bi de altını temizlemesi daha zor kanından olması işi değiştirmiyor
@başbaşa26 birader sen kime ne anlatiyon. sana verdiği örneklere bidaha bak ve cevap verirken bı daha düşün dostum 😂😂😂
ve hayvan bakımı daha kolay
ortada doğal bişi yok yaptığında yanlış eve alıştırıp sonra sokağa salamazsın
@teflon-_-tava doğru söylüyosun ☺️
günahı senin boynuna
bilirsin peygamberinde kedisi vardı ve evde kedi besleyebilirsin ama köpek besleyemezsin mesela eve alamazsın yani melekler girmez
namaz kıldığı zaman arkasında onu ısırmak üzere olan yılanı öldürdüğü için beslenmeye izin var haşerelere karşı korumuş oluyor ve kediler pis değil tükürüğü antibakteriyel özelliğe sahip
ama köpeklerde tam tersi çok bakteri var
ben gördüm
Av, tarla, bahçe, sürü köpekleri müstesna olmak üzere, köpek besleyen kimsenin sevabından her gün bir miktar eksilir."(Buhari, Zebaih, 6; Müslim, Müsakat, 56-58)
Köpek bulunan eve melek girmediğini bildiren hadisler de göz önünde bulundurulduğunda, koruma ve avlanma gibi bir ihtiyaç bulunmadan evlerde köpek beslemek İslam'da menedilmiştir. Çünkü;
a) Köpek besleyecek kadar imkanı olanların bakım ve harcamalarına yoksul ve kimsesiz insanlar daha layıktır.
b) Tıbbın kesin açıklamalarına göre köpeklerden insanlara geçen birçok hastalık vardır.
c) Köpek yoldan gelip geçeni, misafiri korkutur, rahatsız eder. (Hayreddin Karaman, Günlük Hayatımızda Helaller ve Haramlar, İz Yayıncılık)
bilgi yok dedin
gerçek olmasa her sitede benzer şey yazmaz
bunu öğretmende anlatmıştı zaten
hem gerçek olmasa alttaki yazılar da olmaz adını unuttum şu an sonda yazıyor ya o işte
sokakta besliyorum annem eve almıyor ve evet din öğretmeni söylemişti
Kumunu temizlemez pis bırakırsan kedi boka basar tabi. Kapalı kedi tuvaleti alsaydın koku gelmezdi ben de o kadar besledim öyle kötu bir sorun olmadi. ki Cidde. Temizlik hastası takıntılı olduğum halde. Kedi sevmeyen tiksinen annem ablam bile kediyi çocukları gbi sever öper oldu. Temiz kedi dediler. Sen kedi bakma zaten kediye yazık olur. Ayrjca senden baba da olmaz bezini temizleyemez ortalık bok kolar. Evde çok bebek bakılmaya şahit olduğum için söylüyorum bebek olan ev 24 saat bok kokar hele büyüsun ortalık bok götürür tuvalette b heryerde bok olur yatağa işer yemekleri ortalığa saçar halıda cilolata olur çay olur evde kirlmayan eşya yırtilmayan defter kitap kalmaz birde dillenir sana ukalalik yapar saygısız olur bağırır durur. Kedi en temizj ağzı var dili yok masumların. Bereket verir şanstır.
@Pembistann saygı duyuyorum ama aynı saygıyı görmüyorum. Arkadaşlar sizinle aynı düşünmeyen insanlara kin kusmanıza gerek yok, ben deneyimledim ve bu benim düşüncem, evde kedi beslenmesini doğru bulmuyorum ama besleyene de saygı duyuyorum.
Kesinlikle yakılmaz ya kıyamam ben yanar benim kızım meraklıdır hemen gider dokunur 😂 ben yakmam tütsü bile zar zor yakıyorum
Kedi olan evde mum yakılmaz.
Mutfak, banyo, balkon kapıları kapalı olur.
Pencerelerde kedi filesi olur.
Ayda 800 TL kedi için para ayıramıyorsan kedi alınmaz.
Vb.
Ben akşamları nasıl mum yakıyorsam oda yakar. Gayet normal. Dikkatsizliğin verdiği kaza.. herkes "özgür".
Besleyene saygım var tabiki ama ben kesinlikle sevmiyorum evde köpek veya kedi özellikle kediler daha tehlikeli olabiliyor.
Miyavvvvv
Yakılmaz tabi kedi onları düşürür olanlar olur işte
Hayır yakilmamali kediler yaramaz hayvanlardır çünkü
Mum yakılacaksa belirli zamanda söndürülmesi gerekir biraz daha dikkatli olunmalı
Kediler biraz fazla hareketli ve köpekler gibi değiller riskli bir durum..
Mum yakılmaz
Evde saksıda çiçek bakılmaz
Ortada devireceğiz şeyler bırakılmaz
Olmuştur bir kaza insanlık hali abartmayalım. İnsanların acısı var kimseye laf söz düşmez.
4 kedim var çakmaklarımı bile saklarım kedilerden ne olur ne olmaz diye. Umarım ciddi bir şey yoktur
Ben yakmıyorum yakarsam eğer kedileri odaya almıyorum
Elektrik kesilmeden boş boş mum yakmam sanırım. Elektrik kesildiğinde de gerçi yakmıyoruz artık şarjlı lambamız var.
Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Ben kedi almam eve. Yorumlara da et yiyen hayvanseverler damlamış hahaa.
Evde hayvan varken mum yakmak bence büyük bir sulumluluk istiyor. Devamlı yanında durman gerek ne olu ne olmaz
Neden yakılmasın orada ateş yakma burada yakma nerde yakıcaz
Ne alakası var yakılır kedi devimez mumları öyle saçmalık olmaz
Hıhı kedidir o kedi. yatak odasında uyurken mum yakmak da neyin zekası anlamadım. Kediden başka biri varsa suçu kediye atma bari.
Çocukla kedinin olduğu evde mum yakılmaz.
En İyi Cevap