abi şöyle insanlar iyi ki var.. böyle insanları görünce cidden bir umutlanıyorum bu ülkeye karşı
— ___________ (@Stock00000011) January 28, 2023

abi şöyle insanlar iyi ki var.. böyle insanları görünce cidden bir umutlanıyorum bu ülkeye karşı
— ___________ (@Stock00000011) January 28, 2023

Adamın barınak inşaa edecek hâli yok barınağa götürecek kadar belli ki zamanı yok adam elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışmış, geçici bir çözümdür doğru ama vicdan mastürbasyonuyla da alakası yok. Yağmur yağan an’a odaklı bir çözüm genel tüm zamanda geçerli olacak bir çözüm değil tabiki de ve işi olan bir çöpçüden bunu beklemek de mantıksız, şunu yapacak kadar vicdanlı insanların fazla olduğunu sa düşünmüyorum. Vicdan mastürbasyonu olduğunu düşünen kişilerin kendi fikirleridir böyle bir insandan temiz su barınak vesaire beklemek sizin hayalinizdeki vicdan mastürbasyonudur.
İyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum. Hayvanlara elbette destek olmalıyız ama bence bu tip şeyler onlara yarar yerine zarar verir. Tuvaletini nasıl yapacak hayvan, rahat koşup kaçabilecek mi, mantar vs. ye sebep olacak mı, onu üzerinden kim çıkaracak mesela iyice düşünmeden ezbere müdahale edilmemeli. Sizce yağmurdan ıslanmak mı daha kötü onun için, yoksa yürüdükçe hışır hışır ses yapacak, her adımında onu rahatsız edecek naylon mu?
Böyle iyi insanları görünce umutlanıyorum ve yüzüm gülüyor gerçekten. işte bence gerçek dostluk bu. şu insan gibi çoğu kişi düşünceli olsa dünyada kötülük bile kalmazdı bence.
Merhamet ve vicdan sonradan gelen bir şey değil. Dünya dönüyorsa, bu insanlardan dolayıdır. Zalimliğin olduğu yerde, merhametin eli de olmalıdır.
Cevap
32Cevap
Yağmurluk geçici bir çözüm. Sokak hayvanlarıyla ilgisi olmayan insanlar buna bakıp vicdan mastürbasyonu yapıyor sadece. Bu hayvanların hayatta kalabilmeleri için düzenli bir şekilde beslenmeleri, temiz su içmeleri ve barınanilecekleri sıcak ve güvenli bir ortam gerekli. İş yapın iş, bir şeyin ucundan tutun. Vicdan mastürbasyonuna karnımız yok.
Hayvan doğasına aykırı bir şey de olabilir. Köpek o durumdan rahatsız da olabilir. Biz iyilik yaparken çok kötü de olabiliyoruz.
Evinde kedi beslersin ama doğal ortamında büyümez hayvan. Bu da öyle bir şey olabilir. Köpek üstündeki şeyden aşırı derece rahatsız da olabilir
Hayvani ortmek ne bencillik, cehalettir.
Bu hayvanin dogasinda var disarida yasamak. Trafikte araba gecerken o naylondan sebep kacamazsa hayvan; ezilirse..
Her tarafimiz cehalet, her tarafimiz arabesk, vicik civik duygusal pislik hayatlardayiz bu ulkede amanakim..
Böyle insanları görünce mutlu oluyorum diye hümanistçe yorum atanlar sokakta böyle adamları görseniz sırf üstü başı kötü diye yolunuzu değiştir kötü şeyler düşünürsünüz sosyal medyada herkes hümanist yaşantıya gelince herkes bulunmaz hint kumaşı
Evet belki de sokakta görsem büyük bir önyargıyla "bu kağıt toplayıcı, kötü bir insandır" diyerek uzaklaşabilirim fakat böyle şeyler görünce hem önyargılar kırılıyor hem de insanlığa olan umudum daha da artıyor.
Hayata dair umudumu hiçbir zaman yitirmem. Çünkü umut kalmadığında dünyanın dönmekten vazgeçeceğini biliyorum. Dünya dönmeye devam ettikçe umut vardır.
Peki bunu yapanın herkesin çöpçü gözüyle baktığı, kirli kıyafetlere ve tertemiz bir kalbe sahip bir insan olması... İyi ki var güzel kalpli insanlar ¢
Aklıma takılan soru: yağmur dinince o köpek sırtındakini napıcak? Sokak köpeği sonuçta sahibi yok ki çıkarsın
Hakkı gel sırrını eyleme zahir,
Olmak ister isen bu yolda mahir,
Harabat ehlini hor görme şakir,
Defineye malik viraneler var.
dikkat ettiyseniz hep fakir kesimdencikiyor boylr iyi yurekli insanlar ki yaradan onlari cennetiyle odullendirsin
Yani bu hayvanlar postu olan hayvanlar yaradılıştan dayanıklılar hava şartlarına ben saçma buldum
O köpek onunla yaşayamaz değil mi nasıl çıkaracak mantıksız işler
Böylesi insanlar siz umutlanin diye mi varlar siz de yapın
Gördüm. Kral hareket. İşte sevgi böyle bir şey. Sadece kendini değil, sevdiklerini de düşünmektir.
görüp acıyıp para versinler diye de yapanlar oluyor bu showları
Normal bir hareket bence. Her insanın yapması gereken bir şey
Bence köpeğe eziyet etmiş. Allah o hayvanı sokakta yaratmışsa vardır bir bildiği.
Kendi yagmurda çok islandigi için o an empati yapıp iyilik yapıyor.. gönlü güzel insanmış.
Adam bunu yaparak bahsis toplayabilecegini kesfetmis. Kadinlar cok komik ya bide yorum yapmjslar ustu kirli kalbi temiz falan😄😄
bu haberler şeye benziyor
son parasıyle kazı kazandan 300bin kazandı gibi haberlere benziyor
umut falan dağıtmıyor
valla pek kimse umrumda olmadığı için beni ilgilendirmiyor. ben kendi hayatıma bakarım kimin ne yasadıgından bana ne kardesım
Eğer bu dünya, bütün pisliklere, yapılan onca kötülüğe rağmen hâlâ yerle bir olmuyorsa bu insanların sayesindedir.
Hiç umutlanma saçmalık
Dünya böyle iyi insanlar hatırına dönüyor
Bence çok hoş bir davranış
Umudum bir insana bağlı değil
Herşeye rağmen iyi insanlar var ülkemde
Bnde õyleyim kiyamam hic yaa
Keşke her zaman merhametli olmak kazansa.
Iyide doğasında ıslanmak var hayvanın
Hayır umutlanmıyorum hiç hemde
Tribünlere oynayan bir çöpçü
Allah iyileri ihya; kötüleri ıslah etsin.
Ah bee güzel kalpli insan. Allah ondan razi olsun
Onlar sayesinde biseyler hala düzgün zaten
Evet iyi ki varlar… ❣️
Yaş çok iyi olmuş iyi ki varsınız
Ne kadar düşünceliler
Hiç bir anlami yok.. daha cok üşür
Onun yerine yuva yapsadiniz
Helal olsun
Evet. Ne iyi insanlar var
Alkışlar alkışlar
Evet :'(
Hayır