Eskiden köpekleri daha çok severdim ama artık kediciyim. Ve köpeklerden son zamanlarda haz etmemeye başladım. Son 1 haftada köpekler tarafından parçalanmış 3 ölü kediye denk geldim. Mesele sadece insanlara havlamaları ya da saldırmaları değil. Türkiye dışında Hindistan, Afganistan, Irak, Suriye gibi ülkelerde sokak köpekleri kol gezer. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesini dışarıda yaşayan sokak hayvanlarından bile anlayabilirsin.
Hayır, bu hisse kapılmana gerek yok. Bu bambaşka bir şey. Unutma ki onların bize ihtiyacı var. Senin yeniden sahipleneceğin bir bebek belki de dünyanın en şanslı köpeği olacak. Duygusallığını anlayabiliyorum ne kadar çok sevsekte ölüm onlara da var maalesef. Yasını tut, geçicek diye de bekleme ama geçmeyecek içinde hep yer edecek o. Ama yeniden sahipleneceğin o yavru da senin içinde bambaşka bir bağ edecek. Şu an daha çok taze biraz zaman geçsin zaten.
Ancak hayvanlar daha erken ölebiliyor. Hastalık vs. bizim gibi kaldıramayabiliyorlar. Bir insana bu kadar anlam yüklemem ama onlara yüklerim. Bu da bana zarar verir.
Ben bu konuda sana katılmıyorum. Zarar göreceğini düşünmüyorum. Ancak daha fazla da sana bir şey diyemem. Öyle bir gün gelir iki çift masum göz seni senden alır, sen de onu hayatına alırsın. Başın sağolsun tekrardan
Apartmanda yaşıyorsanız komşularınız ile aranız çok iyi olmalı. Bahçeniz de yoksa eğer mutlaka çok iyi olmalı. Çünkü huskyler konuşan cinsler sürekli konuşurlar zaman mekan fark etmez onlar için. Ama çok da harika kurtlardır 🐾
Yoo beslenmes diyorum hayvanı seven kişi beslemez çünkü ev ortamı ne köpek ne de kedi için iyi değildir arastirabilirsiniz bahçe isterler doğa isterler eve kapatmak sevmek değildir. Sevgi sahip olmak değil değer verip onun yaşamına saygı duymakla olur
Çok da güzel besleniyor. Ben gerekli araştırmaları yaptım zaten merak etmeyin. Kimseyi evde hapis etmiyoruz. Gerçekten 'bilinçli' insanların sahip olduğu hayvanlar evlerde de çok güzel yaşıyor hayatlarından memnunlar. Sokaklarda insan yüzünden katledilen hayvanların haddi hesabı yok duyar kasacaksanız burası yeri değil hanımefendi
Ama hayvan saldiris yüzünden hayatını kaybeden çocuklar insanlar da oluyor o konu apayrı bir konu. Evde beslenmez hayvanın doğasına aykırı bir kere hayvan bahçe ister bahçedeki hayvanlar daha mutlu olur hayvanın doğası bu