6 aylık erkek kedi bahçede yaşayabilir mi?

Merhaba. Bulundugum çevrede çok fazla kedi var. Malum belediyeler kısırlaştırma yapmıyor. Anca tek tek toplayıp kendin götüreceksin. 4 ay önce arkadaşımın bahçesine çok uysal bir kedi gelip durmuş. Henüz 2 aylık civarlarında. Aşırı ısrar etti. Henüz yavru başka kedilerden dayak yiyor önümüz kış nolur bak diye. Ben artık evde kedi bakmamaya kararlıydım fakat bu sıpayı görünce de dayanamadım. 4 aydır bendeydi fakat sürekli kaçıp duruyordu. Çok fazla kötü gaz problemi vardı ve iç dış paraziti yapıldıgına ragmen en son 3 hafta önce parazit kustu. Veteriner çok olumsuz konuştu ölümcül fakan dedi hatta. Neyse 1 haftalık sıkı bir tedavi uyguladık. Antibiyotikler vitaminler parazit hapı vs. Turp gibi oldu ve veterinerin belirttiğinin aksine tabiri caizse ilaçlar olumsuz yönde hiç etkilemedi çok başarılı bir tedaviydi ve iyileşti. Bu sabah babamın kapıyı bir dk aralamasıyla beraber yine fırlayıp kaçmış. Kardeşimde peşinden getirmeyr çalışmış ama ne mümkün. Önceki kaçışlarında hep bir daha kaçarsa almayalım eve kararı verip dayanamayıp yine aldık ama 4 ayda bu beşinci kaçısı artık. Evet zaten bir sokak kedisi ama bugün çatımıza çıkmış 2 tane kedi baktım bunu hırpalıyor sıkıştırmışlar altına yaptı korkudan. Artık sondu bir şekilde kendini savunmayı öğrenecek dedik. Kesin kararlıyız fakat içim içimi yiyor. Sürekli çıkıp seviyorum içeri gelmek istiyor şimdi de ben izin versem bizimkiler izin vermez artık. Her kaçtıgında bir parazit tedavisi yap temizle vs gına geldi. Ama özlüyorum da. Çok alıştım. Neyse 6 aylık civarı şu an. Sizce idare edebilir mi? Dışarı bir yuvada yaptım. Bahçeden de ayrılmıyor. Dönüp dolaşıp geliyor. Onun için iyi olan dışarısı mıdır yoksa yankış bir karar mı veriyorum

6 aylık erkek kedi bahçede yaşayabilir mi?