Ben bu zamana kadar siyam kedisi Ankara kedisi normal sokak tekiri beslemiş biri olarak kedi değil resmen terörist beslemişim scottish fold ile huzurumu buldum sakin ne yapsanız size zarar vermeyen bir kedi scottish fold mükemmel bir canlı biraz pahalı ama parasını sonuna kadar hak eden bir canlı sahibine karşı çok sadık inanılmaz bir şey bu cinsin eklem hastalıkları oluyormuş evet ama hepsinde değil benimkisi çok sağlıklı maşallah eger ki çocuğunuz varsa ve çok sadık bir kedi arıyorsanız scottish fold olsun.(görsel benim güzel kızım)
Scottish fold kedileri dünyanın en güzel şeyi olabilir mi?
Hastalığa neden olan sorunlu gen hem anneden hem babadan çift kopya olarak geliyorsa (homozigot) hastalık çok daha erken (yavru birkaç haftalıkken) başlayabilir ve kedi hastalığı çok daha şiddetli ve çok daha acılı deneyimler. (Bu nedenle, tedavisi de olmadığı için küçük yaşta ötanaziyle yaşamına son verilen kediler çoktur.) Bozuk genin yavruya ebeveynin sadece birinden tek kopya olarak gelmesi durumunda (heterozigot) hastalığın gelişimi kediden kediye değişir; farklı şiddet düzeylerinde ve farklı yaşlarda gelişen tipleri vardır; ama mutlaka hastalık oluşur. Özetle, hetero- ya da homozigot, her iki durumda da tedavisi olmayan ciddi bir hastalığı insanların göz zevki uğruna çekmek zorunda bırakılmış, kıvrık kulaklı, perişan bir kedi vardır.
Yanlık bilgi tüm scottish foldlar hastadır. Bu hastalığı farklı seviyede yaşarlar. Kulaklarının kırık olması başlı başına eklem rahatsızlığının göstergesi.