Merhaba KScanlar! Nasılsınız? Ben de 7 kedisi olan ve zaman zaman bahçemize gelen bir kaç canla merhabalaşan bir kedi sever olarak. Bu durum beni de üzüyor.
Her mama mama olmadığı için alsak ucuza hiç bir can yemiyor, yediklerini almaya fırsat kalmadan uçuyor fiyatları, 1 kilo mama fiyatı bile 100 lirayı geçmiş vaziyette.
Öyle ki 36 ay taksitle satar olmuşlar 15 kiloluk paketleri.
İnsan yemekleri bile pahalı hayvan yemeği mi ucuz olacak. Hükümet kendi karnını doyurduktan sonra üstüne hayvan besliyorsa zengindir deyip basıyor zammı. Mk’larım. Dün babam memlekete gitmek için tren fiyatlarına baktı. Tren genelde daha hesaplı olması gerekirken otobüse göre bu sefer baktık ki otobüs daha hesaplı çıktı. Millet benzinden kaçıp motorine, lpgye abanırdı bugüne baktığımızda motorinin lpgnin fiyatını geçtiğini gördük. Et alamazdık tavuk balık yemeğe razıydık şimdi tavuğu balığı alamaz hale geldik. Devlet şu an milletin yoksulken alabildiği şeyleri bile zamlayarak alınmasını temelli engelliyor. Senin kedi köpek mamasında ötv yoksa ben de bir şey bilmiyorum.
Öyle ama biz insanlar bir şekilde çaya somun ekmek batırıp bile yeriz, soğan kırıp pilav yeriz ama o canlar sokakta yaşayamaz ki
Aç kalınca toplanıyorlar neresi kendileri için uygun daha güvenli ise oraları mesken tutuyorlar. Sonrada insanlara saldırınca önlenemez sonuçlar doğuyor.
Bu canlar hep vardı insanlarla birlikte yüzyıllarca yaşadılar neden artık kendi kaderine bırakılıp insanlar için yabanileşmesine izin veriliyor. Biliyoruz ki ülkede bizler için bile gıdalarda oyun oynanıyorken
Bu canlar için üretilen ama yemek zorunda kaldıkları için neyi düğü belirsiz içeriklere de bu kadar zam koyulmaz.
Onları bile bile bizler için tehdit haline bunu yapanlar getiriyor.
Hayvan da ne bulursa yer. Yani yem vermeseniz de o hayvan balık, kuş, fare avlar yine yer. Hayvanlar hayatta kalma konusunda bizden çok daha başarılılar. Öyle olmasa milyonlarca yıl yaşayamazlardı. İnsanla birlikte yaşadığı zamanlar da yüz binlerce yıla dayanıyor. Kedi köpek mamaları ithal geliyor. Ben de çok isterim tahıl ambarı olan bu ülkede nasıl makarna fabrikası varsa yem fabrikası da olsun. Makarna fabrikasıyla yem fabrikasını birbirinden ayıran hiçbir şey yok biliyor musun?
Köpekler ve kediler vahşidir. Ben kedileri çok seviyorum korkmuyorum çünkü kediler kepekler kadar güçlü değil. Bu sebeple gerçek bir tehdit değil ama köpekler öyle değil maalesef.
Benim kusun manasıda zamlı buda yedikçe yiyor ,4 yasında eskiden 1 paket yemi 1 aya sığdırıyorduk bazen 2-3 haftaya da yetişemiyoruz Şu an ona sadece bir kus ve yemi en son babama kitlediğimde 50 tl dedi. Hayır büyük bir kedide değil bir avucumun içi kadar😂neresine gidiyor onuda bilmiyorum
Bir tane köpek sahiplenmeyi düsündüm bu zamda onu besleyemeyiz tavsan ve ördeğimide verdim birilerine. Zaten 7 kişilik aileyiz zor geçiniyoruz bu ev 2. Hayvanı besleyemeyez ancak evlenirsem evime bir köpek alırım bebeğimle beraber büyütürüm Şu an için çok zor