Kedilerimiz bizim hayatımızın minik bir parçasında bizimle beraberler, bir noktadan sonra artık kedi değil, evladımız gibi oluyorlar. Ancak bazen bildiklerimiz ya da bildiğimizi sandığımız yanlışlarla, onlara istemsizce zarar verebiliriz. Sizin gibi bende bazı şeyleri yanlış biliyordum. şu an bir Veteriner kliniginde calisiyorum ve doğruları öğrendim. Sizinle paylaşmak istedim.
Öncelikle, kedilere süt vermek doğru bildiğimiz en büyük yanlışlardan sadece biri. Kedilerin laktoz alerjileri vardır ve sütte bulunan laktoz onlara çokça zarar verebilir. Eğer illa da süt vermek istiyorsak 4/1'i süt, çoğu da su olacak şekilde karıştırarak vermeliyiz. Süt ve süt ürünlerinden kaçınmalıyız şekerlerim.
Doğru bilinen bir diğer yanlış, kedilerin parazitlerinin bizlerin pirelerin ve kurtların, bize geçmediğini düşünmemiz. Pirelerin sandigimizin aksine bize bulaşmama riski. İşin aslı, pireler kedilerin tüylü derslerinde daha rahat barinir ve yavrularlar. Ancak bizim dersimizde barinamazlar. Ama bu bulaşmayacakları anlamına gelmiyor. Uzun süreli olmasa da, pireler bize sicrayabilir ve bizi isirabilirler. Bizim derimizde uzun sure barinamazlar, sadece isirabilirler. Bu isiriklarin vücudumuzda yan etkisi olmaz ancak çok sinir bozucu bir şekilde şiddetli kesintiya sebep olur.
Tenyalar da kedilerimizin iç parazit olarak adlandırdığımız bağırsak bölgesinde bulunan beyaz küçük kurtcuklardir. Bunlar kimisine göre insanlara bulaşmaz anca bu doğru bilinen yanlışlardan en önemlisi olabilir. Çünkü tenyalar biz insanlara geçebilir. Bağırsak kurdudur ve insanlara bulasirsa tedavisi baya uzun süreçli ve bunaltıcı olabilir.
Uzun lafın kısası kedileri sadece sevmekle bitmiyor. Bu sevimli ve minik dostlarımızla ilgilenirken, daha özenli ve dikkatli olmalıyız. Onların sağlığı, bizim sağlığımızdır.
Peki sizin, kediler hakkında doğru bildiğiniz ve sonradan öğrendiğiniz yanlışlar nelerdir? Atladığım belkide benim de henüz bilmediğim bilgileri sizden duymak hoşuma gidecektir..

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer