Benimki hiç sevmiyor. Taramaya başladığım gibi kaçıyor
Tarağı hiç bastırmıyorum, canını yakmam çok zor
Tarak seçimim mi yanlış acaba
Taramamanın bir zararı olur mu
Benimki hiç sevmiyor. Taramaya başladığım gibi kaçıyor
Tarağı hiç bastırmıyorum, canını yakmam çok zor
Tarak seçimim mi yanlış acaba
Taramamanın bir zararı olur mu
Alıştırmak çok önemli. Tarak seçimi aslında uzun tüğlü olmadığı sürece bir sıkıntısı yok. Çoğunlukla yanlış tarama stratejisi. Öncelikli olarak takılmayı sevdiği bir yerde daha rahat edersiniz. (örneğin bizim kedi banyo önü paspasın sever) sonra tarağı ona tanıtmanız lazım. Öncelikle tarağı göstermeden bir kaç kuru ödül maması ile yanınıza çekin sonra tarağı gözünün önüne, yere koyun. Mama vermeye devam edin. Sonra tarağı koklamasına da izin verdikten sonra önce tarakla baş kısmını tarayın. Sonra baştan boyuna tarayın bir süre. Çene kısımları da kedinin çok hoşuna gider. Biraz mayıştıktan sonra baştan kuyruğa doğru tarayın. İzin vermeye devam ediyorsa yanlara inin. Tarama bittikten sonra bir iki defa daha ödül vermehe devam edin.
Tarama süresini çok uzatmayın. O çekilmeden mutlaka siz çekilin. Mümkünse her gün pratik yapın. Yavaş ve sakinleştirici hareketler uygulayın.
Biraz uzatarak anlattım ama pek çok kedi sahibinin bu problemi yaşadığını biliyorum o yüzden detaycı olmaya çalıştım. Aslında işlem sadece 2 3 dakika. ❤️
Taramanın hiç bir zararı yok. Kediler tanımadığı cisimlere karşı tedbirlidir. Tarağı tanıması için yere koyun koklasın biraz zararsız olduğunu görünce izin verebilir. Yine izin vermiyorsa ödül mamasıyla teşvik edebilirsiniz.
Cevap
2Cevap
Benim kedim seviyor
Benim ki çok seviyor. Ben günlük olarak tarıyorum her akşam. Keyifli keyifli uzanıyor ve mırıltı çıkarıyor.
2 farklı tarak ve br eldiven aldım. Hiç birini sevmiyor. Tek çözüm biri kedi macunu verirken tarıyorum onda bile zorla yani
Hiç anladığım bir şey değil. Benim kedim seviyor 🙂
Benimki beni de sevmiyordu yani
Kedim yok ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?