Kedim çok sık camdan dışarı bakıyor, bazen dışarı çıkmak istiyor. Çıkarmamın bir zararı olur mu?

Kedim çok sık camdan dışarı bakıyor, bazen dışarı çıkmak istiyor. Çıkarmamın bir zararı olur mu?

Evde büyümüş kedi öncelikle arabalardan nasıl kaçacağını bilmez ve büyük ihtimalle panaya kapılıp arabanın altında kalır ve ölür.
Eğer arabadan kurtulursa ya da fazla trafik olan bir yer değilse bu sefer de başka kedilerle karşı karşıya kalacaktır, onlardan virüs kapabilir, hatta fip falan kaparsa yine kediyi ölüme götürür. Yerden, çimlerden bile virüs kapabilir.
Ayrıca bir arkadaşın dediği gibi insan tehlikesi var. Manyağın biri tekme atabilir, kedin de evcil olduğu için insandan kaçmaz, kafasına tekmeyi yer ve ölür
(sokakta ki evcil bir kedi insanlara çok alışkındı, mahalleden olmayan birine yanaştı, herif kafasına tekme attı, veteriner kurtaramadı maalesef hayvanı, çocuğu da yakalayamadık, arkasına bakmadan kaçtı)
ya da psikopat bir köpek sahibi köpeğini üzerine salabilir.
O yüzden evde büyümüş hayvanı sokağa salmak mantıklı değil.
en iyisi çıkarmamak, korktum
Hayır çıkartmaman en iyisi. Maalesef hadi yürüyüşe diyip köpeğini gezdirdiğin gibi kedini gezdiremiyorsun. Zaten bebeklikten beri evde büyümüş bir kedi her bakımdan hassas yetişmiş oluyor. Dışarda mikrop kapıyorlar, seslerden irkiliyorlar, görmedikleri bi dünyayla kısa süreliğine tanıştırıp tekrar eve götürüyorsun ve şok oluyor. Dışarıya hali hazırda merakı varsa ilgisini çeken şeyler sayesinde daha da artıyor, yoksa da başlıyor. Evden kaçma, camdan atlama ihtimalini arttırıyorsun. Anlıycağın hem bedensel hem ruhsal sağlığı için tehdit olarak görüyorum ben, genel olarak tanıdığım tüm veterinerler de aynı düşüncede.
Sırf kediler yüzünden zemin katta ev kiraladım. Pencerem yaz kış açıktır. Evimde büyüyen kedilerin eve rahat girip çıkabilmesi adına bir tırmanma rampası bile yaptım. Ergenlik dönemine kadar evde takılıyorlar. Fakat dışarıyı keşfetmek istediklerinde rahatça girip çıkabiliyorlar. Yani tamamen evde büyütmüyorum. Sokağa da alışıyorlar hem. Eve hapsetmiyorum hem bu şekilde dış çevreyi de öğrenebiliyorlar. Hayatının ilk adımları sadece evde geçiyor. Ondan sonra gönüllerince çıkabiliyorlar ve dönebiliyorlar.
Cevap
25Cevap
Asla eve kapatmayın mutlaka gezdirin.
Zararı olmaz ama tasması olmalı kaçabilir
evet tasmalı denenebilir. kucağımdan da indirmem
bi'bilen cevabına katılıyorum, kedi çantaları var, al bir tane gezdir hayvanı. Evcil hayvan değil aslında kediiler, gayette insanlarla yaşamaya adapte olmuş vahşi bir hayvan besliyorsun. Senin kendi evebeynlerinin , sen çocukken aman bir şey olur diye hiç dışarıya salmadıklarını düşün. sevgi mi bu , korumak mı bu.
Özgürlük her canlının hakkı. Hayvanat bahçeleri kapatılsın diye konuşursunuz. Orada da yemini suyunu veriyorlar hayvanların. Ne farkı var. Seninki de tek hayvanlık bi hayvanat bahçesi o halde.
Tasma tak gerekirse, çıkar bi gezdir hayvanı, hatta günlük rutinlerinin arasına biile sokabilirsin.
ya ugrasırsın bebiş. kedi bu bakacak. onu özlem olarak görme. kediyi dısarı cıkarcan kacıcak tırmancak üstüne korkucak agaca tırmanır. boş ver alıstırma. hem kirlenir yıkaman gerekir. köpek gibi değil kediler. öyle ipinden tasmasından tut gezdir. dene istersen bi gün bahcede:d
bahçe olabilir, haklısın :)

Anlık şu an üstümden kalkarsa çıkarız 😀
yaa çok tatlı <3
Bir tane malın pitbull'u kedine saldırabilir, veya diğer kedilerle sürtünüp virüs kapabilir. Çıkarırsan da kucağında çıkar, tenha yere gidince indir ama mutlaka tasma olsun tabiki.
haklısın :(
@AleynaDerenoğlu @pissipissimiyav
Neden pitbull saldırsın? Biricik husky'niz saldırmaz mı?
Pitbull ve Kedi besliyorum ve ikiside çok efendi.
Kedileri dışarı alıştırmak pek iyi bir şey değil bu sefer dışarıyı isteyecek ilk fırsatta kaçacak onlara hayatın sadece evden ibaret olduğunu göstrmek yeterli bence ben file yaptırdım balkonu camı çok seviyorlar yeterli bence
Bizimkisi tasmayla cikiyor 😊 seviyor bayagi tasmayi elime aldigim da kapiya kosuyor hemen. Bence cikarilmali cünkü evde sıkılabiliyor hem de temiz hava alip biraz topraga ayak basmis olur. Disari ciktigimizda kuslari seyrediyor Hep✨ Ama dikkat etmelisiniz cünkü alisirsa bir kere belki Hep isteyebilir o zaman zirt pirt miyavlar bizimkisi Allahtan sorun cikarmiyor simdilik 🥰
Ben çıkardım köpek gibi nefes almaya başladı kriz geciriyo zannettim bozuldu resmen hemen eve getirdik düzeldi yani bazı kediler coook korkuyor hele benimki yıllardır başka yere isemeyen kedim pusete sıçtı korkudan 🤓 kediye göre değişir ama çıkaracaksan korumalı tasma mutlaka al
benim kedimde sokağa alışık değil hayvan bildiğin nefret ediyo küçükkende çok denedik iki kere tasmayı kopardı kaçtı zor yakaladık yere sabitliyo kendini asla kıpırdamadan dili dışarda nefes alıyo veriyo, köpek gibi bi nevi. çok geriliyor o yüzdende baktım ne kadar zorlarsam zorlıyım olmuyo öyle kabul ettim bende evinde mutlu dedim dahada tekrarlamadım bu durumu.
Cins kedin varsa çıkartma çünkü onların hemen mikrop kapma ihtimali var benimde kedim cins veteriner size dışarıda başka kedi deydiyse eve gelince kendinizi almadan üstünüzü değişin dedi dışarıdaki kedi hasta ise ona geçer diye tekinde bence sorun yok tekir kedim vardı eskiden dışarıyı çok severdi bende tasma ile kaçmasın diye gezdirirdim ama en sonunda kaçtı.
Kedi istedikten sonra senin ona bişey deme hakkın olmaz ki istiyorsa paşa paşa çıkarmak zorundasın yanlız agresif türlerden ise milletin köpeğine bile saldırıyor manyaklar başı boş bırakmayınız 😂
Tek Başına Bırakılmadıği sürece zararı olmaz daima yanında olsun
Allah kediyi köpeği sokakta doğal yaşam için yaratmış zaten
BU TERSLİKTE BİR İŞ VAR
Ben evde tutamıyorum 1 dakika geçmeden kapıya saldırıyor ama benimki sokağa alışık
Bence çıkar tasmasini tak dolastir hava alsin biraz hayvancagiz
hayır çıkarılmamalı diğer hayvanlardan hastalık kapabilir
Çıkar tabi gezdir kediler için de tasmalar var veya çanta falan merak ediyordur dışarıyı hiç çıkmadıysa kedi sıkılır düşünsene sende hep aynı evin içinde olduğunu hiç dışarıyı görmediğin sadece pencereden izlediğini
benim kedim de ayni sekilde hep dışarı çıkmak istiyordu eskiden göndermiyordum, şu an gönderiyorum. Bazen sabahladığı bile oluyor acıktığında veya herhangi bir ihtiyacı olduğunda geliyor uyuyor ve sonra tekrar gidiyor dolaşsın bence çıkar.
Ben çıkarttım ama artık eve girmek istemiyor. Bütün gece kapıda miyavlıyor açayım diye
hiç denemeyeyim o zaman
Bu nasıl bir sorun Allah aşkına?
Hayvanda olsa insan dışarı çıkmaz evde bir hapishane kafes gibidir. Nasıl ki insanlar çıkmaz ise dışarı bunalır sıkılır hayvanlarda öyle tabi
Kediler masum görünsede maalesef kaçabilirler eve alışsa bile ama onu dar ve hava alçak güvenli alanlara çıkarmak sorun değil
Neden cıkarılmasın kii her haywan gibi onunda hawa almaya ihtiyacı war kiii en masum haywan sipsidir:))
Tasma yardımı ile dışarı çıkmak istiyorsa çıkarta bilirsin ama sağlığı açısından diğer kedilerden uzak tutmak daha iyi olur
Dikkat Etmen Gerekiyor Allah Göstermesin Araba Çarpabilir Bi Ablık Dalgınlığına Gelir Görmezsin Bişi Olur Dikkatli Bi Şekilde Çıkarabilirsin Bence
Birakma benim arkadasim kedisini disari alistirmisdi ve artik kedi disardan korkmuyordu. Birgun kediyi gezdirirken kedi elinden kacdi arabanin altinda öldu. Ve zaten hergun istiyecek alisirsan. şu an bende kedilerimi disariya nadiren cikariyorum
mümkün olduğunca çıkarma. ama çıkmaya gerçekten niyetliyse, pirelerden koruyan tasmalardan alın. ve eve geldiğinizde banyo yaptırın. kedilere özel şampuanlar var onlarla ön ve arka patileri olmak üzere 4 patiyi de yıkayın.
Bence çıkartma da fayda var ama senin gezdirmen gerekiyor. Çünkü daha önce hiç çıkarmadıysan sen yanında olmazsan çok tehlikeli olabilir.
Kedim vardı ve nerdeyse her gece dışarı çıkarıyordum ona çok iyi geliyordu sanırım bence cikarmalisin hava almalı dışarıyı tanımalı
Yani çıkartılmalı bence ama sürekli evde yaşamış cins bir kedi ise dışarıdan mikrop kapma olasılığı var
Aşıları varsa çıkarabilirsin ama yinede dikkat etmen lazım hastalıklara karşı
Kediler evcil hayvandır sadıklardır sahibini en yakınından daha çok sever
çok uzağa götürme çok camdan baksa da dışarı çıkarınca korkuyolar
Benim kedim dışarıdan aşırı derecede çok korkuyor o yüzden çıkartmıyorum
Çıkarsa Hastalık Kapar Veteriner Fiyatları Aldı Başını Gidiyor Çok nadir çıkartılabilir
Yok canım kuşları kafesten çıkarın yerine kedileri koyun kuşların canı cehenneme 😂😂
Yerleri Çimen olan bahçelerde çıkarmalısın kendi kedimi çıkartıyorum öyle çok eğleniyor
çok zararlı her türlü hastalık gelir asla yapma
Bence tehlikeli fib kapabilir araba çarpabilir vs bence salma
Eve alışınca dışarı çıkmak istemiyor zaten
camdan bakıyor da hep, o yüzden acaba çıkmak mı istiyor diye düşündüm.
Kaç aylık ?
Dışarıya çıkan kedi çabuk kaçar cikarilmamali
Gezdirmelisin zararı olmaz tasmasını da tak
Ağız bakımı önemli mecburuz almaya
İçeride hapsetmenin zararı vardır bence 😕
Çıkar tabi hava alsın azcık
balkona çıkarıyorum :D
🫠yazık çıksınlar acıcık dimi
Hayır olmaz. Kediler de bazen dışarı çıkartılmalı.
Önlem alınırsa haftada 1 çıkarılır (yıkayın)
kediler ev içindir başka soru
Olmaz ama dikkatli ol.
Özgür özgür gezdirmelisin bence cikart tabiki de
Çıkarılır ne olacak ki
Aşılanmış hayvalar çıka bilir bence🤌
Hamile kalır
Köpekler saldırabilir
Onu bilmem ama kediyi yıkamam kediyi zarar verir
Cins kedi değilde evett
bilgilendirici
Bence çıkarmalısın çok önemli
Parazit hastalık vb kalabiliyorlar maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhabalar...
Öncelikle tek bir kediniz mi var?: Bazen tek olmasa bile çok meraklı oldukları için dışarı çıkmak isteyebilir; gayet normal çünkü onların avcı oldukları unutmamalıyız ama kediniz hiç dışarıyla teması olmadıysa bu çok tehlikeli; trafiğin yoğun olduğu yerdeyseniz arabaları bilemez çok tehlikeli.
Çöp kutularına girebilir kirlenir, kimyasallarla zehirlenebilir, yemeklerle de bağırsaklarını bozabilir, diğer kedilerle kavga edebilir, travmaya uğrayabilir, eve gelmeyebilir hele ki kısır değilse kedinizi çok beklersiniz :)
Acıktıklarında genellikle dönüyorlar ama dönmeyebilir de. Bazen sokakta kedinizi gören kişi kedinizi sevip çalabilir. :) ya da evden kaçtığını düşünüp veteriner kliniğine de bırakabilirler. Ondan dolayı çipleri bir an önce yaptırmanızda fayda var.
Eğer kaçarsa inşallah kaçmaz da kolaylıkla bulmanızı sağlar. Benim şahsı düşüncem kedinizi dışarı çıkarmamak daha iyi, çok riskleri var. Bizim de her istediğimiz olmuyor nasılsa diyelim kedimizi alıp evimizde takılalım.
Teşekkürler.
Görüşünüz için çok teşekkür ederim. 😍 Belli ki vicdan yapmamak lazımdı bu konuda. 😇
rica ederim. evet vicdan yapmamak gerek..:)
Beni en çok kedi lösemisi ve kedi coronasına yakalanması riski ürkütüyor. O yüzden dışarı çıkarmıyorum. Hoş, benim dananın da dışarıda gözü yok zaten :)