Arkadaşlar bu balıkları alalı 3 hafta oluyor. İlk aldığımda çok tatlıydı yeni fark ettim balığın kuyruğu kalmamış diğer balık yemiş? Şimdi ayırdım onları tekrar buyur mu
Beta balıkları fanusta başka bir balık olsun istemezler, tek başlarına bakılmalı. Ayırmakla iyi yapmışsın. 2. fotoğrafta balığın pulları dökülmüş, stresten falan olabilir nedenini bilmiyorum, internetten araştır derim. Bi de 2. fotoğraftaki su aşırı kirli. Şeffaf değil klorlu su gibi duruyor. Böyle bırakma içlerinde. Kuyruğu uzar mı soruna gelirsek hayır uzamaz.
Ya 5 6 gun oldu aşağıda sürekli b. o. k var ve yemi de bulandırıyor. Stres olması çok normal çünkü diğer balık yemiş onu. Daha ayırmasam yerdi de. Şimdi ayırdım normale döner pulları ama kuyruğundan emin değilim suyun üstünde yan yatıyor ama ölü veya hasta gibi de değil vurunca düzeliyor. Büyük ihtimalle kuyruğu falan kalmadığı için denge saglayamiyor. Neyse umarım düzelir
Ben de önceden sokakta japon balığı bulmuştum. Balık poşetinin içindeydi poşetin ağzı kapalıydı, içindeki azıcık suda dönüp duruyordu. Aldım eve götürdüm fanusa koydum benimki de sürekli yan yatıyordu. İlk başlarda ölecek diye korkmuştum ama 8 ay kadar falan yaşadı. Sanki su onu yüzeye yan çeviriyor gibi bırakıyordu kendini, fanusu tıklattığım zaman geri düzeliyordu. Bir sorun olacağını sanmıyorum
Beta balığı kendi türüyle aynı akvaryumda bakılmaz. Yani iki beta aynı akvaryumda olmaz sadece üreme için birleşme yapılır onunda detayları çok. Su değişimlerimde en az üç beş gün beklemiş su kullanmalısın. Kuyruğu zamanla uzar ve toparlar ama kaliteli besleme yapman lazım canlı yem falan.
Komsumuzun akrabasının balıkları doğurmuş bir sürü bir sürü. Sonra tatile gitmisler işte bunlara vermişler. Küçücük kavonozda 50 tane balık. 2 tanesini de ben aliyim dedim böyle yaptı