Yavru Kedi Almayı Düşünüyorum Bakımı Nasıl Zorlanır mıyım Köpeklerin Bakımından Daha mı Zor?
Kedi Bakımı ve Sorumluluğu Hakkında Bir Bilgi Alabilir miyim?
Yavru Kedi Almayı Düşünüyorum Bakımı Nasıl Zorlanır mıyım Köpeklerin Bakımından Daha mı Zor?
Kedi Bakımı ve Sorumluluğu Hakkında Bir Bilgi Alabilir miyim?
Evet köpekten daha kolay. Ama kedinin tüy sorunu çok fazla. Evet köpek de döküyor (az döken cinsleri var) ama kedi daha ince tüylü ve uçuşuyor tüyleri. Açıkta yiyecek içecek bırakmamalısınız. Tırmalama huyu da var ama bazı kedilerin daha az. Benim kedim sadece benim yatağımın altını tırmalar, hiç koltukları vs tırmalamadı. Yatağı tırmalamasına da ben izin verdim o yüzden benden yüz bulup yapıyor. Köpkeler daha pisboğaz. Köpeğim mama yemiyor. Yemek gördüğü anda koşuyor bekliyor yanımızda. Kedi uzaktan bakıyor. Veteriner masrafları azımsanmayacak cinsten. Köpek daha çok ilgi ister ama kedi keyfi ne zaman isterse o zaman sevdirir. Bilmiyorum ben yine de köpekçiyim sanırım. Sorun olursa mutlaka yazabilirsin
Köpeğe göre daha kolaydır.
Köpeğin gezdirmesi vs var ve daha fazla ilgi ister. Kedi kendini temizler tuvaletini vs yapar.
Sana düşen düzenli mama-su vermek tuvaletini temizlemek. Biraz büyüyünce taramak. Aşı veteriner işlemlerini aksatmamak.
Bu arada evcil hayvan masraflıdır haberin olsun aylık masrafı ortalama 500-600 lira belki biraz daha fazla
kedi bakımı kolaydır ama kolay olduğu için hafife almamak lazımdır
mama
tüy bakımı
ve veteriner üzerine bakımı yapılırsa kedi mutlu mesut yaşayacaktır :)
tabi manevi olarakta bakımı yapılmalı hayvanların ilgi sever hayvanlardır kediler
Severken saldırırsa ne olacak
hayvanın size alışma süreci olacak elbette
size güvenmesi size kendini sevdirmesi için zamana ihtiyacı var
yavru olarak kedi alıyorsanız alışması daha kolay olacaktır
Köpek daha saldırgan galiba kediye nazaran
Peki mama tüy ve veteriner Bakımı daha kolay olur dediniz ya bu ne demek
aslında hayvanlar iki sebepten saldırgan olurlar
1 tehdit algılarsa saldırgan olurlar
2 yetiştirilme tarzına göre saldırgan olurlar
misal sokak hayvanına direkt yaklaşamazsınız niyetin sevmek olur ama sizi hemen tırmalar
çünkü yapısı sokak üzerine oluşmuştur
hayvanların da duyguları ve savunma mekanizmaları vardır
ama küçüklükten bir hayvan kedi köpek fark etmez beslenirse o hayvan ev uyumuna alışacaktır
ve saldırgan olmayacaktır
tıpkı çocuk yetiştirmek gibi
yani başka sıkıntılarının olmadığını söylemek istedim
kedinin veterineri mutlaka olmalı
maması olmalı
tüy bakımı içinde düzenli aralıklarla taranmalı
başka bir zorluğu yoktur kedi bakımının
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?