Köpeğimin Psikolojisi mi Bozuk?

Arkadaşlar 8,5 yaşında erkek dobermanım var. 1 aylıktı sahiplendiğimde. Köpeğime hiçbir zaman tuvalet eğitimi, mama eğitimi veremedim. İnadından ya açlıktan ya tuvaletini yapamamaktan kendini öldürecekti bende defalarca girişimden sonra en son pes ettim. Her türlü hayvana saldırıyor buna parmak kadar kertenkele dahil sadece insanlara saldırmıyor. Birçok kedi öldürdü eve gelen hayvanlarımı da öldürmeye çalıştı vs vs. Tasmaya alışmıyor bağladığım andan itibaren boğazı parçalanacak kadar havlıyor. Bi ara su vermedim 3 saat kadar sesi kısıldı ama havlamaya devam etti. Havlamayı kestiği 5 dakikada da tasmayı parçalamaya ya da kurtulmaya çalışıyor en son özel tasma yaptım ama havlamakta ölecek diye yine salmak zorunda kaldım. Etrafımdaki herkes köpeğimden nefret ediyor. Defalarca şikayet edildi haklılar da adamın birinin keçi sürüsünü defalarca dağıttı köpeklerine saldırdı ve çok ağır yaralar aldı onu tedavi etmeye çalıştık ve yine gitti aynı hareketi yaptı adamın köpekleri saldırmamasına rağmen sınırlarını zorlayıp saldırttı kendine. Şimdi hamileyim ve peşine koşturamıyorum bütün sinir sistemimi bozuyor. Komutlarımın hepsini biliyor anlıyor ve o an yapıyor ama 30 saniye 1 dakika sonra yine şansını deniyor ve ben bütün gün defalarca defalarca komut veriyorum ama hiçbir zaman kalıcı olmuyor. Kızdığımı da anlıyor ama dinlemesi maksimum 1 dakika sürüyor. Bütün gün volta atıyor sanki ne yapacağını bilmiyormuş gibi. Yaşlanınca durulur diyordum ama asla durulmadı. Bir forumda daha bahsetmiştim bana cani demişti orada birisi ama ben cani değilim öyle olsam 8.5 yıl peşine koşturmam köpeğimin. En azından tasmaya alıştıramazsam ya şikayetle alacaklar elimden ya da saldırdığı köpekler parçalayacak çünkü 3-4 kangalın arasına atlıyor ve hep zararlı benim köpeğim çıkıyor. Sahiplendirmeyi düşünümüyorum çünkü kimse kahrını çekmez sokağa atarlar. O yüzden bana mantıklı bir çözümle gelebilecek birisi varsa gerçekten çok sevinirim. Tecrübeli arkadaşların cevabını bekliyorum.

Köpeğimin Psikolojisi mi Bozuk?