8 Ağustos Dünya Kediler Günü bugün! Sizin kediniz var mı?

8 Ağustos Dünya Kediler Günü bugün! Sizin kediniz var mı?
Dört tane kedim var: anne, iki yavru ve dayıları. Bazı sorularımda fotoğrafları var. Şimdi yüklemeye üşeniyorum. Profil fotoğrafimdaki ise rahmetli kedim.
Kediler günü 17 Şubat değil mi? 17 Şubat 'ta olan ne? Neyse:
Bugün 8 Ağustos Dünya Kedi Günü. Dokuz bin yıldan uzun süredir insanlarla iç içe yaşayan ve bilim insanlarının, insan ırkının ilk evcilleştirdiği hayvan olduğunu öne sürdüğü kedilerin günü.
Antik Mısır'da başlayan kedi-insan ilişkisinde bugün gelinen noktada kediler, en çok sahiplenilen ve hayatımızın içinde olan hayvan türü.
Başta sosyal medyada olmak üzere 'sevimli' kedi fotoğrafları paylaşıldı ve kedilerin günü kutlandı.
Peki 8 Ağustos Uluslararası Kedi Günü fikri nereden çıktı ve ne anlama geliyor?
Uluslararası Kedi Günü nedir?
Uluslararası Kedi Günü Uluslararası Hayvan Refahı Fonu (IFAW) inisiyatifiyle başlatıldı ve 2002 yılından beri 8 Ağustos'ta kutlanıyor.
Bugünün amacı dünya üzerinde önemli nüfusa sahip kedilerin sorunları hakkında farkındalık kazanmak ve onların hayatlarına katkı sağlamak için sorunların çözümü üzerinde düşünmek.
IFAW ve diğer hayvan hakları kuruluşları 8 Ağustos Uluslararası Kedi Günü'nü, barınaklarda bakıma muhtaç, zorlu yaşam koşullarıyla mücadele eden, şiddet gören kediler hakkında insanları bilinçlendirmek üzere tasarladı.
Kentsel dönüşümlerle yaşam alanlarından olan ve iklim değişikliğiyle hayatları daha da zorlaşan, insanlardan şiddet gören, aç ve susuz kalan, yuvalarından sokağa terk edilen, hasta ya da yaralı olarak yardım ve yuva bekleyen, insanların en eski dostu için özel bir gün hedeflendi.
Bu noktada Uluslararası Kedi Günü, kedilerin yaşam kalitesini artırmak için harekete geçilmesi gereken bir gün olarak kabul ediliyor.

Benim ki böyle sosyetik biraz. Çimlere falan basmıyor :D

Çok sevimli oluyorlar. Alerjim olduğı için evde besleyemiyorum ama manevi abimin dükkanına bu sevimlilerle zaman geçirmeye gidiyorum 😊
Cevap
55Cevap
Şirinler

Onları daha çok düşüneceğimiz bir dünyada yaşasak
O zaman bugune ozel kedilerime tuna konserve alacagim :)

Hemide 5 tane kedim var

Buda onlardan bir tanesi
bir kedim bile yok.
anlıyormusun.
fakat,
oğlumun ve gelinimin evlerinde 3 tane kedi var.
2 tanesi beyaz van kedisi.
bazen bir tanesini bana getirirler.
ne diyeyim...
o gece çok rahat uyuyorum.
terapi gibi geliyor.
Abi sokaktan çal bir tane
Bir kedim bile yok anlıyormusun ne hallerdeyim 😢😢😢😢😢😭
Sağol amca
Sorma sokak kedileri ulu orta sıçıyorlar ülkenin kedisi bile mal ulan
İnstagrama atmış biri yemek yerken gördüm sokağa sıçan kediyi öf
İçli köfte şeklinde sıçıyor birde amnakodugum ya
Öyle yazdım evet
Hadi bu özel günde kedileri anlamak için hep beraber miyavlama partisi yapalım, ben başlıyorum.
MİUUUUUĞĞ
O zaman miyuuuuu 🐈
İyi bilirim biraz menfaatçiler ama olsun.
Severimmm yavrumuuuuuu
Olma mı? 😼 Alfa’m var ben can ciğer kuzu sarması dostum ❤️😻
Var tabi ama bugün dünya kediler günü değil:)
Kızımın alerjisi var maalesef evde besleyemiyoruz fakat bahçeyi mesken tutan 10-15 kedinin bakımı bize ait! 4 tane de yeni yavru mevcut…
bu da benim eşek sıpası
Dünya tatlısı, yakışıklı mı yakışıklı bir oğluşum var. Mükemmel hayvanlar hepsi. 😍😍😍😍 günleri kutlu olsun 🎉🎉
İnanılmaz asil ve hiçte nankör olmayan hayvanlar. 3 kedim var, iyi ki hayatlarımız kesişmiş ve onları sahiplenebilmişim.
Wayy bee kedimi özledim kendi ellerimle besledigim kedimi bir gün 3 parcaya bölünmüs halde buldum iki ay oldu ve hâlâ üzülüyorum üstelik 1 yasina bile girmemisti
Nasill ne olduuu😱😰
Kendini korumasini tam bilmiyordu hic kacmazdi ben alistiriyordum kacsin diye,, birgün aksam yemegini sütünü verdim sabah eve dönmedi merak ettik aradik bulamadik iki gün oldu yok derken evin arka bahcesinde 3 parca halinde bulduk, köpekler ya da çakallar bilmiyorum artik parcalamislar kedimi, o kadar üzüldüm ki anlatamam,, dogdugundan beri bakiyordum ona ellerimle süt icirdim her an yaninda oldum taa ki o güne kadar,, hâlâ da üzülüyorum keşke cikip gelse şirinim :((
Yaaaaa😭😭😭😭😭🥺🥺🥺 cok uzuluyorum ya Allah im insallah cennette bizi bekliyorlardir kaybettigim kedilerime kavusup sarilip opmeyi cok istiyorum
O öldügü gün sanki bu benim sinavimmis gibi ertesi gün evin yanlarinda baska yavru kedi buldum ilk baslarda cok hircin di yakalayamadik, derken alistira alistira bizden kacmamaya basladi, ve simdi ona bakiyoruz, bu kendini korumayi biliyor en azindan diyorum,, simdilik sorun yok umarim ona bisey olmaz.
Aşığım kedilere :D
Bir çok insana tercih edebilirim bir kediyi.
27 kedi besledim toplamda.
Maalesef buhün 3 tane yavru sokak kedisi gördüm almak istedim ama alamadım ileride yapabilirsem inşallah 3 tane yavru kedi alırım
Manyaklar 🙂
Dünya kediler günümüz mübarek olsun o zaman. 😂 8 Ağustos'ta uzaydan geldiler ve içimize kadar girdi bu ajanlar.
Deli kelimesinin en çok yakıştığı hayvanlardan birisi olur kendileri. Dünya miyavlar günlerini eniştem dileklerimle kutlarım
videolardan izlediğim kadrıyla sevimli ve garip hareketleriyle insanları bazen deli edip bazende güldüren canlıcar
Evde iki tane kedim var ikiside british. Bahçede de baktığım 7 tane sokak kedisi var. Kedileri çok seviyorum
Kedileri bi Mart ta görüyorum onuda görmez olaydım
kedileri severim tatlı minnoş komik canlılar :)
Başlarına buyruk asi kız çocukları gibiler. Bişi de diyemiyosun tatlı oldukları için ahhdhs
2 aydır almak istiyorum ama annem istemiyor.
Ben dinozor severim kedi sevmem. Kedileri genelse sinirli hırcın isnanlar sever
Manyak, psikopat bir varlık olarak bilirim hocam😄
En sevdiğim canlı dır kendileri çok besledim kedilerle büyüdüm diyebilirim.
Kediler çok sevimli ve bir o kadarda minniş hayvanlar.
4 kedimm varr sırnaşıkk göbüşlüü uyuşukk ve göğsümde uyumayı seven tipler 😂
Pis olup inatla temiz olduğu iddia edilen hayvan...
Pis sensin
@Mutsuzbiriiikivi ben kakami yaptığım yeri yalamiyorum savunanda pistir.
Napsinlar lan peceteyle silsinler mi
@Mutsuzbiriiikivi işte bu temiz bir şey değil konu ne yapmaları gerektiği mı sence?
Olum hayvan bu lan ne istiyosun bu masumlardan yavrucaklar o sekilde yaratilmislar oy onlarin popolar yerim sus bidaha pis deme lutfen
@Mutsuzbiriiikivi abicim sen canımsın misin o nasıl bir üslup belli ki canımsın bir ufaklıksin hadsiz.
Gözümüzün önünde bir kedi can verdi ve hiç bişey yapamadık
Herkeste bi kedisi sevgi ben niye hiç sevemedim anlamadım gitti🥴
aa kediler gunuymusmu bugün aklıma gelmedi çok tatlılar 😺 bazen yaramazlar 😂kedim yok
Bazen tatlı, bazen de gıcık olarak bilirim.
4 kedim var evin neşe kaynakları ♥️ Günleri kutlu olsun, tüyleri kadar ömrü olsun hepsinin 🙏🏻
Kedinin şu kafasını çevirerek insana sürtmesi hareketini çok seviyorum ben de bazen aynısını insanlara yapıyorum
Bazı kalpsizlerden daha sadıklardır. Kalpleri sağlamdır. Kimseyle gönül eğlendirmezler
Seviyom da durduk yere tırmaladı aylar once izi kaldı bacagımda 🙄
Kediler icin canimi veririm onlari yerim assiri seviyorum asiriiiii ölürümmmmmm.. cok uzuluyorum sokaktaki kimsesiz kedi kopeklere keske herkes evine en az 1 tane hayvan alsa 😔😔
Kendi işine göre davranan sevimli psikopat varlıklar
Eskiden vardı 10 tane kedim şimdi o günleri özlüyorum
Kedilerin icinde insanımsı bir ruh oldugunu dusunuyorum anliyorlar ama cok tepki vermiyorlar gibi
Evde bakmam ama severim. Çok yaramazlar 😅
iyi ki varlar sevimli tatliş şeyler
Kedim yok ama hepsi benim bebeklerim. 🤍
Aşığım onlara, miyavvv. 😻
Oyyy bebeklerim benim onlar
Bende Mart tarihinde doğdum bizim tayfa 😎
Sevimli ve mübarek bir hayvandır daha ne diyim 🤭
İyi bilirim yerim ben onlari
Çok iyi bilirim ve çok severim kendilerini
Kedi sevmiyorum köpekler daha sevimli geliyor
yaramaz... aynı kızlar gibidir :D
Çok seviyorum ki😍