Muhabbet kuşum çok halsi̇z ve uyku hali̇nde, bu ölüm beli̇rti̇si̇ mi̇?

• Merhaba daha bu sabah bir kuş ötme sesi ile uyandım ve gördüğüm şey çok kötüydü kuşumun bir oyuncağı var halkalı bişey onun kancası!! Ağzının içinden alt çenesinden çıkıyordu hemen işte daha fazla haraket etmemesi için onu tuttuk sonra çıkarmayı denedik olmadı canı acıdığı için ciyak ses çıkarıyordu işte babamı aradım geldi hemen kafesi kestik sonra oyuncağın zilli kısmını kestik sonra annemle babam onu pense ile çıkardılar ama çenesinin altında bir delik oluştu kanadi biraz ama çıkardık geçti sandım ama hala bitmedi şu an kuşum hiç yem yemiyor daha doğrusu yeni soyamiyor ondan önce bir veteriner arkadaşımızın önerdiği Batticon antiseptik Solüsyon dan sürdük çenesinin altına ama ne şu içiyor ne yem yiyebiliyor hep gözlerini kapatıyor hep kafasını arkasına gömüp uyuyor normalde kuşum hep canlı bir kuştur yani hep öter hep kafeste ordan buraya zıplar ama şimdi bu halde onun ölmesini istemiyorum daha geçen sene bir kuşumu kuruluk hastalığından kaybettim bununda kaybetmek istemiyorum gogleden biraz araştırma yaptım uyku halsizlik iştahsızlık ölüm belirtisiymiş aslinda yem yiyemesinin gagasının acidigindan düşünüyorum ama onu kafesten elimi uzattığında beni ısırmaya çalışıyor ama çok fena ısırıyor gücü de var ama yem niye yemiyor anlamıyorum kuşum ölücek mi? ölmesi için ne yapmalıyım? Lütfen biri baksın her geçen saat zaman azaldığını düşünüyorum. :(
Güncellemeler
+1 yıl
şu an kuşum gagası iyileşti merhem sürüyoruz ve şırınga ile şırınga yemi veriyoruz soyulmuş yem aldık ondan arada görüyorum biraz yiyor sonra yine kafesin köşesine gidip orada duruyor ve uyku halinde sürekli ve dışkısı hep sulu ishal olduğunda şüpheleniyorum ama soğuk algınlığı belirtileride var ve kuruluk hastalığı belirtileride yem vermemize rağmen hala zayıf ve hep tüyleri kabarık duruyor titriyor ve uyku halinde sürekli olarak teşhisi de koyamıyorum koysam hemen tedaviye baslicam
Güncellemeler
+1 yıl
Diğer günlerden bugün kuşum daha iyi artık ötmeye başladı ve bol bol yem yiyor su da içiyor ve ben odama geldiğimde hemen canlanıyor amahala güniçinde kafesin altınageçip tüylerini kabartıp uyuyor sizcebu normal mi bıde kuşum yem yemesine rağmen hala kemiği bellioluyor dokununca ama onu pürdikkat izliyorum yemi kesinyiyor suyuna 2-3 damla elma sirkesi damlatıyorum 2gün ara ile değiştiriyorum kafesi haftada birkez yıkıyorum dip köşe tüm gerekenleri yapıyorum umarım iyileşir
Muhabbet kuşum çok halsi̇z ve uyku hali̇nde, bu ölüm beli̇rti̇si̇ mi̇?