Köpeğime doğru bir şekilde nasıl tuvalet eğitimi verebilirim?

Herkese merhaba.🤗

1 aylık "JACK RUSSEL" cinsi köpek sahiplendim. yaklaşık 10 gündür benimle beraber. Daha çok minnak olduğu için tuvalet eğitimi yok, annesi de yanımızda değil. Tuvalet eğitimi vermeye çalısıyorum, ama başarılı olamıyorum. Bu süreçte belki de çok acele ediyorum bilmiyorum ama, gün içinde yemek yedikten sonra, su içtikten sonra, uyuyup uyandıktan sonra 10 dk bekleyip balkona çıkarıyorum. takip ediyorum onu, zemini koklamaya başladıktan sonra tuvaletini yapmaya çalısıyo. aldığım gibi balkona koşuyoruz 😊. evet güzel bi ilerleme sağlıyoruz amaaa gece olup sabah uyandıktan sonra koltuk üstü, halı, parke gibi yerlerde kakasını görüyorum (balkon kapısıda açık).

Alıştırma pedleri alıp koydum. Hatta dışkısını ve idrarını sürüyorum pede ama bazen yine koklayıp balkonda yapmayıp odanın içine bırakıyo dışkısını. onu bu süreçte bi kafese de kapatmak istemiyorum.. dediğim gibi belki de çok acele ediyorum. daha kaslarının, kaka ve idrar kavramının onda gelişmediğini biliyorum ama bu süreç ne zamana kadar bu şekilde devam edicek?

Bilgisi, uzmanlığı olan bana yardım edebilir mi? Bu süreçte onun da incinmesini istemiyorum kendimin de.. en doğru şekilde eğitimi tamamlamak istiyorum.

Köpeğime doğru bir şekilde nasıl tuvalet eğitimi verebilirim?