Dün aldım satan abla sağolsun istediğim rengi de tutmamış masmavi gökyüzü rengi istemiştim onun yakaladığı kirli mavi gibi grimsi gibi renk eve gelince hayal kırıklığı yaşadım resmenn 🥺değiştirir mi onu da bilmym. Diğer fıstık yeşili kuş da geldiğinden beri gözleri kısık tüyleri kabarık duruyo korkutugum basıma gelmez inşallah hasta değildir diye umuyorum 🥱🥺🙏🏻 hasılı velkelam ikisi aynı kafeste tüneğin üstünde durup duruyorlar ne ötüyolar ne uçuyorlar 😢
2 muhabbet kuşu aldım ama ne ötüyor ne konuşuyorlar. İki tane almakla hata mı ettim?
15 yıldır muhabbet kusu besliyorum. Benim tecrübeme göre eğer çift kuş bekleyeceksen önce en fazla 50 günlük yavru bir kuş alacaksın. Bu kusu güzelce sabırla ilgi ile eğitip ayrıca temizliğini mamasını vs düzenli takip edip 2 yaşına kadar yetiştireceksin. Bu konuş seninle konuşur ele gelir omuza gelir başa gelir vs sosyal bir hayvan olur. Bu zaman sonra ikinci kusu da yani disiyi de alabilirsin. Yeni gelen dişi, tecrübeli insana alışkın ve sosyal erkek kuşun hareketlerini zamanla taklit ederek hem yeni ortamına hemde insanlara alışkın bir hale gelir sonuc olarak güzel ve sosyal bir çift elde etmiş olursun. Bu şekilde ikisi de korkak ve yabani olur.
0
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
İkisi de erkek bu kuşun ama yeşilli hasta gibi sanki yoksa bana mı öyle geliyor bilemedim
Hasta değildir gözleri canlı gözüküyor yeni bir ortama geldiği için korkuyor. İç gudusel olarak dikkat çekmemeye hareket etmemeye ve çevreyi gözlemlemeye duyarlı hayvan bunlar. Benim sana tavsiyem bu kuşların ikisini de ver. Bunlar yavruluktan çıkmışlar. Gagasinda yavruluk lekesi olan kafa çizgileri çok belirgin bir erkek kuş al. Dediğim gibi ilgilen temizlik ve beslenmesini yap eğit yetiştir konuştur sonra yanına kendi yaşında bir dişi al. Emin ol kafesteki ve evdeki salik haldeki oyunlarını otmelerini izlemeye doyamazsın.
öterler, alışırlar. dert edilecek bi şey yok. yavrular daha anca alışıp ötmeye başlarlar. senin dikkat etmen gereken sadece yem yemeleri, yem kıramıyor olabilirler ve yemlikten yiyemeyebilirler onun için takip edip eğer yemiyorlarsa kafes tabanına çay tabağı ile yem koy. yine yemezlerse dal darı vermen gerekir. en fazla 2 gün içinde öterler. oyuncak, ayna falan koyma kafese ve 2 kuş için uygun değil gibi geldi bana eğer öyleyse kafes büyütüp 2 3 tane daha tünek takabilirsin daha iyi olur.
Şimdi altı çok pis olursa değiştir. Onun sağlığı için 3 gunde 1 değiştir. O zamanla alışır eline alma kuşu, kuşun önüne işaret parmağını uzat o üstüne çıkar.
Tamam teşekkür ederim 😇 zaten alışma süreci varmış 1 hafta kafesinden dışarı çıkarmamak gerekiyormuş kuşları. Peki bu kuşlar yaşına girmiş mi yoksa yavru mu benekleri çok fazla ama satıcı mavi kuşa 2 aylık dedi tabii satmak için öyle dicek ler ama ne biliyim ya
Yerler değişince ne olacak bir kaç gün bekle alışsınlar önce onlar hayvan ama canlı hayvanlar süs değiller aldığın yere git göster et emin değilsen bir şey olmasın hayvanlara
Muhabbet kuşları hassas hayvanlardır büyük ihtimalle birisi hasta sürekli ilgilenmen gerek içtikleri suya vitamin takviyesi yapman gerek haftada bir çilek veya marul verebilirsin telefondan muhabbet kuşu sesi açarak ötmelerini saglayabilirsn öyle öyle alisavklar sana birde erken erken kafesin altındaki pislikleri temizle sularinida damacana suyundan vermeye çalış kumları var onların petshoptan al ballı yem al ama sürekli verme iki haftada bir
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Daha 2 aylık yavru marul verilir mi, netten açıyorum ötüyolar yeşilli den bende korkuyorum daha dün aldım elimde vitamini yok aldığım yere gideyim alayım madem 🥺😢
Yeni almışsın, biraz zaman ver onlara. Yeni bir yer, yeni bir yaşam... Alışmaları lazım. Zamanla ötmeye başlarlar. Elini kafese falan koyup da korkutma onları. Aynı şey telefon için de geçerli
Bizdede bi tane var hiç ötmezdi öttürmeye çalışırdık şimdide susturamıyoruz her dakika ötüyo artık sabahları alarm kurmaya bile gerek duymuyorum sesi odaya kadar geliyo ya msmnsjnsncsj
Ortamları değişmiş ondandır bide hava sıcaksa mutsuzsa kabartır kendini korkmana gerek yok zamanla düzelir ayrıca ikiside erkek görünüyor
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evett ikisi de erkek bilerek erkek aldım tek kalmasın diye dişi alsam yuvası yok ona daha Bi sürü masraf olcak ileride alırım yanlarına 2 dişi daha kafes büyük
İki kişi iki erkek aynı kafeste olmaz kafesleri ayırman gerekir ayrıca yan yana koymaktansa iki erkeği ayır karşı karşıya dursunlar olmadı birini götür ver diğeriyle ilgilen konuşturursun ele alıştırırsın