Bir tanıdığım evinde kedi besliyor, o kadar seviyorum ki onlara gittiğim zaman kelimelerle anlatamam. Kedi de hiç tırmıklamıyor ve kendini çok sevdiriyor. İleride kendime ait (annem evde istemiyor) bir evim olursa sokaktan böyle bir sarman yavru alıp bakmak istiyorum. Sizler evinizde kedi besliyor musunuz?
Efendimiz (SAV) zamanında da kediyi beslediğini biliyor, bunun da sünnet olduğunu bugün dillendiriyoruz ama o zamanki ortam ile bugünkü ortam bir mi?
Üst kat komşumuzda kedi var, maalesef gittiğimizde ezan vakti denk gelmemesine önem veriyorum çünkü namaza duramıyorum, tertemiz olamıyor her yer.
Hayvan temiz, ona lafım yok ama unutulmamalıdır ki, her dört ayaklı, kaldığı yeri muhakkak kendi habitatına çevirir, oraları kendine ait olmasını bir şekilde tabiatıyla sağlar...
Köpek olmaz tabii necis ama kedi öyle değil ki. Kedinin yediğinden yenilir de içilir de. Saygı duyuyorum tabi ki istememeniz çok normal fakat İslami açıdan hiçbir sorun yok, namaz da kılabilirsiniz.
Üst kat komşumuz karı koca ilahiyatçı, evlerinde de 5 kedileri var şu an :)) Elbette çok haklısınız, kedinin beslenmesinde sorun yok, hatta sünnet. Ama ben yapamıyorum, dört ayaklı maalesef yaşadığı yeri başkalaştırıyor... Eski evlerimiz olsa idi, belki farklı olabilirdi.
Tanıdım siziiiii😅😅😅 Yani sünnet olduğu için baktıklarını düşünmüyorum ama ben, sevgi ile ilgili bir şey çok sevmek istediğimle alakalı biraz da. Evde bakmak veya bakmamak tercihtir, saygı duyarım 🤗
Ya şimdi namaz kılıyorum lafzı geçince, üslubum belli de ben yine de açıktan yazmak istemedim :)) Çekiniyorum böyle şeyleri söylerken... Sizin tanımanız da onore etti ama teşekkür ederim.
Elbette sevgiyle alakadar, bana geçenlerde '' sünnettir hocam zaten '' gibi bir şey söylediler, memnunlar hayatlarından, çocukların da hayvan sevgisi doyuruluyor zaten bu durumla. Ama ben dört ayaklı istemezdim evde ne olursa olsun :)))) Bugünün toplumu ve yaşam stiliyle maalesef çok rahat edemem. Ama kuş, balık vs olabilir.
Rica ederim. Farz ibadetlerin gösterişi olmaz diye biliyorum, olsa zaten gizli yapılır ve ezan okunup insanlar camiilere namaz kılmaya davet edilmezlerdi diye düşünüyorum. Bu nedenle namaz kıldığınızı söylemeniz sizin bu farz olarak ve Allah rızası için yaptığınız ibadeti samimiyetsizleştirmez, aksine ben farz olan ibadetlerin söylenmesi ve insanların gözüne sokulması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü zaten müslüman kişi 5 vakit namaz kılmak zorunda, nafile bir durum değil. Bu hassasiyeti ben nafile olan ibadetlerde gösteriyorum, çünkü bilinmesi çok hoş olmayan ibadetler bunlar. Yani bence çekinmeseniz belki daha iyi olabilir.
Haklısınız , hatta birilerine feyz kaynağı bile olabiliriz... Ama toplumda enteresan bir durum var, nedense garipseniyor. Burada biri yorumda namaz ile alakadar yorumumdan sonra '' iyi hava attın'' yazmıştı biri bana... Sonra da alenen yazmamaya başladım :) Yoksa hemfikirim, nafilelerin de bence özendirilmesi gerekiyor. Akşam okundu şimdi, kaç kişi evvabin'e dikkat ediyor ki?
Nafile ibadetlerin yapıldığı söylenmez ama, yanlış ifade ettim sanırım kendimi. Nafile ibadetler hakkında bilgisi olmayan birisine böyle de bir şey var diye anlatmak söylemek tabii olan fakat akşam namazını kılıyorum diye rahatça söylenmez ben evvabin namazını kıldım diye burada ince bir fark var nafile namaz olduğu için.
Ben açıkça söylerim, hava atmak ya da gösteriş yapmak gibi düşünürse karşımdaki insan da böyle olmadığını izah ederim ki başıma da geldi. Bu nedenle gizlemem yani. Ama size de saygı duyuyorum, söylemek istemiyor olabilirsiniz.
Elhamdülillah çekinilecek değil, keyifle dillendirilecek bir durum. İlk sorgu namazdan gelecek. Ama bazı durumlarda gizliden yazıyorum sizden kaçamasam da :))) Özel bilgilerin olduğu, şehir, mahalle gibi bilgileri içeren görüşler, bu tip namaz kılmak geçen yorumlarda gizli yapıyorum. Tebessüm ettim siz bilince :)) Tekrar teşekkürler ^^
Ya bazı kediler de çok Agresif oluyor hiç sevdirmiyor. Halamın var evde, tekir ve dişi çok aşırı saldırgan. İnşallah ileride kedi bakarsam evde benim kedi de öyle kendini sevdiren, sakin huylu olur. Tekirler zıpır oluyormuş, benim pıtır da böyle smokin sakin ve sevdiriyor
Dişi gördüğüm kediler hep ısırgan ve saldırgan denk geldi bana o yüzden erkek olsun isterim çünkü ben sevmek, mıncıklamak istiyorum. Pıtır mıncıklatıyor erkek smokin, halamın kedi dişi tekir kapıdan girerken saldırmasın diye guardımı alıyorum 😂😊
Ne diyim valla, merhamet bir hayvanı sevip sahiplenmek, çok cokk güzel şeyler. İlk kedim yumaktan beri bir hastalık bende ki. Kedi insanıyım, bariz belli. O mirlayinca, ben de mutlu oluyorum.☺️