Şu sarı minnakı sahipleneyim diyorum. Her sabah tatlı tatlı bakışıyoruz. 😍

Şu sarı minnakı sahipleneyim diyorum. Her sabah tatlı tatlı bakışıyoruz. 😍
Alışır da çok tüyü var jizde var evdeki eşyaları tırmalıyor, eziyeti ve sorumluluk isteyen işi çok bir durum, şimdi atsan atılmaz satsan satılmaz, zor iş
Haklısın tüy sorunu var birde. Tam bilmiyorum Bende işte
Alışır ama ilk 3,5 gün üstüne gitme. Skala ma gereği duyabilir koltuk altlarına falan girebilir rahat bırak kendi çıkacak. Ödül maması al uzat koklat yesin öyle öyle aranızda bağ kurulacak. Bude asla yıkama genel olarak kedi yıkanmaz deri kanseri oluyorlar ileride. Hele ki böyle minik eve ilk kez girmis bi bebeği asla yıkama kalbi durabilir ve sana asla güvenmez. Merak ettiklerini sorabilirsin 40 günlük kediye baktım büyüttüm sıpa oldu şimdi maşallah 😁
Kedilerin kendi, kendilerini temizlediklerini duymuştum. Ama bu çöpe filan girdi ya bari koku filan bir şey sıksam. 😅
Tek takıldığım nokta aslında tüy sorunu oyun alanı filan bunları hallederim sorın olmaz. Birde annesinin yanında ayırırsam kötü olur mu düşüncesindeyim.
2,3 aylıksa annesi zaten annelik yapmıyordur artık. 50,60 günden sütü kesiyorlar. Ama bu resimdeki annesiyle yani hep beraberlerse alma üzülür. Benimkini annesi bırakmış ondan aldım doya doya süt bile içmemiş benim kuzum. Tüy problemi problem etmezsen problem olmaz. Kedinin doğası bu yapacak bişey yok. Bizlerdede kıl tüy dökülüyor. Kedi tarağı alıp hergun 1 kere tararsan baya azaltmış olursun ama. Onun dışında asla kanatlı hayvan ürünleri yedirme. Yani kuş hindi vs vs bunlar kedide aşırı tüy dökümü yapıyor. Ev ortamına girince kendisini yalayacak temizleyecek inan mis gibi olacak çöpe girmişliği falan kalmayacak. şu an dışarıda yaşadığı için böyle bi fırsatı yok sadece.
Çok değerli bilgiler teşekkür ederim.
Sütten kesildiğini düşünüyorum. Bakalım
Rica ederim. Şans getirsin size 🤗
Bizde sokak kedisi sahiplenmiştik, evimiz bahçeli olduğu için tuvalet işini dışarı çıkıp hallediyordu. Kaçacağını pek sanmam, alışır. Sadece kızgınlık döneminde dışarıda daha vakit geçiriyordu. O dönem kaçabilir tabi.
Bence hiç bekleme al onu yanına yoldaşın olsun. Emin ol pişman olmazsın.. Onunla binbir güzel ve tatlı anı biriktirirsin☺️😊
Ve emin ol melekler meleklerle yaşar. Birbirinizle boşuna karşılaşmadınız🥰
Cevap
3Cevap
Alışır Ama Tüy Derdi Eşyaları Tırmıklama Derdi Tuvalet Eğitimi Gibi Gibi
Alışır ben kedimi 5 aylıkken sahiplendim
şu an nasıl peki
Peki tüy sorununu nasıl hallettiniz
Aslında en korktuğum durum bu. Tüy olayını çok sevmiyorum. Gerisi bir şekilde halloluyor.
Doğal görüntüsünün dışına çıkmasını istemem.
Alışır ama bu her kedi için geçerli değil maalesef özellikle sokaktan aldıysan tekrardan sokağa kaçma ihtimali yüksek.
O daha meme emiyordur ailesinden ayirmamalisin.
O halde hiç almayayım.
Sana alışmayan da 🙄 ne bileyim
Ejderya olsa alışır dimi hemşo 🤷♂️
Ehlilleştirici bir tavrın var hemşom 😘
Daha küçük alışır evet zaten hani sütü bıraktıysa sahiplensen alışır ki
alişir tabiii.. daha küçük.. 3-4 güne evede sanada alişir
Bakabilirsen sahiplen yazık oluyo sonra hayvanlara alışır ama
Alışır tabii.. Çok tatlılar yaa🤩
Evet baya alışıyorlar.
Alışır neden alışmasın :)
Alışmış çoktan 😄
Nasıl farkettinn