Arkadaşlar günde kaç kez vermem gerekiyor? Ya bu serçe bazen ağzını açıyor hızlı hızlı nefes verip alıyor çok mu yediryorum ondan dolayı mıdır 🥺
Serçe yavrusuna ne kadar mama verilir?

Arkadaşlar günde kaç kez vermem gerekiyor? Ya bu serçe bazen ağzını açıyor hızlı hızlı nefes verip alıyor çok mu yediryorum ondan dolayı mıdır 🥺
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
2Görüş
Şimdi veteriner arkadaşıma sordum. Aynen şunu dedi.
Kuşu beslerken
stres veya yaralanma riskini en aza indirmek için mümkün olduğunca az tutun beslenmeyi. Asla kuşu fazla yemeye zorlamamak lazım. Onu çok ele alıp strese sokmasın. 1 lokma yeter ufacık. Sık sık olabilir.
Zaten kursağına da dokunup kontrol edebilirsiniz. Çok şişse, henüz sindirmemişse beslemeyin. Ufacık besin verilecek. Sık sık yumuşak besin dedi.
Ağzını açıp sık sık nefes alması da sıcaktan olabilir. Yavru olduğu için ortam ısısını iyi ayarlaması lazım dedi.
Çok teşekkürler
Rica ederim. Başka sorunuz olursa yine arkadaşıma sorabilirim.
Eğer sorma imkanın varsa bu yavru kuşu ne kadar süre sonra doğasına bırakabilirim?
Gerekli olgunluğa ulaştığında kendi ayakları üzerinde ve kanatlarını kullanmaya başladığı zaman bırakabilir
Tek sıkıntı kolay beslenmeye alışmış olması sıkıntı yaratabilir ileride yemek bulma konusunda. Dedi.
Tamamdir twsekkür ederim yeniden 🥺
Rica ederim. Ama önüne ufacık besinler koyun bence. kendi kendine de yemeyi de denesin.
Serçe beslemedim ama ona ne kadar yem verildiğinin çok önemi yok.. Sonuçta ihtiyacı kadarını yer ve bırakır..
Cok az