Ben serçe sanıyordum ama değil serçe daha küçük olması lazım bu yavru kuşun cinsi nedir sizce

Ben serçe sanıyordum ama değil serçe daha küçük olması lazım bu yavru kuşun cinsi nedir sizce

Veterinere götürüp vitamin aşılasın. Biz de bulduk güçsüz düşmüştü. Veterinere götürdük. Veteriner vitaminsizlikten düşmüş dedi bu canlı da daha küçük vitamin alması onun için iyi olacaktır bu dönemde. Bu arada çok şekermiş 🙂❤️
.. 👍
@AntibakTeriyel 🙏🏻🌿
Merhaba,
Bu kuşun cinsiyeti karatavuk diye düşünüyorum ben. Kararsız kaldım ama karatavuk ağır bastı. Vikide özelliklerini okudum şunlar yazıyordu "Kanat uzunlukları 25 cm civarındadır. Erkek karatavukların gagası parlak sarı, tüyleri siyah; dişilerin ise gagası soluk, tüyleri siyahtır. Karatavuklar kış mevsimi güneşi en çok alan kuytu alanları seçer. Özellikle sık çalılıklar arasında fark edilmeden gün boyu saklanır. Öncelikle çok sessiz kalarak tehlikenin geçmesini bekleyen bu kuşlar, insan veya hayvanın kendini fark etme anına kadar çalılıklar içinde yer değiştirirler."
Kuş epey çekingen, gizlenen bir mizava sahip fotoğrafta. Çekingen bir görünümü var tıpkı karatavuk gibi. Karakter yönü de benziyor bence.
Keyifli paylaşımlar dilerim 🌸
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim. Evde mi bakıyorsun şu an
Evet evde besliyorum
Çok tatlı bir kuş genelde kuşların uçması için doğada olması taraftarıyım ama insan zor bırakır şu güzelliğe bak
Kıyamıyorum annesini bulamadım ve tek başına bu kadar küçükken doğaya bırakmak istemiyorum ne kadar doğru bilemem ama bu yavruyu şimdi doğaya bıraksam çok ağlarım ne yapıyor diye
Zaten yaşaması çok zor bu haliyle çok savunmasız duruyor. Kendini koruyamaz bakabildiğün kadar bak ona.
Bu ebabil kuşudur, Hatta inanmıyorsan Kuş türü hakkında bilgisi olan Merkezler var, ya da veterinere götür ne bileyim işte götür bak ebabil kuşu derler
Cevap
16Cevap
Karatavuk ya da kara bakal (erkek) ve boz bakal (dişi) (Turdus merula), karatavukgiller (Turdidae) familyasından tüyleri kara, meyve ve böceklerle beslenen ötücü bir kuş türü.
Dişi bir Serçe dışarı varsa bahçeye koy yüksege yüksek bir yer olmalı ailesi onunla ilgilenecek tir
Dişi olduğunu nereden anladın?
Kafa yapısından ve gagasından ..
Google'dan aradım Karatavuk çıktı ama ebabil de olabilir
Fotoyu google da tarat.
Çok şekermiş hasta mı 🥺
Ebabil kuşu.. iyi derler bunun için
Ebabil değil bu
Ona benzettim
Saka kuşunada benziyor
Ya ne kadar güzel. Ayyy ♥️♥️
@mavicicekli aynen :)
çok ilginç ilk defa görüyorum bu cinsi