2 hafta önce erkek muhabbet kuşu aldım yalnız kalmasın diye dün 1 tane de dişi muhabbet kuşu aldım erkek muhabbet kuşum aldığım günden beri hiç ötmüyor sadece televizyondan kuş sesi açınca ötüyor ben de dedim ki arkadaşı olursa yanlız kalmaz dişiyi dün aldım dünden beri ötüyor ama benim muhabbet erkek kuşum dişiye hiçbir şekilde tepki vermiyor hatta dişiden kaçıyor korkuyor gibi dişi sürekli tek başına ötüyor erkek kuş ona hiç tepki vermiyor yani bu durumu bilen varsa muhabbet kuşu besleyen varsa bana bir yardımcı olabilir mi neden böyle yapıyorlar erkek kuş neden dişiden kaçıyor? beyaz dişi yeşil erkek
Erkek muhabbet kuşu dişiden neden korkar ve kaçar?
hahah kıyamam ya fotoğrafta bile korktuğu belli. Ayağı önde bedenini nasıl geriye çekmiş 😅😅 alışma süresi bu, başta böyle olur ama hiç alışamama ihtimali de var benim kuşum iki yıla rağmen alışamadı eşine
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet kız valla sürekli korkuyor ondan üzülüyorum dişi de aşırı ona yaklaşmaya çalışıyor sürekli öpüyor üzüldüm bu duruma 😂
Atmış olduğunuz fotoğraflara göre beyaz kuşunuzun erkek olduğunu düşünüyorum. Yeşil olan tam görünmese de gagasının üzerindeki ceresinin mavi olduğu yani erkek olduğu belli. Belki fotoğrafta tam belli olmuyordur ama beyaz kuşun gagasının üzerindeki pembe bölgeye bakın. Eğer burun deliklerini çevreleyen beyaz ve ince bir halka yoksa kesinlikle erkektir.
Aslında iki erkek kuş gayet iyi anlaşır. Yeni gelen kuşu (hangi cinsiyette olursa olsun) alır almaz aynı kafese koymamalı, bir iki gün başka bir kafeste tutarak birbirine alıştırmalısınız. Ayrıca kuşlar minicik, narin ve hassas canlılar. Birinde bulunan mikrop ya da bakteri diğerini hasta edebilir. Bu nedenle zaten bir araya getirmeden 3-4 günlük karantina gibi uygulama yapılması önerilir.
Tekrar söylüyorum iki erkek gayet iyi anlaşır. Yeni gelen kuş dişi olsaydı da ilk tanışmada aynı kafeste olunca sorun çıkabilir. Üstelik şu an onlar için üreme sezonu. Yeşil kuşun ceresi mavi olduğuna göre üreme yaşı gelmiş. Yeni aldığınız kuş eğer küçük bir dişi olursa üremeye hazır olmadığı için sorun olabilir.
Erkek muhabbet kuşları insana daka kolay alışır. Ama tek olmadıklarında alışmaları daha zor olur ve konuşturmayı başarmanız pek mümkün olmaz.
Bu arada renk mutasyonu olarak beyaz kuşunuz duble faktör spangle beyaz, yeşil kuşunuz klasik yeşil olarak adlandırılıyor.
Fotoğraflara dikkatli bakınca beyaz kuşun göz çevresinde beyaz halka var. Bu o kuşun en az 10 aylık olduğu anlamına gelir. Yani yetişkin bir kuş. Yeni geldiği kafesi sahiplenmek istemesi son derece doğal. İlk bir iki gün üstünlük mücadelesi yapmaları normal. 😀
Yeşil kuşu da 2 hafta önce aldım demişsiniz. Ama onda da gözlerde beyaz halka var. Aynı petshop’tan aldıysanız yavru diye yetişkin kuş satan bir kazıkçı olduğunu bilin 😀
Bu bilgiler için çok teşekkür ederim 🖤 kuşun ikisinin de erkek olduğunu sonradan öğrendim ve dişi kuş ile değişim yaptım şu an hiç bir sorun yok ama aldığım dişi kusun yetişkin olup olmadığının üreme yapıp yapamayacağını nasil anlayabilirim bilmiyorum sizd dışının fotoğrafini atsam bana bilgi verebilme şansınız var mi bu konuda😊
Belki yeni olduğu için çekimser davranabilir belki zamanla alışır.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
La Ahmet meğersem ikisi de erkekmiş 😂😂😂😂 Türkiye'ye gittim dişi kuşu aldım ay var ya sen bir görseydin o beyazlı kuş diğer kuşu nasıl dövüyordu kuş korkudan yem bile yemiyordu vicdanım sızladı vallahi gittim hemen değiştim kuşçu dedi ki erkek dedi bu ikisi de dedi demek ki bize kuşu veren adam yanlış vermiş 😂
Görüşe ikisi erkek olsaydı büyük ihtimalle ilk gelen sonraki gelen ile kavga ederdi, herhalde ikisi farklı cins olduğu için erkek sonradan geldiğinden çekimser kalmış olabilir yazacaktım yazmadım😅😅