Bazi insanlar pitbullar icin yetistirmeye bagli hayvan nasil yetistirilirse oyle olur diyorlar. Onlara sormak istiyorum neden tüm saldirilar pitbull ya da benzeri kopeklerde oluyor da gene yetistirmeye bagli çoban köpegi tarzi kopekler de olmuyor? Madem yetiştirmeye bagli onlari da o sekilde yetistiricek art niyetli kisiler vardir illa. Şu pitbull u savunmayin artik?
Madem sorun yetiştiricide hayvanda değil neden sadece pitbull cinsi köpeklerin saldırı haberini duyuyoruz?
Gerçekten bunu bende sormak istemiştim, bi ara çok saldıran pitbull köpekleri var di tabi cinsleri değişik de ola bilir ama bir arq gerçekten çok haber çıkmıştı.. acaba kasten yapılan bir durum ola bilir mi? Mesela DNAsiyla oynamak gibi..🤔
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayvanin genlerinde saldirmak var zaten bilerek o sekilde uretilmis. Yanlis ellerde silah oluyor yanlis ele de gerek yok genlerinde saldirmak oldugu icin egitilmesse eger saldiriyor coluk cocuk dinlemiyor
Onu daha da vahsilestiren bir dürtü var. cunku 10 sene öncesinde bir arkadaşımın köpeği var di pitbull ismi de pasaydı hıc saldırmıyordu o kadar kalabalık ortama girdi saldırmadı gerçekten bu anlamda insanların bir şey yaptığına inanıyorum 😌
İyi sosyallestirildiginde guzel yetistirildiginde saldirmayabilir. Bunu bende kabul ediyorum. Benim demek istedigim illa kotu birisine gerek yok direk kendisi fabrika cikisi olarak saldirgan bir kopek ve sizin onu egitimle sosyallestirme ile iyi bir canliya donusturmeniz gerekiyor. Kimse bir el atmasa basibos olsa ki bazilari o sekilde diger kopekler gibi degil coluk cocuk demeden saldiriyor ve etkisiz hale getirmek icin degil oldurmek icin saldiriyor
Ama şunu bir düşünsene, medyada bu kadar yoğun ardardina haber verilmesi ve önceden böyle birseyin olmaması insanı iskillendiriyor. Yalniz su konu da bende katılıyorum köpeklerin başı boş bırakılması iyi bakılmaması bu gerçekten çok yanlış bunun için dernekler var ama açıkçası bu derneklerin iş yaptığına inanmıyorum sadece onarım ado altında para dönüyor bence 😐
Medya gunumuzde cok etkin ve guclu bi arac bundan 15 yil once 20 yil once medya ne durumdaydi :) soyle soyliyim size o zaman. Bir coban kopegi ya da av kopegi ya da golden tarzi bir kopek ( her kopek ırkının belirli bir karakteri belirli bir ozelligi vardir) yavruyken aldiginizda kendi karakterinde saldiri olmayan kendi dogasinda saldiri olmayan bir kopek olarak size geliyor Cunku hayvanin fabrika cikisi bu yani aksini kimse iddia edemez. Ama pitbull tarzi bir kopek aldiginizda yavruyken alin mesrla size dogrudan fabrika cikisi genlerinde saldirganlik olan bi kopek geliyor yani ekstra bir saldirma egitimi vermeniz bile gerekmiyor cogu durumda. Aksine uysallasmasi icin caba harciyosunuz. İste kopekte gen dedigimiz unsur bu. Bu yuzden zaten tehlikeli ırk ve bir cok ulkede yasak cunku bir egitim vermesen bile genlerde saldirganlik oldugu icin hayvan dinamit zaten patlicak yer ariyor.
Senide karanlık odaya atsalar işkence etseler kendi kanını icirseler sende öyle olursun Amerika da pitbull lar bebek bakıcılığı yapıyor benim kuzenimde pitbul vardı çocuklarla büyüdü bı sıkıntı olmadı sabıka kaydı olanlarin pitbul bakması yasaklansın bak bakalım böyle olaylar oluyormu
0
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
Oluyor baskan oluyor. Emin ol gene oluyor. Benim demek istedigimi anlamiyorsun. Madem bu sekilde bakilinca kopek psikopat oluyor neden bu suclular baska kopeklere de yönelmiyor mesela coban kopeklerine felan cunku daha buyuk daha gucluler ya da bir av kopegine neden yapmiyorlar bunu? Cunku pitbullarin geninde var bu saldirganlik hayvan zaten dinamit gibi ufak bir ateşlemeyi bekliyor. Ve emin ol dovmelerine bile gerek yok bir cocuk sirf koşuyor diye yakalayip parcalayabiliyor kotu yetistirilmese bile
Çoban köpeği emir almaz mesela kangallar bı tehlike gördüğünde kendi iç güdüleri ile hareket eder mesela bı tehllike gördü gidip gitmemeye kendi karar verir o yüzden egitilmez bu pitbull rot DOGO bunlar eğitilebilir. Adamlar önceden dememişler pitbulla yaptığı işkenceyi golden e yapmışlar ondada bı nebze o sekil olmuş ama istedikleri gibi pitbull daki gibi saldırgan olamadı diye öldürülmüş pitbull besleyenlerin belli kısmı otçu takımı çava keko takımı o yüzden köpekler de o sekil oluyor tamamen yetiştirme ile alakalı
Yav arkadasim sen anlamiyor musun anlamak mi istemiyorsun. ? Kendin yanit verip kendinle çelişiyorsun. Golden da emir kopegi emir verince oyun oynuyor dans ediyor hareketsiz duruyor. Ters takla atiyor. Her kopek egitilebiliyor belli bir duzeyde. Golden istedikleri gibi olmamis diyorsun. Cunku hayvanın geninde yok o tarz bir sey. Pitbull tarzi kopeklerin geninde var bu olay onu anlatmaya calisiyorum. Ve bunu kabul edip bana anlattigin halde konuyu nasil algilayamiyosun. Yani golden va gibi turler tehlike arz etmezken hatta saldirmak icin bile baya ugraşman gerekirken baya uğraşsan bile belli bir duzeye anca ulasilabiliyor o da istedikleri gibi degil diyorsun. Ama pitbull iki dayak atsan biraz karanliga kapatsan sahibinden baskasini tanimaz saldirir. Bu onun geninde var. Hayvanin sucu yok belki ama geni boyle oldugu icin tehlike yaratiyor. Elbette iyi yetistirilirse duzelir ama, cok kolay sekilde silah haline gelebiliyirlar. Hatta bunun icin bazen dövülmelerine siddet gormelerine bile gerek kalmiyor. İyi sosyallesmediklerinde saldiriyorlar.
Tamam bütün pitbullar toplanıp oldurulsun o zmaan ekmek bıçağını ekmek kesmek için kullanırsan ekmek kesersin adam öldürmek için kullanırsan adam öldürürsün sen kafanda köpeğe karşı zaten on yargilisin ne desek boş sen çoban kopeginde neden olmuyor diyosun adam akıllı cevaplıyoruz bide Ters ters cevap yazıyon hayatımız köpeklerle geçti bize iş öğretiyon
Bence oldurulseler iyi olur. Topluma bulasmis bir kara leke pitbullar. Bir sevdiginiz pitbull tarafindan insallah saldiriya ugramaz. Ben diger insanlari da dusunuyorum sadece kenidmi vs degil. Ekmek bicagi ile yasayan bir canliyi ornek vermeniz ne kadar güzel :) ekmek bicagi kendi kafasina gore gidip birini kesmiyor ama pitbull dedigin canli ortada bir sebeb yokken sirf kosup oyun oynuyor diye bir cocugu oldurebiliyor. Ve bu illa saldiri amaci ile egitilmis olan bir pitbul olmayabiliyor. Sadece coban kopeginden degil goldeb dan ve av kopeginden de ornek verdim sizlere daha bir cok kopek ırkı da sayarım. Wolfdog saldirilari bile pitbullardan az şu gercegi kabul edin artik ozellikle pitbullar olmak uzere belirli basli irklar sirf saldiri amaci ile kopek dovusu amaci ile labaratuar ortaminda genleri ile oynuyarak, daha cok saldirgan bir kopek nasil uretiriz dusuncesi ile hayata gecirldi. Benim pitbull a karsi neden ön yargim var acaba? Neden baska bir irka yok? Cunku her kopek saldirilarinin basrolunde yuzde doksan pitbull oldugu icin olabilir mi? Bende kopek besledim buyuttum golden dan tut kangala kadar. Elimden bir suru kopek gecti.
Haberlere çıkan köpeklerin hepsı pitbull değil bu 1 . 2. Si turkıye’de beslenen çoğu ırk terrier ırkları pitbull , Amerikan staff , amerıkan bully ırkı köpekler oldugu için.