kedim 43 günlük oldu iki üç gün sonra ilk aşımız için gidicez veterinere, veterinerim hap öneriyor tek seferlikmiş öyle dedi. iğne mi iyi hap mı tecrübeliler yazabilir mi çok önemli :)
Kedimin aşı zamanı geldi?

Merhabalar,
Kediniz 43 günlük ve evet birkaç aşı uygulaması gelmiş durumda. Hekimin kedinizin iç ve dış parazitini kastettiğini düşünüyorum. Ancak bu, tek seferlik bir aşılama olayı değildir. Normalde üç dört ayda bir iç dış parazit aşısı yaptırılması uygun görülmektedir. İğne ve hap yöntemleri bulunmaktadır. Normalde iki yönteminde etkili olduğunu söyleyebilirim, kedinizin durumuna göre ikisinden birini yaptırmanızı öneririm.
Kedinizin aşılarını yaptırmayı ihmal ettirmemeyi ve bu aylarda bakım ile beslenmesi üzerinde durulmasının çok yararlı olacağı kanaatindeyim. Hekiminizden bir aşı takvimi almayı unutmayın. Önceki yazılarıma bakarsanız kedilerde uygulanacak aşılar ve aşı takvimleri diye bir yazımı göreceksiniz. Yazımı okuyup not almanızı öneririm.
Aklınıza takılacak bir soru olduğunda yorumlarda belirtiniz, müsait olduğumda cevaplamaya çalışacağım.
Şimdiden size ve kedinize sağlıklı mutlu günler bilerim.
Kolay gelsin size.
O hastahane ortamına girmek kediyi yeterince strese sokuyor ve aşı canını yakıyor. Hapta iğne ile aynı etkiyi gösteriyor.
Yakın zamanda bende kedime karma ve iç parazit aşısı, 15 gün sonra karma ve dış parazit aşısı yapıldı. Çok korkunca ikinci aşıyı hap olarak ağızdan aldı.
Karnesi olursa iyi olur. Unutuyor karıştırıyor insan sonra. Umarım karne veriyorlardır yaptıracağınız yerde
Bilmem ki iç parazit var dış parazit var. Hap olarak da veriyorlar ama ben damla olarak kulalnıyorum şırıngayla ağzına veriyorsun hap ve şırıngaysa iç parazit oluyor dışına da başka bir şırıngayla enjekte yapıyorsun derisinin içine kaka yapmazsa veterineri falan arıyorsun
Cevap
17Cevap
Büyük ihtimal Karma aşıdan bahsetmiştir hap dediği de iç parazit içindir Bir de dış parazit olacak Ayrıca. Sonraya doğru kuduz aşısı vesaire de yaptırmanız gerekir. Lösemi aşısı falan da yaptır derler ama, Eğer kedi Dışarıda çok dolaşmaya caksa diğer Sokak kedileri ile temas hali olmayacaksa kuduz aşısı yaptırmaNa gerek yok. Ayda bir gibi periyotlarda iç ve dış parazit yaptırırsın. 4 ay falan iç parazit yaptırdıktan sonra daha yaptırmıyor sun diye hatırlıyorum. Ama dış paraziti ayda bir ya da 2 ayda bir yaptırmanızı öneririm. Zaten o bildiğin Damla onu evde kendinde uygularsın ensesine.
Benim kedim 6 aylık aşı yaptırmıştım hap tercih etmedim haptsn sonra iştahsızlık olabilir dediler o nedenle aşıyı tercih etmiştim ama hapın iştahsızlık dışında olumsuz bir tarafı olduğunu sanmam zaten 1 gün falan iştahsız olur sonra tekrar eskisi gibi yemesine içmesine devam eder
sürekli iğnede sorun çıkıyomuş iç parazit iki ayda bir biliyosunuz, ben kıyamazdım kedime hap en iyisi kendiniz de verebiliyomuşsunuz ben de araştırıcam
Siz daha iyi bilirsiniz :)
Hap ı önermem.. cunki ilerleyen dönemlerde belirli periyotlarda aşıları olacak.. en azından o sürece psikolojisi için etkilenmemesi gerek şimdiden alistirmaniz daha iyi olur
Hap dediğine göre iç dış parazit kastetmiştir. Damla yaptırıyorum ben. Yavru kedide 42 gün biraz erken gibi geldi ama emin değilim.
45 günlükten başlıyo
Benim de bir kedim var adı Hino. Hap daha iyi bazı iğneler iç organlarda tahribata yol açabiliyor imiş 😊
Veteriner bilir işi kıyafet mi bu fikir bunu soruyor sun, ah yazık başın ağırır ya da hastalığın olur ay arkadaşlarına sorup ne ilaç alsam mı diyicek sin gidip kendin yap iğneni yazık
Ben kedimi tamamen doğal büyüttüm bu yüzden bu konu hakkında bir bilgim yok.
Parazit zaten genelde hap oluyo benim de kopegim var yavru, ona da hap verdiler. asi cesidine gore degisiyo iste. Ama kiytirik bi veterinere goturme hep ayni yere gotur duzgun bir yer olsun
Hapın ne olduğu belli değil belki alerji falan verebilir ve Yuttugum içine gidiyor Kanında yarım saat sonra dolaşıyor İğne ise anında kanında dolaşıyor
Kedinin hırçınlığına bağlı ikiside farketmez ancak ilaçtan rahatsız olma ihtimali daha yüksek ve ilacın tadını alırsa heryeri salya yapar
Hap , benim kedim maalesef engelli oldu iğneler yüzünden popo kısmı felç
aa bugün gidicem gitmeden gördüğüm iyi oldu, veterinerimiz bşlarda hap daha iyi dedi onu önerdi tabi kediden kediye değişir ben iğneden yanaydım bi tanesi hap verirken öldü yazmıştı korkuyorum açıkçası hala karar verebilmiş değilim
İğne olması daha mantıklı çünkü ben kedime hap verirken öldü
iğne daha yararlı olur hap kedinin yemek yemesini göze alir
Maşallah Allah bağışlasın
Âmin sağ ol
İğne direk kan a karışıyor daha gecerli
galatalının sevgilisimiisin yoksa.
Hapin ne oldugu belli değil iğneden şaşma
Bizmi gelip götürelim
mal mısın
Kedi hırçın mı?
evet çok ısırıyo koşturmacalar da başladı bayadır
Damardan alicaksa iğne
Merhabalar,
Kediniz 43 günlük ve evet birkaç aşı uygulaması gelmiş durumda. Hekimin kedinizin iç ve dış parazitini kastettiğini düşünüyorum. Ancak bu, tek seferlik bir aşılama olayı değildir. Normalde üç dört ayda bir iç dış parazit aşısı yaptırılması uygun görülmektedir. İğne ve hap yöntemleri bulunmaktadır. Normalde iki yönteminde etkili olduğunu söyleyebilirim, kedinizin durumuna göre ikisinden birini yaptırmanızı öneririm.
Kedinizin aşılarını yaptırmayı ihmal ettirmemeyi ve bu aylarda bakım ile beslenmesi üzerinde durulmasının çok yararlı olacağı kanaatindeyim. Hekiminizden bir aşı takvimi almayı unutmayın.Önceki yazılarıma bakarsanız kedilerde uygulanacak aşılar ve aşı takvimleri diye bir yazımı göreceksiniz. Yazımı okuyup not almanızı öneririm.
Aklınıza takılacak bir soru olduğunda yorumlarda belirtiniz, müsait olduğumda cevaplamaya çalışacağım.
Şimdiden size ve kedinize sağlıklı mutlu günler bilerim.
Kolay gelsin size.
tek seferlik dediğim yani iç parazit için hap tek seferlik bi de dış parazit için enseye damla dedi
Doğru demiş