Ödül mamasını büyük bir çoğunlukla sahibi olan köpeklerin yediğini sokak köpeklerine verilmediğini görüyorum çevremde. Bu yüzden sokak köpeklerine üzüldüğüm için bu mamalardan almaya karar verdim ve aldım. Hayatlarında bir kere olsa bile tadına baksınlar istedim ama nasıl vermeliyim? Yani önce normal bir mama verip daha sonra 1-2 tane olacak şekilde mi yoksa direkt mi vermeliyim. Bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Sokak köpeklerine ödül maması vermenin aslında bir mantığı yok. Sadece normal mama vermen yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Bir de ek olarak yorumlarda okudum sokaklarda çok köpek olduğunu, eskiden bu kadar çok köpek olmadığını yazmışlar. Barınak şartları iyileştirilmeli ilk olarak, standartlar yükseltilmeli barınaklarda.
Ayrıca sokak köpeklerine ödül maması vermen bunu başka günlerde de istemelerine sebep olabilir. Böyle olunca dışarıdaki insanların peşine daha çok takılabilirler.
Niyetini anlıyorum niyetin çok iyi ama onların rutini belli. Değiştirmenin manası yok.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ödül mamaları cips gibi bi şey. Sokakta aç açıkta duran bi evsiz insana cips vermen anlamsız olur. Karınlarını doyurabiliyorsan doyurup sonra verebilirsin.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tamamdır o zaman önce karınlarını doyurup öyle veririm. Bu konuda pek bilgim olmadığı için sormak istemiştim. Yardımcı olduğun için teşekkürler.
Sokak köpekleri de bu ülkenin bi eksikliği... Mesela almanyada sokakta köpek bulamazsin. Bizde de olmamalı hepsi toplanmalı. Ama barınağa koyunca düzenli ve doğru şekilde beslenmeliler cidden zor bisey değil ben kendi isteğimle her zaman yardıma giderim valla
Yani bence imkanın varsa eğer sadece ödül maması vermek yerine normal mama vermelisin. Sadece ödül maması verirsen eğer doymaz ki onlar. Önce normal mama yesinler doysunlar sonrasında ise ödül mamasını ver. Böylesi daha iyi bence