Arkadaşlar merhaba yavru kedinin gözünde böyle bir iltihap oluştu veterinere götürmeden önce başta şişlik halindeydi sonra şişlikten akıntı oluştu akıntıdan sonra veteriner gözünü temizledi ve banada Dr. Animal adlı solüsyon ile temizlememi söyledi. Temizliyorum fakat bu şekilde yara kabuğu oluştu, az önce demlenmiş çayı peçeteye koyup biraz gözlerinde beklettim başka yapılacak bir şey var mıdır?
Gözlerde mantar enfeksiyonumu var yoksa başka birenfeksiyon mu var bakarak anlamamız biraz zor bir veteriner görürse çok daha sağlıklı karar verecektir.
Bunu söylememin sebebi eğer kendinizin gözünde mantar varsa suyla yapılan temizlik mantar oluşumunu arttırabilir.
Tam tersi bakteri kaynaklı bir temizlikse suyla yapılan bir temizlik önerilir.
Bu nedenle hastalığın sebebi bilinsin ki ona göre müdahale edildin hayvanın gözü gibi önemli bir orandan bahsediyoruz. Veteriner in mutlaka görmesi lazım, göz hayat penceresi.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Veterinere götürdüm solüsyon ile temizlememi söyledi ama bu gün yine götüreceğim
Kıyamam ben ona yaaa dem olayını ıyı dusunmussun. Temız bezle ılık su ıle nemlendır arada doktorun talımatına uy sonrasında geçer o.
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Diğerlerinin gözleri hafiften açılmaya başladı bir kaç tanesinin tek gözünde öyle bir sıkıntı var ve bu yüzden diğer gözünü açamıyorlar. Kör olma riski var mıdır yoksa basit bir durum mu?
genelde bulaştırıyorlar bırbırlerıne, veterınere goturdugun zaman zaten kör olma ihtimali varsa sana söylerdi durumu ıle ılgılı bılgı vermedı mı? verilen tedaviden sonra daha kotu olmazlar genelde kabugu vucut oluşturuyordur ıyıleşme surecıne gırıyordur muhtemelen ama tabi genede bi veterinere sormak daha ıyı olur ıhmal edılınce kör olan cok kedi gördüm sen bence yarın falan boş oldugunda kedıyı goturemıyorsan eger foto ve ya vıdeolarını cek bı veterınerın onunden gecerken bu durumu sor rıske atmamak lazım
Kör olma ihtimaliyle alakalı bir şey demedi, dediğiniz gibi olsaydı söylerdi büyük ihtimalle. Yinede endişeleniyorum o yüzden bilen birine danışmak istedim.
En İyi Cevaplar