Alerjisi olur anlarım.
Fakat keyfe keder sevmiyorum lafını anlamıyorum, hiç bir zaman da anlatmayacağım.

kediden korkabilir senin misafiri göndermen hata olmuş tabi kediyide odaya kapatamazsın ama sırf kediden korkan misafiride göndermeseydin daha önce kediler bir şey yapmıştır korkuyordur veya alerjisi vardır tüylere ya da hayvanlara sonuçta insanlar hayvan tüyüne karşı alerjisi olabiliyor sen neden kediyi istemeden gönderdiysen senin ayıbın olmuş, nedenini sordun mu korkuyorsa kediden onu kedileri sevdirebilirdin kedi korkusunu yenebilirdi haksız mıyım, kediler küçük görünebilir ama bi saldırdımı ortalığı inletiyor internette gördüm köpeklerle kavga eden kediler vardı köpekler koca dev kediler ise ufacık ama köpekleri yeniyordu resmen tırnakları bile keskin bi kedi vardı eskiden bir gün hapşurdu elimi çizdi elim kanadı ve parmak arasımı ne deniyorsa orayı delmişti resmen delmiş derken yarmıştı Ama öyle ameliyatlık durum yoktu ama kötüydü gene hatta korkmuştum parmağım kopacak diye ve aradan yıllar geçti ama hala hatırlıyorum o anıyı, bir de hapşurduğunda oldu gerçi benim elimdeydi kedi seviyordum bi anda oldu, belki o adamıda kedi bir yerlerini çizmiştir ve korkuyordur, dediğim gibi sen adamın neden kediden korktuğunu sorup bilmeden gönderdiysen senin ayıbındır en azından önce misafir ile konuşup neden korktuğunu sorup kediyi sevdirtebilirdir kedilerden korkulmayacağını ama nelere dikkat edilir söyleyebilirdin belki o misafir kedi korkusunu azaltabilir veya yenebilir di bence sen misafirden özür dileyip kediyi sevdirebilirsin, kedilerden korkulmayacağını gösterebilirsin belki bana laf edip bilip bilmeden hayvan düşmanı diyenler olucaktır ama ben doğruyu diyorum adam bir şeyden korkuyordur ve istemiyordur ve ev sahibinin de adamın korkusunu yenmeye çalışmasına yardım etmesi lazım dı yardım etmeyeceksen bile kediyi adamdan uzaklaştırsan bile iyi olabilir di, kediyi odaya kapat demiyorum ama adamın yanından uzak tutsan bile iyi olabilir di mesela üçünüz salonda oturuyonuzdur kedi adamın yanına gelince sen kediyi alıp adam salonun öbür ucuna götürebilirdin üçünüz salonda olurken kedi ve adam birbirlerinden uzakta olabilirdi dediğim gibi ben olsam misafirden özür dileyip adamın kedi korkusunu yenmesine yardım ederdim gerçi adamı gönderip özür dilemem de saçma olur du :D
misafirinizin sizin için ne kadar kıymetli olduğuna bağlı ancak evinize bir misafir geliyorsa kediniz için böyle bir laf etmesi hiç doğru bir hareket değil iyi yapmışsınız ağzınıza sağlık
Ben çoğu arkadaşım ile bu yüzden yollarımı ayırdım ben çocuklarına ses çıkarmaz iken kedilerime laf etmeleri sinirimi bozdu kısas yaptım onlara gittiğimde dedim çocukları kapat odaya 😂
Kendi açından açıklamışsın zaten;anlamıyorsun.
Buna göre de haliyle iyi yapmışsın.
Dışarıda hayvanları sevip, evin içinde huylanan insanlar olabilir. Bu da tamamen tercih meselesi. Ben kedileri sempatik görmüyorum ayrıca evin içinde evcil hayvan olması beni de bozuyor. Yemesi, içmesi, tüyleri vs insan huylanıyor. "Kendi kendini temizliyor" olayını bile dinlemek istemiyorum mesela. Tamamen tercih ve yaşam tarzı. :)
Cevap
34Cevap
Ayıp etmişsiniz. Hayvanları ve özellikle de kedileri çok seven birisi olarak yazıyorum bunu; bir insanın kedi sevmiyorum demesi o insanın bir kediyi öldüreceği ya da zarar vereceği anlamına gelmez öncelikle. İnsanların hayatta korkuları, fobileri ya da travmaları farklı olabilir. Bu çok doğaldır. Beyinden kaynaklanan psikolojik bir şey sonuçta. Bir insan örnek veriyorum domatesi sevmemesi kadar doğal. Duygusal olarak sevdiği halde bile sırf hareket ediyor diye hayvanlara dokunmayan da çok insan var. Evcil hayvanlarımız canımız ama diğer tarafta da bunun için bir insanın kalbini kırmamalıyız. Karşımızdaki kişi hayvan düşmanı falan olur anlarım tepkinizi ama cidden ayıp etmişsiniz.
Kuzenim yeni evlendi diye evine ziyarete gittiğimde sizin kediniz gibi bir patatesleri var onlarında önce korktum nolur gelmesin dedim sonra yavas yavaş alıştım baktım en son terliklerime tırmanıyordu. 😅 Belki fırsat verilirse insanların korkuları da gider ama siz de haklısınız odaya kapat denilmesi hoş değil...
"Hayvan sevmeyen, insan sevmez" bu söze katılıyorum çünkü bizzat hayvan sevmeyen ve insanlara da itici, sevimsiz gelen birisini görmüş oldum bu hayatta.
O ne demek öyle ya odaya kapat falan, emredersiniz başka bir arzunuz var mı? Misafirse misafirliğini bilsin. Sen sevmiyorsun diye niye hayvanı hapsedelim? Hayvan sevmeyen insan da sevmez. Çok iyi yapmışsın. Bu güzelliği odaya kapatmak nedir ya? Korkuyorsa da gelmesin abi, bana ne?
Hayır iyi yapmamışsın, açıkçası saygısızlık bu.
Yemek yerken ve ya bişeyler içerken bir yere hayvan girmesi çok normal değil herkes kedi köpek sevmek zorunda değil kıl tüy var. Kedi genel olarak tatlı bulduğum bir hayvan ama asla dokunamam mesela ve ya olduğum ortamda tedirgin ediyorlar beni. Belkide fobim vardır bilmiyorum.
Al benden de o kadar. Eskiden anaannem korkardı 87 yaşındaki kadın o bile alıştı artık. Kedi ile 7/24 yaşayınca alışıyor. Haaa gene korkmuyor mu korkuyor. Kedinin ani hareketini kestiremediği için korkuyor. Deli gibi koşması atlaması zıplaması
Ben geliyorum arka odaya kitle😂
Fobi denen şeyin mantığı olmaz. Insanlar korkuyor olabilirler bu aşırı duyarinizin nedenini kesinlikle anlamıyorum. Hayatım boyunca hayvan baktım ve hayatımdaki en yakın arkadaşlarım onlar ama insanların korkularına ve hassasiyetlerine neden saygı duymuyorsunuz anlamıyorum bir turlu istemedigin insani zaten eve sokmazsın ama böyle bir nedenden dolayı olmasına gerek yok kediyi dışarı çıkarıp sadece oturduğunuz odanın kapısını kapatırsın ne var bunda.
Harikasın👏🏻 Şahsen ben misafirden çocuğunu odaya kapatmasını istemiyorsam o da benim çocuğumun odaya kapatılmasını isteyemez. Ayrıca burası onların evi. Misafir bunu bilerek gelmeli ve bizim kurallarımıza uymalı.
Korkmadığı halde sevmiyorsa iyi yapmışsın.
Korktuğu içinse kötü.
Kendinle beraber yalnız takıl. Ne yani herkes sevmek zorunda değil. Evine kadar gelecek kadar özel biriyse ne olacak sanki. Değilse neden evine alıyorsun
Defalarca anlattık ısrarla anlamayanlar var. "Evcil kediler sizlerden daha temizdir"
"Evcil kediler sizlerden daha temizdir"
"Evcil kediler sizlerden daha temizdir"
En iyisini yapmışsın yol vermekle.
Yani nezaketle istemisse belki biraz tolerans göstermen iyi olabilirdi çünkü kedilerden korkmak demek kedileri sevmemek demek degldir her travmatik olabilir
Ya şu tatlılıklar sevilmez mi ya? İnsan sevmeyin insan. Kediler ne yapıyor sanki? İnsanları odaya kapatmak lazım. Şu tatlılıklar değil. Ya ne güzel de uzanmış öyle. İyi yapmışsın, haketmiş.
Bu şey gibi bir şey gelince çocuğunu odaya kilitle sevmiyorum 😅
Aile üyesi oda sonuçta 🤷🏻♀️
çok tatlı bide kim sevmez ki 🤗
Oh iyi yapmissin insan kedi sevmez mi yaa? Hayvan sevmeyen insan hiç sevmez. Bende olsam aynını yapardım.
En nefret ettiğim laf. Bunu söyleyen birinden gitmesini rica ettim. Evde kedi var ve sen bunu biliyorsun ve ev kedinin senin değil 😏 iyi etmişsin
En iyisi. Bizde de aynı durum var. Ulan ailecek kahvaltı ediyoz biz kedilerle, sen kimsin ey işe yaramaz akraba, misafir her kimsen artık 👊😅
Kedinin ne zararı olacak ki?
Alerjim olduğu halde istemem böyle bir şeyi. Sen ondan uzaklaş kötü düşünceli insan 😏
İyi yapmışsın. Ben de odaya falan kapatmıyorum hiç geziniyor ortalıkta. Evde kedi olduğu bilip korkan da gelmesin zaten
Yaaa çok tatlısın seennnn🤭 Bende anlamam neden sevmezler ayrica odaya kapat nedir yaa o da o evin bir bireyi
Misafiri bir odaya kapat. Kedi rahatça gezinsin. <3
Dogru olani yaptin, sonucta kedin de ev sahibi😌 ev sahibini sevmeyen gelmesin bi zahmet
Korku, alerji vs durumlarda herkes anlayış gösterir elbette fakat hayvan sevmeyen bir insan kimi neyi sevebilir bilmiyorum. Dünyadaki en masum varlıklar hayvanlar ve çocuklardır.. rahatsız olanlar bir zahmet terk etsinler gezegenimizi!!
ben olsam yapmazdim kendi degerli hayvan benim icin kopekde

Aşıları eksıkse gelmesin kedime hastalık bulaşır
@zpldz216 teşkler cadı 4aylık oldu büyüyoruz🤗😉🐱
@zpldz216 🐱💖
Niye sevmeyebilir. Ayip etmissin. Madem cagirmasaydin hic. Sonucta gidip kedini tekmelemiyor.
Bende korkuyorum kediden ama asla demem kapatın diye
Keyfi şekilde bunu söyleyemez. Dediğin gibi korkuyorsa anlarım ve alerji durumunu
Açıklamayı yazacaktım ben de ama onun haricinde çok iyi yapmışsın...
Kediside kendine benziyor😄 Hangi çılgın benim bebegimin çocuğunu istemeyecekmiş şaşarım😠
Hayvan sevmeyen insan sevemez ben buna gerçekten inanıyorum
Çok iyi yapmışsın hatta numarası varsa bir de benim yerime kov.
Hayvan sevmeyen insan iticiliği. Cidden çekilmiyor...
İyi yapmışsın insanlar bunu bir canlıyla yaşadığını bilip de gelmek istemeli diğer türlü değil
Ayda yılda bir gelen biri ise çok sıkıntı olmaz uslu durduğu sürece odaya koyabilirim ama sürekli gelen biri ise hayvana o duyguyu yaşatmam. Beğenmiyorsa gelmesin
Kimse kusura bakmasın ama ben de kediden korkan insanları anlamıyorum. Bizim evde de kuş var yengem korktuğu için gelince kapatmak zorunda kalıyoruz.
İyi yapmamışsınız bence. Seven insanlara hoşgörülü olmamız gerekiyorsa sevmeyen insanlara da hoşgörü göstermemiz gerekir. Ha kedinizi gördüğü gibi saldırıya geçiyorsa bu yanlış tabii.
Alerjim var. Müthiş sesli hapşuruyor ve kaşınmaya başlıyorum. Haberim varsa, ilaç içip gidiyorum. Yoksa illet bir hal oluyor yahu
Çok saçma bir davranış bir de bunu cool gibi anlatmışsın kedileri çok seviyorum orası ayrı ama köpek olsaydı ben de istemezdim korkuyorum çünkü
Bende de var öz dedem demiş kediyi göndermezseniz o eve adim atmam diye bende gönderdim şimdi oğluşumla oyun oynuyoruz 😂
İyi yapmışsın, kedileri odaya kapatınca onların da psikolojisi bozuluyor. Rahatsız olan dışarda buluşsun
İyi yapmışsın diyemem sonuç olarak sen kediyi seviyor olabilirsin ama tüyleri çok zararlı ve bu insan bundan tiksiniyor olabilir
nasıl bi yol verme
kedi sevmeyen insan evime giremez gibi mi
kapatamam şu an rahatsız olursan başka yerde buluşalım kanks gibi mi
en güzelini yapmışsın narcosum..
hayvan sevmeyen insanda sevmiyor..
Öyle uyuz insanlara gıcık oluyorum, ne zararı var hayvanın sana.
Havalı olduğunu falan zannediyor zavallı demek ki. İyi yapmışsın.
Bizim kediye baktım sorudan sonra yeri yalıyor yani kediler değişik hayvanlar niye sevmiyorlar
Ona yol vermekle iyi yapmışsın. Olması gerekende buydu.
Herşeyi geçtimde, o ponçiğin o duruşu ne öyle yaaa 😄🥰
Kediden korkuyorum bunu bazen ben de isteyebiliyorum.
Çok tatliş narcos bee.
İyi etmişsin balkondan atsaydın misafirini
Misafirlik ortamı ile ev ortamı farklıdır. Sen donunu ortada bırakıyor musun misafir varken?
Rahatsız edici olabilir dimi, kedide öyle bir şey.
Sen seviyon diye herkes sevmek zorunda mı mk.
Karşındaki insanın kararlarınıda mı siz veriyosunuz. Saçmalık.
Yaptın mı bunu gerçekten? Troll mü 🙄
Bence doğru yapmamışsın toplumumuzda yanlış bir algı var kediler pistir diye bu algı değişene kadar anlayışlı olmakta fayda var
Hiçte kapatamam bu yüzden çoğu arkadaşıma evimi kapattım siz kendinizi dolaba kitleyin kedim rahatsız olmasın dedim
Ben olsam odaya kapatırdım, insanların aşırı sevgisini, evcil hayvanını eve gelen misafirden üstün tutma olayını anlamıyorum
İnsta da böyle bir video var ordan esinlendin galiba :D
Bence çok iyi yapmışsın
S.. git deyip kapıyı suratına çarpmak en iyisi :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?