dün akşam kedim kolumu ısırdı çok hafif kanadı ama temizleyip steril etmek aklıma gelmedi. bu sabahta ısırdığı yerin etrafı kızarık hafif şiş ve bileğimde sanki üstüne yatmışım gibi sızı var. ısırdığı yere dokununca o sızı belli oluyor zaten oradan kaynaklı olduğu. mikrop kapmış olabilir mi veya daha ciddi bir şey olmaz değil mi? . bilgisi olan var mı?
Kedi ısırığı şayet kediniz parazit aşılarını olduysa genel olarak size bir şey yapmaz. Ancak kedi iç ve dış parazit aşılarını olmadıysa sizin vücudunuzda bu tarz semptomlara sebep olabilir.
Bunun haricinde kedi tırnakları içinde her ne kadar kendini yaşayarak temizlese de bu temizlik onun için yeterli bir temizliktir. Sizin vücudunuz daha hassas olabilir. Kedi tüm vücudunu yaladıktan sonra bir ısırık aldıysa enfeksiyon tarzı bir şey oluşmuş olabilir.
Kedinin tükürüğünün zehirli olmasından dolayı ısırılan bölgeyi etkileyebilir kediler küçük hayvanları da böyle ısırdığında zehirleyerek etkisiz hale getirirler
İyileştikten sonra kediyi bulup ısır birazda o korksun.:)
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Herhalde şu ana kadar En az yirmi kere falan sokak kedisi tarafından ısırıldım ya cırmaklandım ama bir şey olmadı. Yine de doktora gitmekte fayda var tabi.