Ne yazık ki o tarz cins kedileri pet shoplarda ve kendi kedisini çiftleştirip ticaretini yapanlardan bulabilirsiniz.
Ben oğlum Garfieldı, İngiliz Sarmanı ve 2 haftalıkken bir başkasının evde istemeyip de sokağa bırakması sonucunda bulup sahiplendim.
Hayvan ticaretine sonuna kadar karşıyım ama o tarz cins hayvanlar da tanıdık biri olmadığı sürece hiçbir yerde bulunmuyor.
12 Yorumla
En İyi Cevaplar
scottish için pek kolay değil eğer şanslıysanız bulabilirsiniz ama ya evden kaçmış olgun bir cins kedi olur yavrusunu bulmanız dahada zor ki scottishin yavruları eğer sağlıksızsa hemen ölür yapı olarak zayıf hayvanlar kemiklerinde ağırıları olur fazla hassasiyet gerekiyor bu kedi için çok fazla oyun beklemeyin ve huy olarakta tek birine bağlanırlar daha çok benimde mia adında scottishim var bana fazla bağlıyken aynı evde yaşadığım anneme mesafelidir 😅 insan gibi tirip atarlar bunu eve tuvaletini yaptığında anlarsınız british ise cana yakındır scottish gibi ağrıları olmaz ama fazla oyun oynamazlar yine sevilmeye ilgi görmeye bayılırlar ama söz çok dinlemezler tuvaletini istediği yere yapabilir arada eve gelen misafiri çok sevmezler tabii sevilmeye başlayınca orası ayrı çok güzel tüylerinin olmasının yanısıra fazla tüy dökerler haftanın her günü neredeyse taramanız gerekiyor ve her mamayı yemezler bu iki cins içinde geçerli anlayacağınız cins gibi cinsler her hayvanın bir zorluğu vardır buna göre hayvan alın lütfen onlarında bizim gibi duyguları var sadece gösteremiyorlar çok 🤗
10 Yorumla
+1 yılIskocyada yaşıyorsan %10 diyebilirim 🤨🤔
Ama turkiyede yaşadığın için %0 😂😂
Türkiye'de para eden logar kapağını hatta tenekeleri bile çalıyorlarsa british scottish cinsi kediye neler yapmazlar sen düşün 🤣 üzgünüm tatlım 🙄 petshoplara danışman lazım maalesef fiyatları da hiç ucuz değil...15 Yorumla- +1 yıl
🙄 niye linç edilesin ki? Hakaret ve ya Kötü bir şey niteliğinde bir soru sormamışsın ki? Ama sokakta o kediyi başı boş görme ihtimalin aslan görme ihtimalinle aynı gibi 🤭 o kediyi kim kaybetmiş ki sen bulasın 🙄
- +1 yıl
Amaaaan dert ettiğin şeye bak 😁 sana bu durumda ne yapman gerektiğini söyleyebilirim! Sevmediğin yorum geldiğinde sağ tarafında üç tane üst üste nokta var ona dokun ardından bunu görmek istemiyorum dokun ardından bi huzur gelicek 😇 denemelisin bence 😂
Iyyy hiç tatlı değiller. Bunların yerine sokakta bulacağın karnı aç bir KintoUn alıp sahiplenmeni öneririm. Hem bunlar mızmız olup yemek beğenmezler ve sana yardım etmezler ama KintoUn öyle mi. Önüne ne koysan yer ve yedikten sonra tabağını içeri bile götürür.
KintoUn büyüktür tüm kediler 😒17 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
almanyada sokakta ben goruyorum cins kediler ama dokunamazsin cunku sahipliler. dolasip eve donuyor kediler o kadar ozgurler. sokakta sahipsiz yok zaten. ama turkiyede ben sokak kedi kopek doyuruyorum hic cins kedi gormedim hepside perisanlar ne yazikki. yorumlarin cogunuda okudum ve su kadar diyeyim cins kedi daha uysal sakin diye birsey yok. cinslerin kendine ozgu ozellikleri var ama yuzde yuz tutacak diye birsey yok. iran kedisi var mesela ablamda. normalde cok sakin uysal ama kizdimmi parcaliyor adami. cinsi ucretsiz vereceklerini sanmiyorum ama cins olmayan kedi yavru ucretsiz sahiplendiren bulursun internet ilani denk gelecektir. yana karar senin ama ayrimcilik yapma cins olmasada sahiplen. sonucta bakamayan sokaga atiyor perisan oluyor kediler kopekler. bir cani kurtarmis olursun en azindan.
10 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 303 cevap paylaştı.
+1 yılYavru bulman çoook zor. Evden kaçmış olması gerekir. Aksi durumda sahibi bakmak istemiyorsa ya satar ya da vicdanlıysa tanıdığı bildiği birine verir. Ama belli bir yaştan sonra para etmedikleri için 5 yaş üstü bulabilirsin. 1 hafta gezsenn illa denk gelirsin o derece :D
10 Yorumla
+1 yılEvden kaçmış olana denk gelme olasılığın bile sıfır. O bebekler sokağa tek başına adım attığı an uçururlar. Tekir, Sarman kedilerimiz de onlar kadar güzel.
21 Yorumla
+1 yılHayır ben sokaktan british ve scottish kırması küçük kızımı buldum. Hem doğru düzgün çiftleştirmemişler hemde yavru kırma diye sokağa atmışlar. İyi ki de almışım ❤️ ( british-british çiftleşince safkan çıkıyor onlar daha çok satılıyor kırmalar ya uyguna gidiyor ya da alınmıyor)
14 Yorumla- +1 yıl
@Edameda06 ben buldum vallahi hemde çok güzel bir kedi 😂😂
- +1 yıl
@Edameda06 geçen yaz buldum scottish ve british kırması çok güzel bir kedi. Gören satın aldık sanıyor ve çok uysal sakin bir kedi. İnsanlar seni cins kediyle yargılamış ama o öyle değil.2 yıldır tekir kedim var illallah ettirdi desem yeridir her yerimizi çizdi koltuklar yırtık içinde her şeyi kırıyor her yere çıkıyor sürekli bağırıyor bende cins ayırt etmeyerek aldım “ insanlar neden pet shoplardan alırlar ki?”diyordum bu kedimi bulunca anladım olayı. Koltuklarımı değiştirdim iki ayrı oda açtım british ne yırtıyor ne bağırıyor ne de insanın sabrını sınıyor tam bir ev kedisi. Evet ikisini de çok seviyorum ama bir bebeğim olacak tekirimle ne yaparım bilmiyorum açıkçası sahiplendirmeyi düşünüyorum. He british alınsın sokaklar kediyle kalsın demiyorum ama eğer çok büyük sabrın yoksa sadece dışarıda bak (bazı tekirler aksine uysal oluyor az bi ihtimal de olsa)
+1 yılİnternete bak bence bulma ihtimalin biraz daha yüksek olabilir sokağa göre. Nadiren de olsa ticari olarak değilde sahiplendirmek isteyenler çıkabilir 😊
14 Yorumla- +1 yıl
Keşke, seni çok iyi anlıyorum bu konuda. Okudum bende insanlar saldırgan ve negatifler bence umursama böyle insanları yaşam enerjisini emerler. Yardımcı olmak veya iyimser olmak yerine hep olumsuz ve saldırganlar. Neyse. Bu arada yıllar önce bir kaç kez denk gelmiştim ama hemen kapıyorlar güzel kediler çünkü 🙂 nadiren de olsa sahiplendirmek isteyen olabilir genelde ticareti yapılıyor ama bence ümidini kaybetme nasipte varsa elbet bir yerlerde çıkar karşına 🐈
- +1 yıl
Rica ederim 😊
Ben bunu yaşadım. Şansa oluyor biraz. Komşumuzun vasıtasıyla sokaktan cins kedi sahiplenmiştik. Annesi trafik kazasında ölmüş o da korkudan yol kenarında duruyormuş öyle bulmuşlar. Sonra bizim Pati'miz oldu. :))
11 Yorumla
+1 yılYiaaa 😻 Bunlar nasıl Tatlılık Şekerlik Ay canlarım benim ya Çok Masumlar Ben kedileri çok seviyorum onlar çok daha da masum köpekler de öyle ama kediler başka Bulunur Eğer Böyle kedin olursa @Edameda06 Onları sevmeden duramazsin hiç 😊 ben Sarılırım
10 Yorumla
+1 yılScottish e bir sene önce, 5500TL verdim, 3, aylıkken aldım
17 Yorumla- +1 yıl
yani no money, no honey canım, öyle sokakata scottish bekleme, al bi tekir oyna:) yerli malı yurdun malı.
- +1 yıl
beleş istiyosan İstanbul'a gelince bizde sevebilirsin ama çok ağır abidir söliiim:) yüz vermezse kızma
- +1 yıl
çok zülmedim desem:)
- +1 yıl
koltuklara şişman bireylerin oturup çökertmesnden üzüntü duyuyorum çünkü:)))))))))))))
+1 yıl
…………
40 YorumlaBarınakları dolaş sansliysan tek ihtimalin bu barinaktakiler diğer hayvanların ihtiyacı için cins kedi ve köpek yavrularını satıyor en azından petshoptan daha uygun olur
10 Yorumla
+1 yılBana hayvanları cinslerine göre ayırıp seçim yapmak çok yanlış geliyor. Sonuçta hepsi bir can taşıyor. Şöyle düşünün; siz sokak kedisi olsaydınız ve sizin yerinize başka cinsleri seçseydi insanlar, siz kendinizi nasıl hissederdiniz?
116 Yorumla- +1 yıl
Tuzak soru ama yalan söylemeye gerek yok. Seçici derken dış görünüşe göre ya da güzelliğine göre ilk bakışta karar vermem. Görüşleri, kültür seviyesi vb. bunlara göre bakıp hareket ediyorum.
- +1 yıl
Ben size acımasızsınız ya da canisiniz demedim ki 😉 Sadece görüşümü belirttim. Sonuçta benim görüşüm bana yanlış geldiği yönünde. Size göre yanlış olmayabilir. Tabi ki istediğiniz cinsi seçmede özgürsünüz.
- +1 yıl
Ne demek istediğinizi anladım ama dediğim gibi zayıf kadın da kişiye göre değişir. Ne anlamda zayıf kadın neye göre kime göre 🙂 ya da zayıf kadınlarla ilişki yaşamam diye bir şey söylemedim 🙂
- +1 yıl
Bence bu kadar alınganlık yapmanıza gerek yok. Sonuçta bir soru soruyorsunuz ve insanlar da kendi görüşlerine göre cevaplar veriyor. Sizin de bu cevapları sakin ve ılımlı bir şekilde karşılamanız gerek diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Doğru ben de sizin görüşünüze hakaretvari ya da küçük düşürücü bir şey yazmadım 🙂 Diğer kişilerin cevaplarını okumadım ben kendi görüşümü belirttim. Yoksa saygısızlık zaten yok ama herkes sizinle aynı görüşte olmayabilir bu da bir gerçek.
- +1 yıl
Bence sorun şurada. Siz soru soruyorsunuz. Sizin düşüncenize karşıt görüşler yazılınca linç yediğinizi düşünüyorsunuz. Bence yanlış düşünüyorsunuz. Yine söylüyorum "Bence" 🙂
- +1 yıl
Sinirlenmiş olabilirsiniz ya da sinirli olmasanız da sınırlı gibi görünmüş olabilirsiniz sonuçta yüz yüz konuşma olmuyor sadece yazıyoruz gayet normal. Sorun yok, rica ederim
+1 yılBizim mahallede var bi tane duman rengi sapsarı gözlü.
Scotish cinsine benzetiyorum ama emin degilim. Hiç desensiz düz renk tüyleri var.
Ancak sahipleri sokağa bırakmışsa bulabilirsin.10 Yorumla
+1 yılBugün cins bi kedi gördüm ama hangi cinsti bilmiyorum gri renkti ve 5-6 aylık vardı sanırım anneme direttim alalım diye ama evde 2 tane var ne yazik ki 😬😬
10 Yorumla
+1 yılBarınağa git birsürü hayvan var. İstediğini sahiplen. Ben normalde asosyal biriyimdir. Her hafta sonu barınağa giderim. Manevi imkanım olsa bir kaç tanesini yanıma alırım
10 Yorumla
+1 yılİmkansız değil de ya sokağa bırakılmış ya da evden kaçmış olur cins kediler. Ama sen denk gelene kadar çoktan biri bulup satmış olur :d
10 YorumlaŞöyle, hayvan sahiplendirme sayfalarında bulabilirsin düşük bi ihtimal ya da petshop yerine doğum yapan kedilerin yavrularından birini alabilirsin
10 Yorumla
+1 yılHahahaha 🤣kim bırakmış ki öylesini sen bulasın keşkee ben de denk gelsem koynuma alıp kaçırırım eve götürürüm hemen 🤪
10 Yorumlaİmkansız değil yavruyken sevimli diye alıp sonradan büyüyünce sokağa atanlar var birkere cins kedi görmüştüm sokakta yazık gerçekten
10 Yorumla
+1 yılAncak evden kaçma durumu falan olur öyle.
Bünyeleri; hassas olurlar, dış dünyaya alışmaları çok riskli. Hastalık çabuk kaparlar.10 YorumlaBen en fazla bombay’a denk geldim.. british bulan yılda bir kez gerçekleşen şans s. çma olayını bunda kullanmıştır..
10 Yorumla
+1 yılMillet ticarete dökmüş bu kedileri kime baksam kedi çiftleştiriyo
20 Yorumla
+1 yılBlundugun konuma göre degişir benim semtimde çok var hatta geçenlerde bir tanesini sahiplendirdim
10 Yorumlayok denilecek kadar az ya da hic yok varsada bulup satiyorlar
10 Yorumla
+1 yılSahibi kaybetmemişse hiç yok, dua edelim biri kedisini kaybetsin ve bizde alıp kaçalım :)
10 Yorumla
+1 yılçok nadir sahipleri yuva arıyor ama genelde bunun için sitler falan var.
10 Yorumla
+1 yılSokakta değil de barınakta olmaz mı acaba? Rot ya da golden gibi köpek cinsleri varmış barınaklarda.
10 Yorumla
+1 yıl4 5 aylık falan bulabilirsiniz özellikle yazlık bölgelerde.
10 Yorumlabaya sıfır😅 bi ihtimal van kedisi bulabilirsin
sahiplendirme sitelerine baksana10 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılÇok düşük ihtimal olsa bile var. Ya da Facebook gruplar da sahiplendirenler de oluyor.
10 Yorumla
+1 yılBirleşik Krallıkta olmadığımız için bir hayli düşük ihtimal anca evden kaçaları bulabilirsin :)
10 YorumlaMuhakkak bir sahibi vardır. N’olur onları sahiplerine ulaştırın🥲
10 Yorumla
+1 yılMuhtemelen. Hasta olmaya mahkum türler bunlar. Sokakta yapamazlar.
10 Yorumla
+1 yılHayır değerli bir cins sokakta bulman mucize olur..
10 Yorumla
+1 yılCins kedi sevgisi bu onun yerine sokaktan bir tane sahiplen senin istediklerin ultra rahat hayat yaşıyorlar zaten. Önemli olan sokak kedileri.
10 Yorumla
+1 yılTR %0 ama başka ülkelerde birazdaha yüksek şöyle diyelim bulma ihtimalimiz 000000.1
14 Yorumla- +1 yıl
Sende haklısın ama tür kedi ya bulsalarda hemen alıp satarlar.
- +1 yıl
Bu konu uzar ya 🤣 canım ülkem benim jdjdj
O in bile altında. Yavrularını 2-5 k arasında satıyorlar bunların. Asla kimse sokağa bırakmaz.
10 Yorumla- 00 Yorumla
Keşke yüzde sıfır olsa, milyonda sıfır gibi durum. Bulursanda evden kaçmıştır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyüzde 5 bulma ihtimalin iyi ara Nisan ayında doğumlar başlar
10 Yorumla
+1 yılBu kedilerin fiyatı ne kadar
11 YorumlaBizim kızımız var sokakta baktığımız bazen eve alıyoruz o keisn melez hiç bir kediye benzemiyor briths ile tekir karışımı kafası küçücük
10 Yorumla
+1 yılSokakta barınakta sevgiye yuvaya ihtiyacı olan bir canı sahiplen bence.
20 Yorumla
+1 yılZdravstvuyte, imkansız değil de çok tatlılar ya kanks😍🧿
10 YorumlaTerkedilmişse belki. Barımaklardan sahiplenebilirsin.
10 Yorumla
+1 yılKendini haklı çıkarmak için niye saçmaladın? british, scottish Cinsi kedilere sor bakalım türk istiyorlarmıymış. Amacın sevmek değil belli ki
115 Yorumla- +1 yıl
Aynen kardeşim amacım sevmek değil, sevmediğim halde istiyorum, çünkü ben malım aynen. Ne zorum var da sevmediğim halde isteyim sahipleneyim. Ayrıca saçmalayan sensin. Sırf bir kaç kendini bilmez saldırmış diye baktın dur ben de laf söyleyim dedin galiba, sürü psikolojisi var bazı insanlarda işte böyle. Herkes istediği hayvanı alır ya da sahiplenir, buna niye cinayet işlemişiz gibi bakıyorsunuz ki. Bu diğer hayvanları dışlamak da değil ayrıca.
- +1 yıl
Aynen millete göre yaşıyorum ben nerden bildinnn. Sen saçmalamışsın yukarda. Saçmaladığın için öyle yazmış olabilir miyim? Cins sevenler bana çokta hayvan sever gelmiyordur belki?
- +1 yıl
Görüşüm kişisel zaten? Genell yazım şekli bile yok. Cins kedi istemek de ırkçılık olmuş bir nevi. Bu bana laf söyleyenler var ya kendileri Rus kadın, Slav kızı merakıyla yanıp tutuşan, İtalyan erkeği, bilmem ne erkeği diye ölüp biten sonra da her yerde duyar kasma peşinde olan insanlar sizinkisi ırkçılık olmuyor da benimkisi mi ırkçılık oluyor diye sorarlar adama. Bu yazdığın baya bayaaa saçmaa. Kabullenmemen umrunda değil kendini haklı görmek için millete sallamışsın.
- +1 yıl
Kendimi haklı göstermek için değil, bu yüzden yargılanmak saygısızca geldi ve ben de düşüncemi bir örnekle söyledim güncellemede. Yani insanların tercihlerine saygı duymadığınız ortada. Benim cins hariç diğerlerini sevmediğimi ima ediyorsunuz görüşlerinizde, bu da saçma ve kin dolu bir tavır.
- +1 yıl
Kini tanımadığın birine güdemezsin ki ben tanımadığım birine kin gütmüyorum ,, sokakta cins kedi aramak bana hayvan sever bir imaj çizmediği için sert yazmışım
- +1 yıl
İkisi farklı şeyler
- +1 yıl
Biraz öyleyim 😑genelde mizacım öyle 😑
- +1 yıl
Kibarlığından ötürü özür dileyeyim, alındıysan kusuruma bakma ya da kırdıysamm
- +1 yıl
İyi geceler 😘😘
+1 yılAnca evden kaçmış bir kedidir o 😅
20 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 986 cevap paylaştı.
+1 yılGüzel bakarsan cins kediden farkı yok
10 Yorumla
+1 yılNe yazıkki böyle bir şams yok.
10 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 430 cevap paylaştı.
+1 yılbarınaklarda bolca var
10 Yorumla
+1 yılBenim komşumda bu cinsten 9 tane var 8'i yavru ☺
10 Yorumla
+1 yılHiç görmedim ah bı görsem
10 Yorumla
+1 yılEvet sığırında sıfırı
11 Yorumla- +1 yıl
Sıfırında** klavye düzeltmiş çok pardon😂
Petshoplara sorabilirsin bence
10 YorumlaYüzde eksi 100 falan 🥺🥺çok şekerlerrrr
10 Yorumlabende 1 tane var tam bir firlama
10 Yorumla
+1 yılMümkün değil onları sokakta bulmak
10 Yorumla
+1 yılbulsak satarız nerden baksan 2-3 k eder bunlar .
10 YorumlaSokağa atılmadığı sürece sıfır
10 Yorumla
+1 yılİmkansız gibi bir şey bu..
10 Yorumla
+1 yılSıfırında sıfırı o kadar diyeyim
10 Yorumla- Devamını Gör (29)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem